Jump to content
IGNORED

www.zastitaumestozabrane.com

salerokada

Recommended Posts

Posted
4 minutes ago, Svemir Zeka said:

Ovo je potpuno tačno, moram da se složim s Nenadom :D

I kao neko ko ima takvu situaciju, tvrdim svesno da imam više zdravstvenih problema jedući, nego što sam imala dimeći. 

Ima jedna mala razlika u jedenju masnog i slatkog sa pušenjem : kad jedeš, ne kljukaš ljude oko sebe (osim ako nisi moja bivša tašta)…

• Haha 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
Just now, Milošica said:

Daj bar da se ne zajebavamo u osporavanju uzročno-posledične veze sa kancerom. Kažem kao neko ko nema problem da bude u okruženju sa pušačima.

Procitaj ponovo post koji sam napisao. Pusenje jeste faktor rizika kod raka pluca i kardio-vaskularnih oboljenja (kod ovog drugo zapravo jos direktnije ali to niko ne pominje jer rak pluca deluje strasnije kao argument) ali ne postoji direktna uzrocno-posledicna veza ili bar nije dokazana, u smislu da ces dobiti rak ako pusis a neces ako ne pusis.

O "pasivnom pusenju" da i ne govorim, to je fraza koja je izmisljena u sklopu citave kampanje protiv pusaca i nju je nemoguce dokazati jer su parametri osnovnog uzorka istrazivanja isuvise slozeni i nekoherentni. Sta uopste znaci pasivno pusenje? U teoriji to znaci izlaganje duvanskom dimu. U kojem obimu, koliko cesto, u kojoj meri u odnosu na izlaganje drugim oblicima zagadjenja. Da bi se bilo kakav zakljucak mogao doneti po tom osnovu bilo bi neophodno napraviti ogledni uzorak u laboratorijskim uslovima ali ni tada uzorak ne bi bio u potpunosti relevantan jer se brojna istrazivanja slazu da je najveci faktor rizika kod gotovo svih oblika kancera genetska predispozicija.

• +1 2
  • Hvala 1
Posted (edited)
4 minutes ago, nenad said:

jel sad stvarno treba ozbiljno da raspravljamo o tome da li je prekomerna tezina stetnija od pusenja? 

pa nisi napisao prekomerna težina nego nešto drugo.

inače, kako god hoćeš, pošto smo se dosad vidim ubili od ozbiljne rasprave

mada mi je i to okej jer nikad nisam učestvovao u ravnozemljaškim raspravama niti onim o tome da je strah od korone prenaglašen.

ti barem ne vređaš u svakom postu ljude sa kojima se ne slažeš.

Edited by Eleniko
Posted
1 minute ago, Milošica said:

A šta mislite o unošenju pola litre vinjaka dnevno?

Sve najbolje. 

Just now, braca said:

Ima jedna mala razlika u jedenju masnog i slatkog sa pušenjem : kad jedeš, ne kljukaš ljude oko sebe (osim ako nisi moja bivša tašta)…

Ima, nego kad uzmemo dva problema:

1. Uticaj na ljude oko sebe

2. Razbacivanje budžeta na lečenje

Možemo da dodamo i

1. Alkohol

2. Mnogo jela

Eto tu se povlače neke paralele

• Wub 1
Posted
8 minutes ago, braca said:

Procitaj ponovo Compared with nonsmokers, smokers have as much as a 30-fold increased risk of developing cancer.

Rizik se povećava 30 puta !! Hej, nije tri ni pet nego trideset puta. 

Ali ti izgledaš deset godina mladje, rek’o ti Turčin…

30 puta vecu od 0.01%

Za mene nemoj da se sekiras, sudeci po mojoj genetskoj mapi srce ce mnogo ranije da mi gekne od pluca, pa makar pusio toranj iz Kostolca.

• Wub 1
Posted

upravo sam pojeo tanjir pihtija da se spremim za nastavak ove plodonosne diskusije, trebaće snaga

• Haha 3
Posted
1 minute ago, Eleniko said:

upravo sam pojeo tanjir pihtija da se spremim za nastavak ove plodonosne diskusije, trebaće snaga

Kako da mi kažeš da si mator, a da ne kažeš koliko imaš godina :D

Posted

Posle tanjira pihtija, najbolje legne suho vince i malbiro gold sto es. 

• +1 1
  • Wub 1
Posted
43 minutes ago, Eleniko said:

pristajem, da korisnici istog uplaćuju srazmerno veće zdravstveno osiguranje

To vec radimo. Akcize na cigarete su ekstremno visoke (i treba da budu) tako da budzet ne trpi. Naprotiv. 

• Haha 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
1 minute ago, radnik said:

To vec radimo. Akcize na cigarete su ekstremno visoke (i treba da budu) tako da budzet ne trpi. Naprotiv. 

ne radite, nedovoljno su visoke. duvan u srbiji je najjeftiniji u evropi, za albaniju ne znam.

paklo cigara u engleskoj počinje od 15 funti.

tako treba i ovde.

• +1 1
Posted

I engleske plate, aferim.

Posted
4 minutes ago, Filozof manijak said:

mladi govna - ne vole pitije.

barem oni koji ne puše preteknu do godina kada otkriju svu lepotu kuvanih svinjskih nogica.

Posted
9 minutes ago, Eleniko said:

pa nisi napisao prekomerna težina nego nešto drugo.

inače, kako god hoćeš, pošto smo se dosad vidim ubili od ozbiljne rasprave

mada mi je i to okej jer nikad nisam učestvovao u ravnozemljaškim raspravama niti onim o tome da je strah od korone prenaglašen.

ti barem ne vređaš u svakom postu ljude sa kojima se ne slažeš.

ova rasprava zaista na trenutke slici ravnozemljastvu, ali je za to ponajmanje kriv harper.

ustvari, meni nije jasno kako uopste bilo ko ima zivaca da ozbiljno diskutuje sa ljudima koji ili ne citaju ili ne razumeju napisano, a iz linkova koje sami ostavljaju izvlace potpuno pogresne zakljucke.

• +1 2
  • Hamlet Strašni changed the title to www.zastitaumestozabrane.com
Posted
7 minutes ago, Filozof manijak said:

Nema veze sa godinama, jer i ja volim :D

Mada mator sam u duši.

Posted (edited)
3 minutes ago, Eleniko said:

mladi govna - ne vole pitije.

barem oni koji ne puše preteknu do godina kada otkriju svu lepotu kuvanih svinjskih nogica.

Ni pitije ni talijansku repku u fuzbalu :sad:

Mi koji duvamo se grohotom se smijemo na obe grupe, grohotom :D

Edited by Filozof manijak
  • +1 1
  • Haha 2