Zverilla Posted March 16, 2021 Posted March 16, 2021 musli s gomilom svezeg voca. zapravo, vise vocna salata sa muslijem. bogovski.
napadaj Posted March 16, 2021 Posted March 16, 2021 Omlet od tri jajeta i domaće slanine, fileti kisele paprike, pola litra jogurta, parče hleba Me happy
aram Posted April 11, 2021 Posted April 11, 2021 (edited) kasni doručak, ali doručak lepinjica punjena kajmakom i sirom, spremna za u rernu Edited April 11, 2021 by aram 3
gospa buba Posted April 11, 2021 Posted April 11, 2021 shta ce sad da nas sprechi sent from bubamoto 1
Sammael Posted May 22, 2021 Posted May 22, 2021 Izbalansiran doručak chez Trpković: ugljeni hidrati, masti, masti i masti. 3 1
Tihajeza Posted May 23, 2021 Posted May 23, 2021 Od mog davnog bavljenja po Rusiji ostalo mi je da pijem kefir i da jedem heljdu (grečku kako je Rusi zovu). Kupujem onu prženu, jer ne mora da se potapa u vodu veče pre. U to kašika domaćeg humusa, ajvara ili sira, ako ima i duvan čvaraka, super doručak. Sve što bi inače jela s 'leba i na 'leba. 3
I*m with the pilots Posted May 23, 2021 Posted May 23, 2021 On 22.5.2021. at 10:46, nisam ja said: Haha, b u k v a l n o isto ova dva dana (samo jos u kajgani sunkica i biber) //Generalno vikendom i praznicima uvek jedemo kajganu, ni ne pitamo (se) --- Kupih pekmez od mandarine od ljudi od kojih inace i kupujemo pekmez (jagoda i malina za muza) i jabuke . Toliko sam bila smorena i bez apetita neko vreme, da sam htela neko osvezenje, a inace ne volim da jedem slatko za dorucak, vec nesto posteno. Odusevljena sam, savrsen odnos gorcine i slatkosti. (Svi pekmezi koje prave su voce : secer = 2 : 1)
Tihajeza Posted May 23, 2021 Posted May 23, 2021 1 minute ago, gospa buba said: gde kupujesh heljdu i koju? Bilo koja zdrava hrana (imam svoju na pijaci) kao i Maxi, polica sa kao zdravim hranama. Postoje dve vrste, nepržena i propržena. Ovu prvu moraš da potopiš veče ranije, ali kada se sutra skuva, bude baš mekana i raspadnuta. Propržena se kuva odmah, a zrna ostaju malo kompaktnija (ali ipak jako mekana). Ja tu koristim jer je zgodnije, nije neka razlika. Takođe, kome se brani da jede žitarice i beli pirinač, heljda može da se stavi u đuveč umesto pirinča, u istoj količini. Glikemijski indeks heljde je jako mali, jer to zapravo i nije žitarica, već pseudožitarica, jer je mahunica zeljaste biljke. A najdraže mi što sam dete, jednog nećejeda i probirača, naučila da jede to i da ne pravi pitanje. 2
gospa buba Posted May 23, 2021 Posted May 23, 2021 tenksic, nije meni do tih zdravih elemenata, ja samo volim, a kod nas nisam nikad uspela da nadjem nishta slichno ruskoj, samo neki raspad nepoznatog porekla i sachuvajboze kvaliteta. a rusi su bash ozbiljni za heljdu.
Recommended Posts