Glorfindel Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 E bas ce ih naterati, samo tako. Sve sami go altruista.
Pontijak Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Eh pa ocigledno da cemo ostati i sa manjim i sa vecim zlom, samo zavadjeni cije je prioritetno :Dkako ko i kako gde :) cini mi se da je, recimo u holandiji, situacija sa rafinerijama, izduvnim gasovima i sl, kao i sa duvanom, malo cistija nego u srbiji :)
fliuku Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Evo večeras na koncertu ZZ Topa-a baš se lepo moglo videti kako se pušači pridržavaju pravila zabranjenog pušenja na određenom javnom prostoru - samo oko mene ih je bilo oko 10oro koje je baš bolelo uvo dal kome smeta njihov dim, i jedino su gledali da ne naleti neki redar koji će ih sprečiti da je popuše do kraja!
fliuku Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 (edited) Mali podsetnik za vozače, posebno taksiste, a može i za one koji će jednom polagati vožnju:Ugljen-monoksid je otrovan gas koji umanjuje vozačevu sposobnost. Javlja se u kabini vozila usled:1) PUŠENJA2) Povećanja temperatur3) Kvara na kočionom mehanizmuTačan odgovor, dragi pušači i pušačice je boldiran, podvučen i napisan velikim slovima!Znate li kako se konkretno manifestuje to delovanje ugljen-monoksida na sposobnosti vozača? Edited October 18, 2009 by fliuku
JozoMujica Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Čim zapali cigaru zgazi gas do daske i pređe u levu traku?
Leia Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 kako ko i kako gde :) cini mi se da je, recimo u holandiji, situacija sa rafinerijama, izduvnim gasovima i sl, kao i sa duvanom, malo cistija nego u srbiji :)Ma da bre! A tek na Maldivima, nema rafinerija uopste :D
salerokada Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 Žarko Papalj Ni dan-danas se nisam odrekao duvana, ali sam uspeo da pobedim želju za rekreacijom. Ponekad šetam i retko se nerviram. Mali fudbal mi mnogo nedostaje, ali sam shvatio da moram da budem odgovoran prema svom zdravlju zbog sebe, ali i zbog moje porodice.
Аврам Гојић Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Prvi deo je bezveze, ali drugi nije, covek je tezak srcani bolesnik i lekar mu je zabranio svaki fizicki napor osim lagane setnje.
fliuku Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 (edited) Čim zapali cigaru zgazi gas do daske i pređe u levu traku? Pretpostavljam da si hteo biti duhovit, a kako u svakoj šali ima i pomalo istine evo odgovora u sledećem pitanju:Ugljen-monoksid štetno deluje na vozačevu sposobnost oštećujući nervne ćelije i izazivajući:1) POREMEĆAJ OPAŽANJA I PRAVOVREMENOG REAGOVANJA U VOŽNJI2) naglu muku i povraćanje3) grčeve u mišićima nogu i ruku Edited October 19, 2009 by fliuku
Pontijak Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 a ako se stavi jedan kraj creva na auspuh a drugi kraj u kabinu i drzi motor na leru onda ugljen monoksid deluje jos stetnije ali bar nema nepravovremenog reagovanja u voznji a i grcevi misica prestanu posle nekog vremena
Аврам Гојић Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Ja sam hteo da se malo sprdam sa ovom opaskom o ugljen monoksidom koju je dao/kla fliuku, i onda sam, kopajući po netu, iznašao da je toksična doza, tj. ona koja izaziva opažajne probleme) CO 36 ppm (parts per million) u krvi, a da teški pušači dobace i do 50 ppm...posle mi više nije bilo do sprdanja.
Pontijak Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 ne grize me savest. nemam automobil a ne vozim ni tudje automobile, znaci nisam opasan po ostale ucesnike u saobracaju
Ajant23 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Ovde kao da se opet luta između štetnosti pušenja za nepušače između svih ostalih štetnosti koje ih sprečavaju da umru zdravi, i između štetnosti pušenja za pušače što uopšte nije tema...Ali, verovatno mi se samo tako čini, ne vidim dobro od dima koji sprečava da se zna sve i o tome uvek otvoreno govori...
salerokada Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 Čini ti se. Svaka činjenica koja bi jednu temu mogla da osvetli nekim novim svetlom je uvek dobrodošla pa tako i ova o ugljen monoksidu.To što ti problem želiš da projektuješ na druge, a sebe izbaciš iz jednačine, to je druga stvar.
Recommended Posts