yolo Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 komplikovano to mnogo, jel bi mogla da napravis pa da svratimo i uzmemo, platicemo
cmrlj Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 komplikovano to mnogo, jel bi mogla da napravis pa da svratimo i uzmemo, platicemo nista ne brini, samo me pozovi na jednu tvoju fajv korsiz gastronomsku bahanaliju, dodjem ja i donesem :P
sanja025 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Kesten torta250 + 50 g margarina150 g secera u prahu200 g cokolade za kuvanje1kg kesten pirea (4 pakovanja)250 grama mlevenih oraha (ili lesnika ili keksa ili mesano)malo ruma (1 supena kasika)malo mleka (1 dl - za glazuru)Umutiti mikserom marganin, prah secer, kesten pire, pa dodati 100 g otopljene cokolade, mlevene orahe i malo ruma. Mutiti dok se masa ne izjednaci. Tacnu i kalup za tortu podmazati margarinom, napuniti napravljenom smesom i staviti da se ohladi u frizideru. Kada se Torta stegne i dobro ohladi, skloniti kalup i preliti cokoladnom glazurom.Glazura: 100 g cokolade otopiti sa 1 dl mleka i kada se malo zgusne i dodati malo margarina. Brzo i ukusno.
tazza Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 od ponoci, sa jeftinom strujom, isprobacu ovo http://blog.fatfreevegan.com/images/banana-bread.jpgsa nekoliko izmena, pocevsi od brasna, pleha, visanja -> brusnica... ali nadam se najboljem!
Frank Pembleton Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 kerot kejk mrtva bi je usta jela :DIzvin'te na neznanju ali kakav to ukus ima nije valjda na sangarepu
cmrlj Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 od ponoci, sa jeftinom strujom, isprobacu ovo sa nekoliko izmena, pocevsi od brasna, pleha, visanja -> brusnica... ali nadam se najboljem!ne vazi se, ne moze kolac u najavi :P Izvin'te na neznanju ali kakav to ukus ima nije valjda na sangarepu nema, vuce na aromatican hleb sa slatkim krem sirom sto u principu i jeste :D meni to ima krismasi ukus, cimet to hoce da napravi. idealan kolac za novembarske dane kao sto je ovaj danas. zavuces se pod cebe i negde mirise caj kao iz knjiga agate kristi, pa ti miris prija, al ga ne pijes jer je caj fuj nego jedes kerot kejk i bude ti toplo oko srca. eto takav ukus ima :wub:ali ako opis nije dovoljan, evo recepta pa zamisljaj :)http://www.joyofbaking.com/CarrotCake.html
tazza Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 ne vazi se, ne moze kolac u najavi :P priznajem, nije mi uopste uspeo, ali moze da se jede bar. :(
ivy Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 opet recept sa pihtijama, ne volim takve kolače uopštepodrzavamsvaki fil ce da se umuti/da stoji/da bude chvrst/penast i da ga bude puno kada se u njega krkne zelatina to i nije neka umetnosttreba biti majstor pa napraviti shampitu bez zelatina,mada nisam sigurna ni da je to ikada moguce,hmm..
cmrlj Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 podrzavamsvaki fil ce da se umuti/da stoji/da bude chvrst/penast i da ga bude puno kada se u njega krkne zelatina to i nije neka umetnosttreba biti majstor pa napraviti shampitu bez zelatina,mada nisam sigurna ni da je to ikada moguce,hmm..i ja isto mislim da rezanci sa besamelom nisu neka umetnost, al cutim
darling Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 (edited) fud fajt:lol: Edited May 19, 2010 by darling
darling Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 priznajem, nije mi uopste uspeo, ali moze da se jede bar. :(daj sliku da ocenimo je l moze da se jede. :)
Recommended Posts