Jump to content
IGNORED

www.zastitaumestozabrane.com/

salerokada

Recommended Posts

Posted

E bas ce ih naterati, samo tako. Sve sami go altruista.

• Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Аврам Гојић

226

• harper lee

195

• salerokada

191

• ion

186

Posted
Eh pa ocigledno da cemo ostati i sa manjim i sa vecim zlom, samo zavadjeni cije je prioritetno :D
kako ko i kako gde :) cini mi se da je, recimo u holandiji, situacija sa rafinerijama, izduvnim gasovima i sl, kao i sa duvanom, malo cistija nego u srbiji :)
Posted

Evo večeras na koncertu ZZ Topa-a baš se lepo moglo videti kako se pušači pridržavaju pravila zabranjenog pušenja na određenom javnom prostoru - samo oko mene ih je bilo oko 10oro koje je baš bolelo uvo dal kome smeta njihov dim, i jedino su gledali da ne naleti neki redar koji će ih sprečiti da je popuše do kraja!

Posted (edited)

Mali podsetnik za vozače, posebno taksiste, a može i za one koji će jednom polagati vožnju:Ugljen-monoksid je otrovan gas koji umanjuje vozačevu sposobnost. Javlja se u kabini vozila usled:1) PUŠENJA2) Povećanja temperatur3) Kvara na kočionom mehanizmuTačan odgovor, dragi pušači i pušačice je boldiran, podvučen i napisan velikim slovima!Znate li kako se konkretno manifestuje to delovanje ugljen-monoksida na sposobnosti vozača?

Edited by fliuku
Posted

Čim zapali cigaru zgazi gas do daske i pređe u levu traku? :unsure:

Posted
kako ko i kako gde :) cini mi se da je, recimo u holandiji, situacija sa rafinerijama, izduvnim gasovima i sl, kao i sa duvanom, malo cistija nego u srbiji :)
Ma da bre! A tek na Maldivima, nema rafinerija uopste :D
Posted

Žarko Papalj

Ni dan-danas se nisam odrekao duvana, ali sam uspeo da pobedim želju za rekreacijom. Ponekad šetam i retko se nerviram. Mali fudbal mi mnogo nedostaje, ali sam shvatio da moram da budem odgovoran prema svom zdravlju zbog sebe, ali i zbog moje porodice.
:Hail:
Posted

Prvi deo je bezveze, ali drugi nije, covek je tezak srcani bolesnik i lekar mu je zabranio svaki fizicki napor osim lagane setnje.

Posted (edited)
Čim zapali cigaru zgazi gas do daske i pređe u levu traku? :unsure:
Pretpostavljam da si hteo biti duhovit, a kako u svakoj šali ima i pomalo istine evo odgovora u sledećem pitanju:Ugljen-monoksid štetno deluje na vozačevu sposobnost oštećujući nervne ćelije i izazivajući:1) POREMEĆAJ OPAŽANJA I PRAVOVREMENOG REAGOVANJA U VOŽNJI2) naglu muku i povraćanje3) grčeve u mišićima nogu i ruku Edited by fliuku
Posted

a ako se stavi jedan kraj creva na auspuh a drugi kraj u kabinu i drzi motor na leru onda ugljen monoksid deluje jos stetnije ali bar nema nepravovremenog reagovanja u voznji a i grcevi misica prestanu posle nekog vremena

Posted

Ja sam hteo da se malo sprdam sa ovom opaskom o ugljen monoksidom koju je dao/kla fliuku, i onda sam, kopajući po netu, iznašao da je toksična doza, tj. ona koja izaziva opažajne probleme) CO 36 ppm (parts per million) u krvi, a da teški pušači dobace i do 50 ppm...posle mi više nije bilo do sprdanja.

Posted

ne grize me savest. nemam automobil a ne vozim ni tudje automobile, znaci nisam opasan po ostale ucesnike u saobracaju

Posted

Ovde kao da se opet luta između štetnosti pušenja za nepušače između svih ostalih štetnosti koje ih sprečavaju da umru zdravi, i između štetnosti pušenja za pušače što uopšte nije tema...Ali, verovatno mi se samo tako čini, ne vidim dobro od dima koji sprečava da se zna sve i o tome uvek otvoreno govori...

Posted

Čini ti se. Svaka činjenica koja bi jednu temu mogla da osvetli nekim novim svetlom je uvek dobrodošla pa tako i ova o ugljen monoksidu.To što ti problem želiš da projektuješ na druge, a sebe izbaciš iz jednačine, to je druga stvar.