Jump to content
IGNORED

'De ima da se pazari?

foto

Recommended Posts

Posted

i cg je znacajno jeftinija, osim primorskih pijaca

• +1 1
Posted
On 31. 10. 2024. at 17:57, Eleniko said:

…, Pik šunku za 999 umesto 1400 itd itd.

Gde kupujes Pik sunku?

Posted
2 minutes ago, Dada said:

Gde kupujes Pik sunku?

Nisam se kompletno izrazio. Vrv misliš na onu kockastu PIK šunku u zlatnom ovitku - nije ta, niti sam je davno video bilo gde. Ovo je stišnjena šunka u crevu pa ako ti to odgovara, kupujem ili u Aromi ili u Amanu, zalomi se na sniženje za 999 umesto 1499

Posted
22 minutes ago, Eleniko said:

Nisam se kompletno izrazio. Vrv misliš na onu kockastu PIK šunku u zlatnom ovitku - nije ta, niti sam je davno video bilo gde. Ovo je stišnjena šunka u crevu pa ako ti to odgovara, kupujem ili u Aromi ili u Amanu, zalomi se na sniženje za 999 umesto 1499

Da, da, na kockastu sam mislila. Nje nigde nema vise. Uvek sam mislila da je ta stisnjena losijeg kvaliteta, ali ako nije, probacu.

• +1 1
Posted
Just now, Dada said:

Da, da, na kockastu sam mislila. Nje nigde nema vise. Uvek sam mislila da je ta stisnjena losijeg kvaliteta, ali ako nije, probacu.

U odnosu na zlatnu jeste slabija

Ali je i dalje bolja od drugih takvih

• +1 1
Posted

pozna jesen je vreme kada se kupuje sveže maslinovo ulje - sveže kao tek isceđeno od nedavno ubranih maslina. barem ja tako volim, da kupim kada mogu očinjim vidom da ocenim da je sveže i nije pretočeno od ko zna od kada.

već duže vreme pikiram da kupim ulje sa ostrva, što nije jednostavno. biznisi prodaju skupo a amateri cede za sebe i za svoje bližnje pa do sada nisu uspeo da dođem do dobrog ulja za razumne novce.

ipak, na oglas na lokalnoj fb grupi mi se javio pavlos, vatrogasac u penziji da mi ponudi nefiltrirano sveže devičansko ulje od ručno brane zelene masline nepoznate sorte, zaboravio sam da pitam koje. danas sam ga posetio da kušam ulje i evt uzmem tih 20 litara koliko trošimo godišnje.

s obzirom na ranu berbu /pre apsolutnog zrenja ploda/ ulje je zeleno, jako na fenolima i u grlu dominira aroma bibera koja diskretno grebe. dočekala nas je puna čaša i nekoliko kašika za degustaciju, bukvalno posle prve kašičice sam mu klimnuo glavom i rekao da uzimamo.

daleko od toga da sam imao loše ulje prethodnih godina, naprotiv. najbolje sam prolazio sa uljem od komšije sa zaleđa halkidikija, bliže solunu, izuzetno za 6e pre krize, ali gledam da ga izbegavam jer je veliki smarač koji tera i sebe i mene u alkoholizam pošto me budi u 8 ujutro i traži da ločemo zajedno.

posle degustacije ulja prišli smo standardnoj grčkoj filokseniji, u prevodu uzo, cipuro i meze.

šta da kažem, postali smo prijatelji u ovih sat vremena moj novi grčki brat pavlos i ja.

Gb3rQkhWcAA5yF7?format=jpg&name=small

Gb3rRGSWUAAK6RK?format=jpg&name=small

• +1 3
  • Wub 1
Posted

u bokte

jel sav taj zejtin tvoj čikooo

• Haha 3
Posted

Uzgredna poseta Zelenom Vencu, ista meta isto odstojanje - pijaca za trećinu do pola jeftinija od Kalenića.

ZV

Pihtije 700

Kiseli kupus 200

Karfiol 200

Mladi luk 3 za 100

K

Pihtije 1000-1200

Kiseli kupus 300

Karfiol 300

Mladi luk 2 za 150

:zalosna:

Posted

Da li si posetio obe pijace radnim danom ili vikendom? Primecujem da je Kalenic jevtiniji 20% a vikendom i pre neke jace slave pada berba usiju