Lancia Posted November 7, 2017 Posted November 7, 2017 E jebga sad, ne znam napamet, al budem stavio malo kasnije... Kako tako nepripremljen dolazis na forum¿
aram Posted November 7, 2017 Posted November 7, 2017 na, najedi se :)16 komada suvih kajsija100 gr šećera240 ml vode125 gr maslaca50 gr čokolade100 gr mlevenih oraha350 gr mlevena keksa U posudu staviti 100 gr šećera i 16 kašika vode, kuvati dok se šećer ne istopi, dodati maslac i čokoladu da se istopi. Skinuti sa vatre pa umešati mlevene orahe i mleveni keks. Masu dobro izmešati i ostaviti da se ohladi.Podeliti na 16 delova. Svaki deo rastanjiti na dlan unutra staviti suvu kajsiju i oblikovati u kuglicu. Na slici su onda uvaljane u kokos, ja ne volim nego uvaljam pola u kakao u prahu, pola u mrvljene lešnike. Staviti u zamrzivač sat vremena, pa iseći na 4 dela.
darling Posted November 7, 2017 Posted November 7, 2017 al kajsije ne one turske suve, nego domaca sorta usne vrelog vucica :D e, ljudi! u aromi ima originalne plazme, takozvanog italijanskog plazmona. eto ko oce da oda pocast keksiju, moze :)
svashtabezneshto Posted November 9, 2017 Posted November 9, 2017 bilo je u veru da se kupi ukusniji karton sam probala.
nisam ja Posted November 9, 2017 Posted November 9, 2017 Ne znam, nisam jeo karton. Super je to. Oduvek ga je bilo u merkatoru, osim sad baš kad sam zapizdio da to jedem. Uzeo neku tursku verziju, ali je kao onaj jumbo flips spljeskan u pločicu.
nisam ja Posted November 9, 2017 Posted November 9, 2017 E, bravo. Znam da sam negde viđao skoro. Hvala.
darling Posted November 11, 2017 Posted November 11, 2017 bubo, kupila sam usne vrelog vucica, odlicne su. odlicne su i sljive, i to sam kupila. i jagode su odlicne, i to. najvise su mi se dopale susene visnje, fenomenalne su. maline bi mogle biti dobre, al taj jedan zalogajcic mi je bio budjav, i ne mogu da procenim da l su sve takve, il samo ta mrvicica koja mi je zapala. cini mi se da su odlicne za kolace. probacu preko nedelje da ih rehidriram, da vidim sta se desava, pa cu onda da razmislim o sta i kako dalje s njima.
darling Posted November 13, 2017 Posted November 13, 2017 jela sam kaki. nije cudo da se zove tako :D
Recommended Posts