Jump to content
IGNORED

Dorucak

msmodesty

Recommended Posts

Posted

Slabo je ovo. Gubim apetit kad vidim ove karanfile, a tek ovaj aranžman od lišća i parizera. :mellow:

Uozbiljite se i nasecite slanine. 

Ja sam već doručkovao. Čvarke. 

Posted
1 minute ago, Duci Simonovic said:

Sad doruckujem i skontam da jedem hleb iz rode, maslac iz lidla, salamu iz merkatora i pijem caj iz metroa 😂

Fali ti samo sir iz mješine. 

Posted

Smrt iz Trabzona:

Dole: kajgana sa paprikom i sudžukom

Gore: muhlama ili kuymak - crnomorski fondue od sira rastopljenog u puteru i kukuruznom brašnu

Sredina: masline i paradajz da koliko-toliko ispeglaju invaziju masti na sve delove organizma

Zlo da mu nema ravnog. Konzumirati ne više jednom u šest meseci, osim ako nemate ovce gore na vrhu planine i morate da odete po njih odmah posle doručka.

Image1.thumb.jpg.efeb3cf909c411e399b9c874f4a66107.jpg

Posted
6 minutes ago, Redoran said:

Gore: muhlama ili kuymak - crnomorski fondue od sira rastopljenog u puteru i kukuruznom brašnu

Nešto poput belmuža.

Posted

U originalu je više kremasta nego kod mene, pa se umače hleb koji prethodno mora da prođe kroz 5mm istopljenog putera. Ja i hanuma smo glutenfraj pa smo modifikovali recept tako što smo ubacili više kukuruznog brašna i dobili isti ukus samo u obliku kajgane otprilike.

Posted

jaoooooooooo.... to je meni baba redovno pravila za dorucak kad sam bio klinac. ali ne s puterom nego s maslom (gee). a znala je dodati i kajmak uz sir. nikad se nije presipalo u tanjir nego se serviralo u tiganju u kome se pravilo i umakao se hleb. na kraju tiganj bio k'o sjajan i cist kao iz masine. 

Posted

doruckujem uvek i uvek jak dorucak-jaja(obicno 3kom) sa slaninom/sunkom/maslacom/povrcem(tikvica,spanat,praziluk..) bez hleba ali uz obaveznu salatu(sezonsku,kups,kiseli kupus ribanac..)

ili pastetu od tune koju smiksam pa mazem na moje hlepcice bez brasna od semenki uz jogurt i salatu..ili  palacinku od jaja i bundevinog brasna pecenu na maslacu na koju mazem maslac uz jogurt i salatu ..

ili sendvic od pomenutih hlepcica i domaceg suhomesnatog,kiselih krastavcica,milerama i povrca(krastavac,paradajz..)

ili cvarke sa hlepcicima i salatom..

posle dorucka nisam gladna 5-6 sati...nemam zivaca da se bakcem hranom svako malo i da podizem insulin sebi 6x na dan..

Posted
2 hours ago, ivy said:

doruckujem uvek i uvek jak dorucak-jaja(obicno 3kom) sa slaninom/sunkom/maslacom/povrcem(tikvica,spanat,praziluk..) bez hleba ali uz obaveznu salatu(sezonsku,kups,kiseli kupus ribanac..)

ili pastetu od tune koju smiksam pa mazem na moje hlepcice bez brasna od semenki uz jogurt i salatu..ili  palacinku od jaja i bundevinog brasna pecenu na maslacu na koju mazem maslac uz jogurt i salatu ..

ili sendvic od pomenutih hlepcica i domaceg suhomesnatog,kiselih krastavcica,milerama i povrca(krastavac,paradajz..)

ili cvarke sa hlepcicima i salatom..

posle dorucka nisam gladna 5-6 sati...nemam zivaca da se bakcem hranom svako malo i da podizem insulin sebi 6x na dan..

Daj recepte za obeleženo pliz :) 

Posted

sameljem

7-8 kasika suncokreta

7-8 kasika susama

dodam 3-4 kasike ovsenih mekinja

2-3 kasike kokosovog brasna

2jajeta,so,prasak pp i 1-2dl jogurta

umesam.ostavim da odstoji 10tak min pa rukama vadim pogacice i pecem ih 20tak min na 200c

a palacinka je vise neki omlet/debela palacinka

viljskom razbijem 2 jajeta i dodam malo soli i 1-2kasike bundevinog brasna,umesam,izlijem sve na tiganj i ispecem na maslacu..

super je i sa lanenim brasnom samo onda ide 1 kasika

Posted

Hvala! Ja pravim sa laneninim, da, i odlično je. Od lanenog brašna pravim i krekere - jedno jaje, malo mulja, lomljenog kikirikija i brašna toliko da može da se oblikuje. I soli, naravno.

• 1 month later...
Posted

e, pa te druge su ruske, kod su njih heljda i raz, kao i svi proizvodi od toga, posebno dobri :wub:

Posted
1 hour ago, nezvanova said:

e, pa te druge su ruske, kod su njih heljda i raz, kao i svi proizvodi od toga, posebno dobri :wub:

Sad nije vreme dorucku :fantom: imas srece sto Renne nije vise mod na kulinarstvu.