Jump to content
IGNORED

Torte i kolači

Amelija

Recommended Posts

Posted

komplikovano to mnogo, jel bi mogla da napravis pa da svratimo i uzmemo, platicemo cool.gif

Posted
komplikovano to mnogo, jel bi mogla da napravis pa da svratimo i uzmemo, platicemo cool.gif
nista ne brini, samo me pozovi na jednu tvoju fajv korsiz gastronomsku bahanaliju, dodjem ja i donesem :P
Posted

opet recept sa pihtijama, ne volim takve kolače uopšte

Posted

Kesten torta250 + 50 g margarina150 g secera u prahu200 g cokolade za kuvanje1kg kesten pirea (4 pakovanja)250 grama mlevenih oraha (ili lesnika ili keksa ili mesano)malo ruma (1 supena kasika)malo mleka (1 dl - za glazuru)Umutiti mikserom marganin, prah secer, kesten pire, pa dodati 100 g otopljene cokolade, mlevene orahe i malo ruma. Mutiti dok se masa ne izjednaci. Tacnu i kalup za tortu podmazati margarinom, napuniti napravljenom smesom i staviti da se ohladi u frizideru. Kada se Torta stegne i dobro ohladi, skloniti kalup i preliti cokoladnom glazurom.Glazura: 100 g cokolade otopiti sa 1 dl mleka i kada se malo zgusne i dodati malo margarina. Brzo i ukusno.

Posted

kerot kejk :wub: mrtva bi je usta jela :D

Posted
kerot kejk :wub: mrtva bi je usta jela :D
Izvin'te na neznanju ali kakav to ukus ima nije valjda na sangarepu cool.gif
Posted
od ponoci, sa jeftinom strujom, isprobacu ovo sa nekoliko izmena, pocevsi od brasna, pleha, visanja -> brusnica... ali nadam se najboljem!
ne vazi se, ne moze kolac u najavi :P
Izvin'te na neznanju ali kakav to ukus ima nije valjda na sangarepu cool.gif
nema, vuce na aromatican hleb sa slatkim krem sirom sto u principu i jeste :D meni to ima krismasi ukus, cimet to hoce da napravi. idealan kolac za novembarske dane kao sto je ovaj danas. zavuces se pod cebe i negde mirise caj kao iz knjiga agate kristi, pa ti miris prija, al ga ne pijes jer je caj fuj nego jedes kerot kejk i bude ti toplo oko srca. eto takav ukus ima :wub:ali ako opis nije dovoljan, evo recepta pa zamisljaj :)http://www.joyofbaking.com/CarrotCake.html
Posted
ne vazi se, ne moze kolac u najavi :P
priznajem, nije mi uopste uspeo, ali moze da se jede bar. :(
Posted
opet recept sa pihtijama, ne volim takve kolače uopšte
podrzavamsvaki fil ce da se umuti/da stoji/da bude chvrst/penast i da ga bude puno kada se u njega krkne zelatina to i nije neka umetnosttreba biti majstor pa napraviti shampitu bez zelatina,mada nisam sigurna ni da je to ikada moguce,hmm..
Posted
podrzavamsvaki fil ce da se umuti/da stoji/da bude chvrst/penast i da ga bude puno kada se u njega krkne zelatina to i nije neka umetnosttreba biti majstor pa napraviti shampitu bez zelatina,mada nisam sigurna ni da je to ikada moguce,hmm..
i ja isto mislim da rezanci sa besamelom :blink: nisu neka umetnost, al cutim
Posted

izvinte, al otkad ide zelatin u sampitu?!?

Posted (edited)

fud fajt:lol:

Edited by darling
Posted
priznajem, nije mi uopste uspeo, ali moze da se jede bar. :(
daj sliku da ocenimo je l moze da se jede. :)