Jump to content

Featured Replies

Koliko je brzi Markez od ostalih, ludilo.
Bravo i za drugog Markeza jebiga.

37 minutes ago, smooth.Op said:

Neverovatno.

Uspeli su da unište i moto gp. 

Šta bi?

Pritisak u prednjoj gumi, aero... 

Nema više vožnje u većim grupama. Pilotiranje umesto iživljavanja na motoru. Vraća nam se F1 na mala vrata. 

Tek sam juče odgledao trku... 

Biće ovo jako one sided prvenstvo... Navijaću naravno protiv Markeza koliko je moguće ali bojim se da to neće da bude dovoljno... To što je iskamčio najbolji motor na gridu tačnije fabrički tim najboljeg motora na gridu (i DiĐa ima 24.5 model koji bi imao i on da je npr ostao u Gresiniju) je samo doprinelo tome, ali veliki je zadatak ispred Banjaje pre svega a onda svih ostalih... A po rezultatima u pripremama sluti da će mu možda i najveći konkurent biti rođeni brat? Mislim komedija.

Svakako neverovatna scena na kraju trke da ćale grli dva sina na moto gp podijumu i to na prvom i drugom mestu... Ludilo... 

Najprijatnije iznenađenje je Ogura svakako pa i Miler na pramac yamahi kao i dve visoko plasirane honde doduše bukvalno sam ZNAO da će Mir da padne, čovek je neverovatan koliko pada. Znači vozio bi 20 na sat manje samo da završim trku makar pola sata posle svih.

Akosta od koga se mnogo očekuje(m) takođe pao, sve u svemu nadam se da će neko uspeti barem malo MM-u da izađe na crtu inače, biće ovo prvenstvo epska smaračina.

@smooth.Op Pojasni to malo za gume. 

Edited by Mil@n

Postoji pravilo o minimalnom dozvoljenom pritisku u prednjoj gumi. Pritisak ne sme da bude niži od 1.80 bara tokom 60% glavne trke i 30% sprint trke. 

U ovoj eri moto gp šampionata, gde imamo dosta aero dodataka i onih sistema za maksimalnu brzinu na pravcu (ride height device), fokus se sa brzine u krivini preneo na izlazak iz krivine i kočenje. Niži pritisak u gumama povećava gaznu površinu i omogućava bolji grip u tim fazama. Ako pritisak ode preko 2.1 bara oseća se pad performansi. 

Ukoliko voziš u čistom vazduhu, pritisak ide na dole. Suprotno, kada se voziš iza nekoga par krugova, temperatura pneumatika raste i pritisak se povećava. 

Na ovoj trci Mark Markez je namerno pustio brata napred i na taj način kontrolisao pritisak u prednjoj gumi, kako ne bi popio kaznu. 

Sinoć sam prvi put odgledao u cugu kvalifikacije sprint i regularnu trku.

Očekuje nas najdosadnije prvenstvo do sada...

• 2 weeks later...

Haos na startu trke a nije ni počela 😀

Auuuuu kiks Markeza!