November 17, 20186 yr Slabo je ovo. Gubim apetit kad vidim ove karanfile, a tek ovaj aranžman od lišća i parizera. Uozbiljite se i nasecite slanine. Ja sam već doručkovao. Čvarke.
November 17, 20186 yr 1 minute ago, Duci Simonovic said: Sad doruckujem i skontam da jedem hleb iz rode, maslac iz lidla, salamu iz merkatora i pijem caj iz metroa 😂 Fali ti samo sir iz mješine.
November 18, 20186 yr Smrt iz Trabzona: Dole: kajgana sa paprikom i sudžukom Gore: muhlama ili kuymak - crnomorski fondue od sira rastopljenog u puteru i kukuruznom brašnu Sredina: masline i paradajz da koliko-toliko ispeglaju invaziju masti na sve delove organizma Zlo da mu nema ravnog. Konzumirati ne više jednom u šest meseci, osim ako nemate ovce gore na vrhu planine i morate da odete po njih odmah posle doručka.
November 18, 20186 yr 6 minutes ago, Redoran said: Gore: muhlama ili kuymak - crnomorski fondue od sira rastopljenog u puteru i kukuruznom brašnu Nešto poput belmuža.
November 18, 20186 yr U originalu je više kremasta nego kod mene, pa se umače hleb koji prethodno mora da prođe kroz 5mm istopljenog putera. Ja i hanuma smo glutenfraj pa smo modifikovali recept tako što smo ubacili više kukuruznog brašna i dobili isti ukus samo u obliku kajgane otprilike.
November 18, 20186 yr jaoooooooooo.... to je meni baba redovno pravila za dorucak kad sam bio klinac. ali ne s puterom nego s maslom (gee). a znala je dodati i kajmak uz sir. nikad se nije presipalo u tanjir nego se serviralo u tiganju u kome se pravilo i umakao se hleb. na kraju tiganj bio k'o sjajan i cist kao iz masine.
November 19, 20186 yr doruckujem uvek i uvek jak dorucak-jaja(obicno 3kom) sa slaninom/sunkom/maslacom/povrcem(tikvica,spanat,praziluk..) bez hleba ali uz obaveznu salatu(sezonsku,kups,kiseli kupus ribanac..) ili pastetu od tune koju smiksam pa mazem na moje hlepcice bez brasna od semenki uz jogurt i salatu..ili palacinku od jaja i bundevinog brasna pecenu na maslacu na koju mazem maslac uz jogurt i salatu .. ili sendvic od pomenutih hlepcica i domaceg suhomesnatog,kiselih krastavcica,milerama i povrca(krastavac,paradajz..) ili cvarke sa hlepcicima i salatom.. posle dorucka nisam gladna 5-6 sati...nemam zivaca da se bakcem hranom svako malo i da podizem insulin sebi 6x na dan..
November 19, 20186 yr 2 hours ago, ivy said: doruckujem uvek i uvek jak dorucak-jaja(obicno 3kom) sa slaninom/sunkom/maslacom/povrcem(tikvica,spanat,praziluk..) bez hleba ali uz obaveznu salatu(sezonsku,kups,kiseli kupus ribanac..) ili pastetu od tune koju smiksam pa mazem na moje hlepcice bez brasna od semenki uz jogurt i salatu..ili palacinku od jaja i bundevinog brasna pecenu na maslacu na koju mazem maslac uz jogurt i salatu .. ili sendvic od pomenutih hlepcica i domaceg suhomesnatog,kiselih krastavcica,milerama i povrca(krastavac,paradajz..) ili cvarke sa hlepcicima i salatom.. posle dorucka nisam gladna 5-6 sati...nemam zivaca da se bakcem hranom svako malo i da podizem insulin sebi 6x na dan.. Daj recepte za obeleženo pliz
November 19, 20186 yr sameljem 7-8 kasika suncokreta 7-8 kasika susama dodam 3-4 kasike ovsenih mekinja 2-3 kasike kokosovog brasna 2jajeta,so,prasak pp i 1-2dl jogurta umesam.ostavim da odstoji 10tak min pa rukama vadim pogacice i pecem ih 20tak min na 200c a palacinka je vise neki omlet/debela palacinka viljskom razbijem 2 jajeta i dodam malo soli i 1-2kasike bundevinog brasna,umesam,izlijem sve na tiganj i ispecem na maslacu.. super je i sa lanenim brasnom samo onda ide 1 kasika
November 19, 20186 yr Hvala! Ja pravim sa laneninim, da, i odlično je. Od lanenog brašna pravim i krekere - jedno jaje, malo mulja, lomljenog kikirikija i brašna toliko da može da se oblikuje. I soli, naravno.
December 21, 20186 yr nakon proslog kruga diskusija, obratila sam paznju na krupne ovsene. ove su mi otkrice, odlicne, ukusne su, jeftine, i skuvaju se za minut. te su mi sad omiljene iz kategorije krupnih. https://www.idea.rs/online/#!/products/60077150/pahuljice-ovsene-500g-k-plus a od sitnih, pojavile su se ove kod nas, ima ih u aromi, pola kile 120 dinara. veoma ukusne.
December 21, 20186 yr e, pa te druge su ruske, kod su njih heljda i raz, kao i svi proizvodi od toga, posebno dobri
December 21, 20186 yr 1 hour ago, nezvanova said: e, pa te druge su ruske, kod su njih heljda i raz, kao i svi proizvodi od toga, posebno dobri Sad nije vreme dorucku imas srece sto Renne nije vise mod na kulinarstvu.