msmodesty Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 cela ta prica minicocotte ili petite cocotte je zapravo u sklopu modnog pokreta "vracanju korenima"sve je istoi kao kod pokojnih baka ali malo drugacijerecepti su bezbrojni, slatki, slani, klasicni ili skroz noviostaju dobre strane malih serpi koje vec pomenuh gore@renne naravno da je slatka pavlaka masna - trebalo je da pise "umesto putera i ulja kao masna materija stavlja se slatka pavlaka" eto, je l' moze tako?
renne Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 tako je i moja pokojna baba olga spremala jaja, u onom malom metalnom tanjiricu ili tzv corbalukuI moja baba isto.
renne Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 @renne naravno da je slatka pavlaka masna - trebalo je da pise "umesto putera i ulja kao masna materija stavlja se slatka pavlaka" eto, je l' moze tako?Može naravno, izvini, nisam hteo da odgovor izgleda nekako grubo, pošto to nije bio. U svakom slučaju sviđa mi se ta ideja sa slatkom pavlakom.
msmodesty Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 Može naravno, izvini, nisam hteo da odgovor izgleda nekako grubo, pošto to nije bio. U svakom slučaju sviđa mi se ta ideja sa slatkom pavlakom.ma i ja kuckam dok slazem peskire pa pola vidim a pola jok.a na temu "nasih baka" - ko zna koliko jbi se dobrih trikova tu naslo. razumem da se srpska gastronomija tek gradi pa ima puno uticaja sa strane jeste, valja se sve probati ali bi bi bilo dobro i zabeleziti, modernizovati ono sto su nase bake radile.Sve velike gastronomije to rade i prodaju za velike pare.
aram Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 ima neko mozda ideju kako spremiti krokodilske repove ja i dalje mislim da se salis ...Ama, ljudi, ne salim se. Moja omiljena prodavnica, tj.Grossmarkt koji mi je na dva minuta peske od kuce, ima nevidjenu ponudu divljaci. 'ajd mufloni, 'ajd divlje svinje i mame i tate od bambija, ali od prosle nedelje imaju i bizone i repove od krokodila. Trouglasti fileti, od oko 40 cm duzine, boje teletine.Opasno me rajci the idea da ih nekako spremim, pa ko velim ima ovde raznih znalaca...
renne Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Pa onda ih dinstaj, kao rebarca recimo.Popržiš, izvadiš, prodinstaš luk pa vratiš nazad pa lagano krčkaš dok ne omeknu.
Isis Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 krokodilsko meso ima ukus piletine, pa ga mozes tretirati kao sto bi piletinu
yolo Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 ja bejah jednom u nekom australijskom restoranu u becu i dali su nam njihovo mesano meso, po odrezak od noja, kengura i krokodila. da budem iskren, sve gore od goreg. ne bih sa time gubio vreme nikako.
aram Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 nesto su te zajebali, gazza, barem sa odreskom od noja.to mi je redovno na kucnom meniju i odlican je.
Alphons Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 U svakom slučaju sviđa mi se ta ideja sa slatkom pavlakom.u poslednjih par meseci uvek imam 1 u frižideru, za one trenutke kada nemam pojma šta bih pravio.i uvek dobro dodje :)
Аврам Гојић Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 Glumac Milivoje Zivanovic, po secanju Dusana Ckrebica: "Prvo se u lonac prostre kupus, pa onda red suvih svinjskih rebara, pa opet kupus, pa red suve ovčetine, pa red kupusa pa red suve slanine i sve tako naizmenično do vrha lonca. A na kraju, odozgo, stavi se jedno suvo svinjsko uvo i ono mu jebe majku" .
Čutura Posted December 25, 2009 Posted December 25, 2009 Neko pravio gusciju dzigu, 'nako prosto, samo dinstano i zatopljeno u mas' ? Nabavih jedno kilo/kilo i sad bi mi bilo zao da nesto upropastim, koliko se otprilike sprema, da li se dziga sece ili se dinsta cela i tako, neki tip, mala tajna velikog majstora :)
yolo Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 dok se ne javi neko ko je radio sa guscijom dzigom, najbolji savet ti je da nadjes dobar, stari, provereni francuski recept na netu i uradis onako kako tamo pise. skoro sam se zezao sa nekim pacecim batacima i sledio sam uputstva za konfit, ispalo je super, a slicna je vrsta spremanja, mora se paziti na detalje koji prave ogromnu razliku na kraju.
Čutura Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Francuski recepti su uglavnom (bar ovi koje sam ja nasao) malo kompleksniji, konjak, pecurke, ovo, ono :). Ja hocem da napravim 'nako kako sam probao kod djarama, dakle veoma jednostavno prakticno bez zacina, i ne treba mi recopis nego vise tip kako dinstati, koliko dugo, indikacija kad je gotovo- dal' treba da porumeni ili ne i tako.Po onome sta sam pronasao mora na lagano, cak sam na jednom mestu nasao da se kuva/dinsta na pari ali mislim da je to preterano, tako da cu ja lagano da istopim mas' pa dzigu u nju i sta mi bog da, to danas mora da se zavrsi, posto ne znam kol'ko moze da stoji dziga u frizideru a da je zamrzavam necu.
gospa buba Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 (edited) e, pipl. ocem recept za mnogo dobar crni hleb. da je crn, integralan i izvodljiv u kucnoj radinosti i od domacih delova.slozenost nije problem. ne mora odma, vremenom...ps. testiran recept naravno, po netu umem i ja ^_^ Edited January 1, 2010 by thermal bug
Recommended Posts