*edited by mod Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 Trpkovic taman da samo burek pravi red se ne bi smanjio ni za milimetar. Ne pamtim da sam se ja ili bilo ko ikad kod njih zajebao.a po slici burek-lazanje rekao bih da je u pitanju pizza burek vulgaris.
Sir Oliver Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 a po slici burek-lazanje rekao bih da je u pitanju pizza burek vulgaris.upravo to
assück Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 bili nekad na kalenicu pa ekspresno propali... zaboravljali da stave dovoljno fila u svoje pite.... ili da ih pristojno ispeku da ne jedes zivo testo.... no mozda su se popravililosa vest je da se burek u mutapovoj kod cede pokvario posle smrti gazde, jeo sam pre neki dan sa mesom i qrcu valjao nijedocim je tripkovicev cisto zlo. svetska zdravstvena organizacija da ga zabrani jer lomi psihu i unistava gastroenteroloskoendokrinokardiovaskularni trakt.ceda sa sirom je onih par puta kada sam jeo bio jebozovansa mesom nisam probao
rezwalker Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 (edited) Burek sa mesom ili sa sirom u pekari Ranković u Kruševačkoj je po meni broj jedan u gradu. Ranković je do pre deset godina bio glavni burek majstor kod Trpkovića te je on tvorac ultrpopularnog bureka sa kačkavaljem i šunkom koji ja, inače, ne doživljavam kao nešto dobro. Ali, jebiga, stvari su se izgleda otele kontroli ... Otele i otišle u narodne mase. Fala Bogu, u svojoj pekari nudi, ako se ja pitam, daleko civilizovaniju varijantu sir (nikako kačkavalj) i šunka. Novu je pekaru otvorio i na Kaleniću, u Ulici Maksima Gorkog gde, nažalost, nije isti nivo kao u Kruševačkoj.Važna napomena: Originalna pekara u Kruševačkoj je definitivno vredna ranog jutarnjeg cimanja iz drugog dela grada jer njihov burek leči svaki prđeni kilometar. Prijatno! ;) Edited June 4, 2013 by rezwalker
Čutura Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 nisam znao to za trpkovica, ja kod njih (rankovica) kupujem burek dvadesetak godina, mnogo pre nego sto su renovirali pekaru i napravili fastfud preko puta, burek je oduvek bio vrh.
rezwalker Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 ...a ja nisam znao da Ranković postoji toliko dugo. Meni ga je otkrio ćaletov drug koji radi u Infostanu u Danijelovoj. Tamo (kod Rakovića), valjda, pola Infostana doručkuje :)U svakom slučaju, on mi reče taj detalj za Rankovića i njegov angažman kod Trpkovića do pre desetak godina. Očito da je samostalan daleko duže...
Frank Pembleton Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 Bio kod Petrovica i potvrdio kvalitet...Za neki dan idem kod Ljaze dugo nisam bio...
Аврам Гојић Posted June 5, 2013 Author Posted June 5, 2013 samo da potvrdim da Aleksic u Takovskoj zna ponesto o bureku. jos kad se uz njega popije kozji jogurt, mozes da ides da pomazes Konanu da okrece tocak.
Turnbull Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 to je to™Koji ti je taj?Meni je ubedljivo najbolji Anton, bio i ostao.
SleeperSleep Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 Jebite se u paklu.:Dja sam 32 dana na dijeti. gladan sam svega i tacno znam kako se osecas.sutra povratak u zivot!
April Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 Burek sa mesom ili sa sirom u pekari Ranković u Kruševačkoj je po meni broj jedan u gradu. Ranković je do pre deset godina bio glavni burek majstor kod Trpkovića te je on tvorac ultrpopularnog bureka sa kačkavaljem i šunkom koji ja, inače, ne doživljavam kao nešto dobro. Ali, jebiga, stvari su se izgleda otele kontroli ... Otele i otišle u narodne mase. Fala Bogu, u svojoj pekari nudi, ako se ja pitam, daleko civilizovaniju varijantu sir (nikako kačkavalj) i šunka. Novu je pekaru otvorio i na Kaleniću, u Ulici Maksima Gorkog gde, nažalost, nije isti nivo kao u Kruševačkoj.Važna napomena: Originalna pekara u Kruševačkoj je definitivno vredna ranog jutarnjeg cimanja iz drugog dela grada jer njihov burek leči svaki prđeni kilometar. Prijatno! ;)E sutra ću da probam. Sto godina sam u komšiluku preko brda i stalno pazarim kod Trpkovića na Dušanovcu, mada nisam baš toliki Trpkov fan, nego nema bolje na tom potezu.Inače, moj favorit je Petrović, ali me put tamo retko nanese.
ajgor Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 (edited) jeo kod cede sa sirom juce, i dalje dobarIvan ovog vikenda otišao na odmor, "Čeda" trenutno ne radi. Prošli put sam se setio da ga pitam, deda mu se zvao Živko, kod njega sam kao sitan klinac i počeo da učim šta je dobar burek. Edited July 15, 2013 by ajgor
yolo Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 na najneocekivanijem mestu sam pojeo jednu od boljih potkovica sa sirom u poslednje vreme - na zrenjaninskom putu kod velike raskrsnice na samom kraju borce, sa desne strane ima mala pekara po imenu "forma", nesto izmedju veceg kioska i omanjeg zidanog objekta. ako vas put nanese na tu stranu, obavezno svratite. radi samo prepodne.
Recommended Posts