Jump to content
IGNORED

'De ima da se pazari?

foto

Recommended Posts

Posted

E jebga sad, ne znam napamet, al budem stavio malo kasnije...

Kako tako nepripremljen dolazis na forum¿  :fantom:

Posted

na, najedi se :)

16 komada suvih kajsija
100 gr šećera
240 ml vode
125 gr maslaca
50 gr čokolade
100 gr mlevenih oraha
350 gr mlevena keksa

U posudu staviti 100 gr šećera i 16 kašika vode, kuvati dok se šećer ne istopi, dodati maslac i čokoladu da se istopi. Skinuti sa vatre pa umešati mlevene orahe i mleveni keks. Masu dobro izmešati i ostaviti da se ohladi.
Podeliti na 16 delova. Svaki deo rastanjiti na dlan unutra staviti suvu kajsiju i oblikovati u kuglicu. Na slici su onda uvaljane u kokos, ja ne volim nego uvaljam pola u kakao u prahu, pola u mrvljene lešnike. Staviti u zamrzivač sat vremena, pa iseći na 4 dela.

Posted

al kajsije ne one turske suve, nego domaca sorta usne vrelog vucica  :D

e, ljudi! u aromi ima originalne plazme, takozvanog italijanskog plazmona. eto ko oce da oda pocast keksiju, moze :)

Posted

bilo je u veru da se kupi

ukusniji karton sam probala.

Posted

Ne znam, nisam jeo karton. Super je to. Oduvek ga je bilo u merkatoru, osim sad baš kad sam zapizdio da to jedem. Uzeo neku tursku verziju, ali je kao onaj jumbo flips spljeskan u pločicu.

Posted

E, bravo. Znam da sam negde viđao skoro. Hvala.

Posted

bubo, kupila sam usne vrelog vucica, odlicne su. odlicne su i sljive, i to sam kupila. i jagode su odlicne, i to. najvise su mi se dopale susene visnje, fenomenalne su. maline bi mogle biti dobre, al taj jedan zalogajcic mi je bio budjav, i ne mogu da procenim da l su sve takve, il samo ta mrvicica koja mi je zapala. 

cini mi se da su odlicne za kolace. probacu preko nedelje da ih rehidriram, da vidim sta se desava, pa cu onda da razmislim o sta i kako dalje s njima. 

Posted

jela sam kaki. nije cudo da se zove tako :D