Nikodije Posted November 9 Posted November 9 4 minutes ago, Kampokei said: Nisam znao da ima ovoliko fanova praznog bureka. Tj, da nas ima toliko Ono gde jesam malo veci weirdo je sto pljeskavice jedem skoro iskljucivo bez priloga ili sa malo aleve paprike, i tek ponekad malo luka. Sve ostalo mi preuzima ukus, kvari ukus ili oboje. Ja sam nekada uzimao dve pljeskavice, pa od priloga"u prvu ide prvi red priloga, u drugu ide drugi red". Sada uglavnom urnebes, pavlaka i kupus. 1 1
Eleniko Posted November 12 Posted November 12 (edited) jedna od najboljih pita ili kako je u srbiji zovu potkovica a u makedoniji - banica, ovu nedelju u slatkarnici /poslastičarnici/ šar planina u gevgeliji, u pešačkoj zoni. starinski zanat, slatkiši od tradicionalne makedonske fele, od baklava do šeker pare + poneki novitet /dubai kup, tre leće/ a u ćošku se prodaju banice i kisneno /pita od kiselog testa sa sirom, bilo nekad i kod nas/. banica je vrhunska, jedna od onih pita/bureka gde možeš samo da jedeš kore koliko je dobro, blago hrskavo spolja, mekano unutra - fil je topčina, sir, spanak i meso.dan kasnije sam jeo kod rankovića u beogradu meso, jedan od boljih ovde ali u poređenju sa makedoncima ima elemente kamena u stomaku. uz to domaći jogurt ili kiselo mleko koje sami spremaju. kad se to izede, onda crna domaća kafa, boza i neki kolač po želji, ovde je bila fistik dolma /srolana baklava sa pistaćom/. možda ima i bolje u gevgeliji u ovim modernim pekarama koje i tamo bujaju kao i ovde ali mi ne pada na pamet da menjam. ovde svi izađu da se pozdravimo kada dođemo, stari svet, poštovanje mušterije kao nekad. ne menjam to nizašta. Edited November 12 by Eleniko 5 1
kblo konza Posted November 13 Posted November 13 pre 4 godine najjači burek života jeli u mestu Negotino, na otprilike pola puta od Gevgelije ka Velesu, nedaleko od Stobija. Simfonija, sve kako treba i mora. 1
Recommended Posts