Jump to content
IGNORED

Rečnik narodnih pogrdnih naziva

Aleksija

Recommended Posts

Posted
Grejoku zvuči japanski :D
Naročito ...rovići. :D Spameru jedan spamersko-moderatorski. :mad:
  • Replies 426
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• расејан

86

• bus

60

• le petit nicolas

48

• mammy two shoes

29

Posted
Naročito ...rovići. :D Spameru jedan spamersko-moderatorski. :mad:
Ел' ти не пазиш на ћасу? Од свих 300 & кусур народних израза, "спамеру"? Ц, ц, ц...
Posted
Ел' ти не пазиш на ћасу?
O kakvoj ćasi je reč i što bi neko pazio na nju? :P
Posted
O kakvoj ćasi je reč i što bi neko pazio na nju? :P
Једна од омиљених ми реченица за збуњивање кад се српски пише на енглеском (тј без шђћ) је "nisam pazio na casu"... пошто оно ц може да буде ц, ч или ћ, а с може да буде и ш... можда није пазио на ћасу? Или је било из италијанског, па није пазио на казу? ЛМ, прелистај шта смо жврљали од понедељка наовамо, већ сам дрвио на ову тему.
Posted

onaj koji prikovise pazi na casu je tu bevandur ili lokadur

Posted

KočoprndžaMal nisam umrla od smeha kad ovo čuh. Tako moju sestru zove njen momak.

Posted
Ladikurovići, proverite Paćeovu listu pre nego što nabacate već provaljeno :mad:
Елем, ил' је Паћетову или ништа. Иначе можемо да кажемо да се у "Отписанима" радило о Прлеу и Тихију.
Posted
Елем, ил' је Паћетову или ништа. Иначе можемо да кажемо да се у "Отписанима" радило о Прлеу и Тихију.
šta da radim kad mi mozak odbija to "t" u nekim rečima? :( Matetovu?Antetovu?Možda je "Paćinu"?
Posted

Zar je moguće da smo zaboravilidupeuvlaku?

Posted

bilo.ali mislim da nije dupetara.

Posted

još 1 crnogorskimušoetimologija - možda od smušen, mada ko znakontekst - mušo, jel' ti ušo? (dečija pošalica)

Posted (edited)
šta da radim kad mi mozak odbija to "t" u nekim rečima? :( Matetovu?Antetovu?
У, куд ти оде, ту има бар три промене. Једно је далматинска - Анте у номинативу, а у осталим падежима као да је Анта (од Анте, к Анти, Анту, вокатив оча ћа, с Антом, о Анти). Онда има личко-херцеговачко-црногорска - Дане & Мане, у осталим падежима као да су Дан и Ман (Дана, Дану, Дана, Дане, Даном, Дану, све до владике Рада). Онда има београдско-војвођанска, са уметањем -ет-, Цврле (Цврлета, Цврлету, Цврлета, Цврле, Цврлетом, Цврлету).
Možda je "Paćinu"?
Јок, у пећину :) . Да је Паћа, па ајде.Елем, речник је освежен, 412 речи по попису. Edited by расејан
Posted
Да је Паћа, па ајде.
Ma Paće, ko šime. :D