Filozof manijak Posted May 26, 2022 Posted May 26, 2022 (edited) Kupiće se, imam sam Endimion i Uspon Endimiona u kolekciji. Hvala na obaveštenju. Edited May 26, 2022 by Filozof manijak
goofs Posted May 26, 2022 Posted May 26, 2022 Mala digresija - ide mi na falus što je Laguna odustala od fantasy izdanja, i ono što su imali ne printaju iznova (Točak vremena alo), samo jbnog Martin, a novitete baš mršavo. Izgleda da je samo Čarobna knjiga preostala. 1
igoraki Posted May 26, 2022 Posted May 26, 2022 (edited) Pa verovatno su umislili da će da zarade i na ostalim fantasy serijalima kao što su zaradili na Martinu, nažalost neće slonče u lonče. Nije da su se pokazali pametni, ionako dugački Malazan su krenuli da još dodatno seckaju pojedine knjige na delove, pa malo li je 10 knjiga pa vam treba još. Ja sam im ozbilno zamerio kad su odustali od prevođenja Arhive olujne svetlosti od Sandersa, pa baš mi je bilo neozbiljno da se tako krene pa onda ajd zdravo, ko vam je kriv što ste nam verovali. Prevode i dalje Aberkrombija, video sam bar dva dela Doba ludila u prodaji, to je valjda znak da nisu odustali. Edited May 26, 2022 by igoraki
goofs Posted May 26, 2022 Posted May 26, 2022 Ma, oni su izdavali fantasy i SF i pre nego je Martin postao mainstream. Den Simons, ceo Pracet, Tocak Vremena, Sanderson (to sto kazes za Arhivne oluje, treba im usi pocupati), Narniju su izdavali, Vukodava...mislim, samo otidji na njihov sajt i prosvrljaj ove dve kategorije, za vise od pola knjiga im stoji "rasprodato". E, Tocak vremena mozes da kupis prve tri knjige (jer su to reprintali) i onda prvi sledeca su dve knjige trinaestog dela, ali nema cetrnaestog...pa ti citaj. Jebo ih Aca Lukas.
Ian Mancunian Posted May 26, 2022 Posted May 26, 2022 (edited) 3 hours ago, Filozof manijak said: Kupiće se, imam sam Endimion i Uspon Endimiona u kolekciji. Hvala na obaveštenju. Ja Hiperion i Pad Hiperiona imam Lagunina Izdanja, a Endimion i Uspon Endimiona, Polarisova izdanja, i to svaki dvotomni, jer su izdata u ono nevreme 90. i neke. Takođe iz istog ciklusa imam "Siročiće Heliksa", novelu iz sveta Endimiona, opet izdanje Polarisa (edicija Mali Polaris). Edited May 26, 2022 by Ian Mancunian 1
Filozof manijak Posted May 26, 2022 Posted May 26, 2022 Siročiće heliksa isto imam, ne sećam se ko je izdavač, samo da je tanka knjižica, bukvalno pripovetka.
Ian Mancunian Posted May 26, 2022 Posted May 26, 2022 2 minutes ago, Filozof manijak said: Siročiće heliksa isto imam, ne sećam se ko je izdavač, samo da je tanka knjižica, bukvalno pripovetka. Pa da, novela, Polaris je izdavač bio. Koliko znam postoje još neke priče iz Hiperion sveta, ali ovde nikada nisu izdate.
Jean-Luc Picard Posted May 26, 2022 Posted May 26, 2022 1 hour ago, Ian Mancunian said: Pa da, novela, Polaris je izdavač bio. Koliko znam postoje još neke priče iz Hiperion sveta, ali ovde nikada nisu izdate. Jesu. "Remembering Siri" je u stvari deo Konzulove priče, a "Smrt Kentaura" je objavljena u nekom od onih godišnjaka koje je izdavao Polaris devedesetih, sećem se kao prva pripovetka u izdanju. 1
Ian Mancunian Posted May 26, 2022 Posted May 26, 2022 8 minutes ago, Jean-Luc Picard said: Jesu. "Remembering Siri" je u stvari deo Konzulove priče, a "Smrt Kentaura" je objavljena u nekom od onih godišnjaka koje je izdavao Polaris devedesetih, sećem se kao prva pripovetka u izdanju. Hvala na informaciji, nisam to znao. Da da, sećam se tih Polarisovih godišnjaka, možda može još negde da se nađe za pazariti.
Chika Spale Posted February 1, 2023 Posted February 1, 2023 Ako je jos neko poput mene propustio - Kinezi su snimili i pustili u etar seriju Problem tri tela: https://m.imdb.com/title/tt20242042/ Izaslo je 19 od 30 epizoda, objavljuju novu svaki dan, tako da ce biti gotovo do polovine februara. Ima na Rakuten Viki striming servisu. 2
Recommended Posts