Jump to content
IGNORED

'De ima da se pazari?

foto

Recommended Posts

Posted

delez, jeste, 4 solidna isprekrshtana tarta sa filom od jabuke, skoro.za dz, manje od 200, ne mogu trazim sliku sad. davim, umirem [emoji38]ol:

sent from novi mnogo jak bubamoto.

• +1 1
Posted

Platio malopre u lokalnoj radnji glavicu kupusa preko 300 dinara, kilo 149.

“Komšo, poskupelo zbog suše, svagde je tako”. 
Meni bilo glupo da vraćam kad je već izmeren…

Ovo su baš neki novi momenti. :unsure:

Posted

Nešto mi to mnogo zvuči, ne pamtim cene, pa ne mogu baš 100% da ti pomognem, ali negde pre nedelju dana sam pravio super kupus sa slaninčetinom, mislim da je kila bila negde 60-70 dinara...

Posted

Banjica (pijac) jutros 80 kinti

Posted

Ni ja baš ne pamtim cene, ali mi ovo bilo van pameti, zato sam i napisao.

Kažu da je sve poskupelo, ali sigurno nije toliko.

Posted

Da, i u Maxiju svaki dan gore po 10 din.

Juče 169, a pre par dana pazario po 109. Ista vrsta... "domaći".

Špic sezone :isuse:

Posted

U Maxiju ne pamtim kada je paradajz valjao, a nekad me muka natera i svaki put se iznerviram, pa da ga ne bih bacila napravim paradajz sos, osim ako nije onaj iz uvoza sa pocetka sezone, cini mi se hrvatski bio, mesano pakovanje zuti i crveni.

Na pijaci ako nemate proverenog prodavca pravog, onda jurite onaj roze ili bivolje srce i da 200 dindzi je -.-

Posted

Maxi je imao dobar šljivar u ponudi, bar do skoro. Sada se snabdevam na pijaci, pa ne obraćam više pažnju. Za vikend sam paradajz (sve vrste) plaćao po 100 dinara za kg.

Posted

Nije loš taj kao domaći, svojevremeno par puta uzeo i šljivar, i taj bio ok....slažem se da su inače loši ali su za recimo Mega Rodu izmislili zeleniš i voće, to je tek debakl. Silom prilika išao do maxija inače imam ličnu snabdevačicu zeleniša, pouzdanu i fer sa cenama.

Posted

Nisam na sljivar naletela u Maxiju, zato samo pijaca, i to sabajle pa kod onih bakuta sto donose iz svojih basti a nalaze se obicno van tezgi oko pijaca, imaju sve super ili na fb grupa Mali proizvodjaci, svasta dobro moze da se nadje.

• 2 weeks later...
Posted
On 23.7.2021. at 13:07, banatjanin said:

ovim redom:

1. Vojnović iz Kuzimina - samo to rade, imaju svoje svinje, svoju hranu. Izuzetan sremski kulen, idealno zreo, naravno, u katama. Krupno mleven, samo but, leđna slanina, samo paprika i so. Imaju i kobaje (nisu nešto, malo premasne) i slaninu (odlična). Možeš da izguglaš, ako ne ide, poslaću ti PM sa kontaktom, donose na adresu.

2. Lemajić, već pominjani - jednako dobar kao Vojnović, za mrvu ljući, ista konzistencija i zrelost. Jedino, da se ogradim, ja sam jednom imao loše iskustvo s njim, kulen je bio presušen. Ali samo jednom.

3. But&Co  iz Laćarka - jedini koji imaju geografsko poreklo za svoj kulen (to je jedini sremski kulen sa zaštićenim geo poreklom za sada). Njihove su svinje i hrana za iste je sa njihovih njiva, kontrolisana proiozvodnja, dugo zrenje u komorama, bio i video. Začini i sve kako treba, svaki kulen im je isti. Jedino, meso je mleveno na 8mm, što je - po meni - previše sitno. Ima ih na puno mesta, po delikatesnim radnjama, a moguće je i naručiti direktno, imaju dobar sajt. Uz kulen rade i šunke, pečenice, kobaje (isto mi se kobaje ne dopadaju. zapravo, Sremci kidaju kulen, ali kobaje onako. tu banatske preferiram), imaju slajsove, vakum, razna pakovanja.

Dođoh u posed kulena "Todošković" takođe iz Kuzmina. On ga ceni 25 EUR za kg. Sutra ću da ga otvorim pa šaljem fotke i utiske.

• +1 2
Posted

IMG-20210905-144504.jpg

IMG-20210905-144517.jpg

Probah i mogu da kažem da je vrlo dobar. Ne baš najbolji kulen koji sam ikada u životu jeo, ali vrlo je pošteno odrađen. Čuva ih vakumirane u komori tako da nisu presuseni.   Neke je srednje ljutine, oseća se paprika ali mogu da jedu i deca :) 

Tu je negde u klasi sa Vojnovićem/Lemajićem, možda malo slabiji, mada to je vrlo subjektivna stvar, zavisi ko kakav kulen voli.

• +1 6
Posted

narode, koji tahini kupujete, jel' i dalje na snazi ono neko trovanje susama iz Indije?

prijele su mi se moje Novak Djokovic kuglice od urmi, kakaa i tahinija, a stra' me da otvorim teglicu makedonskog sto mi stoji na polici.

Posted

Alvasari ili supervero tahini knjihova robna marka, ali isto alvasari) 

Bez premca je, ne odvaja se ulje id čvrstog dela, nikad gorak, kremast, ukusan, divan

• Hvala 1