Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

www.zastitaumestozabrane.com

Featured Replies

E bas ce ih naterati, samo tako. Sve sami go altruista.

• Replies 4k
  • Views 213k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• U Srbiji se ladno pusi na onkologiji. Ne bas na intenzivnoj nezi ali par metara dalje na zatvorenom stepenistu/hodniku jer je vani previshe hladno jbg. Ali da zanemarimo zdravstvene trivije. Opst

• garmonbozia
    garmonbozia

Najveći problem je gde god da odeš vratiš se kući kao da si se valjao u pepelu cigareta. Odmah sve mora na pranje, zajebi.  Pritom, postoji razlog zašto je to maltene svuda zabranjeno u zatvoreno

Posted Images

Eh pa ocigledno da cemo ostati i sa manjim i sa vecim zlom, samo zavadjeni cije je prioritetno :D
kako ko i kako gde :) cini mi se da je, recimo u holandiji, situacija sa rafinerijama, izduvnim gasovima i sl, kao i sa duvanom, malo cistija nego u srbiji :)

Evo večeras na koncertu ZZ Topa-a baš se lepo moglo videti kako se pušači pridržavaju pravila zabranjenog pušenja na određenom javnom prostoru - samo oko mene ih je bilo oko 10oro koje je baš bolelo uvo dal kome smeta njihov dim, i jedino su gledali da ne naleti neki redar koji će ih sprečiti da je popuše do kraja!

Mali podsetnik za vozače, posebno taksiste, a može i za one koji će jednom polagati vožnju:Ugljen-monoksid je otrovan gas koji umanjuje vozačevu sposobnost. Javlja se u kabini vozila usled:1) PUŠENJA2) Povećanja temperatur3) Kvara na kočionom mehanizmuTačan odgovor, dragi pušači i pušačice je boldiran, podvučen i napisan velikim slovima!Znate li kako se konkretno manifestuje to delovanje ugljen-monoksida na sposobnosti vozača?

Edited by fliuku

Čim zapali cigaru zgazi gas do daske i pređe u levu traku? :unsure:

kako ko i kako gde :) cini mi se da je, recimo u holandiji, situacija sa rafinerijama, izduvnim gasovima i sl, kao i sa duvanom, malo cistija nego u srbiji :)
Ma da bre! A tek na Maldivima, nema rafinerija uopste :D
  • Author

Žarko Papalj

Ni dan-danas se nisam odrekao duvana, ali sam uspeo da pobedim želju za rekreacijom. Ponekad šetam i retko se nerviram. Mali fudbal mi mnogo nedostaje, ali sam shvatio da moram da budem odgovoran prema svom zdravlju zbog sebe, ali i zbog moje porodice.
:Hail:

Prvi deo je bezveze, ali drugi nije, covek je tezak srcani bolesnik i lekar mu je zabranio svaki fizicki napor osim lagane setnje.

Čim zapali cigaru zgazi gas do daske i pređe u levu traku? :unsure:
Pretpostavljam da si hteo biti duhovit, a kako u svakoj šali ima i pomalo istine evo odgovora u sledećem pitanju:Ugljen-monoksid štetno deluje na vozačevu sposobnost oštećujući nervne ćelije i izazivajući:1) POREMEĆAJ OPAŽANJA I PRAVOVREMENOG REAGOVANJA U VOŽNJI2) naglu muku i povraćanje3) grčeve u mišićima nogu i ruku

Edited by fliuku

a ako se stavi jedan kraj creva na auspuh a drugi kraj u kabinu i drzi motor na leru onda ugljen monoksid deluje jos stetnije ali bar nema nepravovremenog reagovanja u voznji a i grcevi misica prestanu posle nekog vremena

Ja sam hteo da se malo sprdam sa ovom opaskom o ugljen monoksidom koju je dao/kla fliuku, i onda sam, kopajući po netu, iznašao da je toksična doza, tj. ona koja izaziva opažajne probleme) CO 36 ppm (parts per million) u krvi, a da teški pušači dobace i do 50 ppm...posle mi više nije bilo do sprdanja.

ne grize me savest. nemam automobil a ne vozim ni tudje automobile, znaci nisam opasan po ostale ucesnike u saobracaju

Ocigledno jesi kao pesak...

Ovde kao da se opet luta između štetnosti pušenja za nepušače između svih ostalih štetnosti koje ih sprečavaju da umru zdravi, i između štetnosti pušenja za pušače što uopšte nije tema...Ali, verovatno mi se samo tako čini, ne vidim dobro od dima koji sprečava da se zna sve i o tome uvek otvoreno govori...

• Author

Čini ti se. Svaka činjenica koja bi jednu temu mogla da osvetli nekim novim svetlom je uvek dobrodošla pa tako i ova o ugljen monoksidu.To što ti problem želiš da projektuješ na druge, a sebe izbaciš iz jednačine, to je druga stvar.