Jump to content
IGNORED

Najbolji burek

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted
4 minutes ago, Kampokei said:

Nisam znao da ima ovoliko fanova praznog bureka. Tj, da nas ima toliko :D Ono gde jesam malo veci weirdo je sto pljeskavice jedem skoro iskljucivo bez priloga ili sa malo aleve paprike, i tek ponekad malo luka. Sve ostalo mi preuzima ukus, kvari ukus ili oboje. 

Ja sam nekada uzimao dve pljeskavice, pa od priloga"u prvu ide prvi red priloga, u drugu ide drugi red". Sada uglavnom urnebes, pavlaka i kupus.

• Haha 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted (edited)

jedna od najboljih pita ili kako je u srbiji zovu potkovica a u makedoniji - banica, ovu nedelju u slatkarnici /poslastičarnici/ šar planina u gevgeliji, u pešačkoj zoni. starinski zanat, slatkiši od tradicionalne makedonske fele, od baklava do šeker pare + poneki novitet /dubai kup, tre leće/ a u ćošku se prodaju banice i kisneno /pita od kiselog testa sa sirom, bilo nekad i kod nas/.

banica je vrhunska, jedna od onih pita/bureka gde možeš samo da jedeš kore koliko je dobro, blago hrskavo spolja, mekano unutra - fil je topčina, sir, spanak i meso.dan kasnije sam jeo kod rankovića u beogradu meso, jedan od boljih ovde ali u poređenju sa makedoncima ima elemente kamena u stomaku.

uz to domaći jogurt ili kiselo mleko koje sami spremaju.

kad se to izede, onda crna domaća kafa, boza i neki kolač po želji, ovde je bila fistik dolma /srolana baklava sa pistaćom/.

možda ima i bolje u gevgeliji u ovim modernim pekarama koje i tamo bujaju kao i ovde ali mi ne pada na pamet da menjam. ovde svi izađu da se pozdravimo kada dođemo, stari svet, poštovanje mušterije kao nekad. ne menjam to nizašta.

IMG_20241110_112454.thumb.jpg.bb4baf32b368675c359175df43444a11.jpg

IMG_20241110_112458.thumb.jpg.198177dc72e9f5d767d773043183d464.jpg

IMG_20241110_112502.jpg

Edited by Eleniko
  • +1 5
  • Wub 1
Posted

pre 4 godine najjači burek života jeli u mestu Negotino, na otprilike pola puta od Gevgelije ka Velesu, nedaleko od Stobija. Simfonija, sve kako treba i mora.

IMG_20210327_085256.jpeg

IMG_20210327_084412.jpeg

• +1 1