18 hours ago18 hr 22 minutes ago, Boksi said:Zeko, za pasulj, jedan Oliver: Kad jednom stvorim se ja, pred tvojim vratimaaaa Jbt, ovo zvuči kao uvod u horor Htedoh reći da bih rado probala tvoj pasulj
18 hours ago18 hr Reportaža sa dnaživota i šerpe.Juče, u odsustvu drugog provijanta - tihi i nenadani protes protivu erstemajskih žrtava paljenica i ljevanica, otvorih arhivski primerak karneksovog pasulja sa slannom.Ponovio bih, šta..
17 hours ago17 hr ja sam jako voleo te karneksove fore i fazone 80-ih. imali smo neku semu [moja porodica] za dobavljanje istih i sve je bilo dobro. od skembica do pasulja. iskreno, ne znam kako je sada. odn. po recima vrlo bitnih ljudi koji su imali veze sa karneksom tada, ovo sada je vrlo upitno. i pored toga, bas bih voleo da probam, ako mogu da dobijem barem 10% od onog ukusa koji je bio vezan za tu foru, ja bih bio zadovoljan.edit: cini mi se [smatram] da je celokupna konzervirana hrana [sunka, mesni narezak] tada bila bas na vrlo dobrom nivou - kvalitet. meni nedostaju te stvari. Edited 17 hours ago17 hr by hoffnung
15 hours ago15 hr Krah gastronautičara ilidoticanje dnoaživota take 2.štagaznam, vodenas je grašak sa svinjmesom - mism, boje su tu, nije masan, meso je krtina solidne definicije, nisu neke godže, reliktna tkiva i mistične supstance.Nego neam ni peršuna da malo ozelenim, a viš, posfaktum.. mogao sam da mu ga dadnem po bluku, ionako neam niušta da nadišem sumporasto.Špricer će već ublažiti neravnine.Poseban pozdrav kolegici iz kluba Neuparenih Bakinih Tanjira!
14 hours ago14 hr grozna su ta gotova jela sad..za proslost ne znam...ali ne mogu da se setim nijednog da mi se svidelo doduse pasulje nisam probala..mada je i izbor sve mrsaviji... ali nosimo ih na kampovanja u slucaju nuzde kad zaglavimo u nekoj akciji,lenjosti i brzinskog hranjenja bez pola mozga kad su prioriteti pomereni....
14 hours ago14 hr Jos niste stigli do SDO iz JNA?PS. Ako nekom treba JNA kuvar - neka se javi na PM. Edited 14 hours ago14 hr by kronostime
12 hours ago12 hr Ti se moš sad zaebavat s seljaßtvom, radništvom i poštnomintelgencjom, ali rizibizi iz сдоа je najjača slana konzerva još od napoleonskih kolekcija.Pravda i za voćnu kocku!
12 hours ago12 hr 17 minutes ago, makaronee said:Ti se moš sad zaebavat s seljaßtvom, radništvom i poštnomintelgencjom, ali rizibizi iz сдоа je najjača slana konzerva još od napoleonskih kolekcija.Pravda i za voćnu kocku!Pasulj, spagete pa tek onda onaj drnc.Inace, topljeni sir u konzervi je isto bio pristojan.Vocna kocka - od onog te pola sata posle boli vilica.
11 hours ago11 hr @kronostime meni je od tih konzervi iz vojske jedino bio dobar mesni narezak i pasulj sa hamburskom slaninom. moram ovo da spomenem vezano za pasulj. ja sam imao bas jako lose iskustvo sa pasuljem u vojsci. da li je to zato sto se to kuvalo u nekim velim ekspres loncima - ne znam, ali nije bio ni prineti pasulju koji sam jeo kod kuce npr kada keva spremi ili cale, ma.. ni prineti. secam se da su me svi ubedjivali da pasulj koji probas u vojsci da ti ostaje do kraja zivota u pamcenju. ja nisam imao te srece. meni je npr taj pasulj iz konzerve [kada se ista podgreje] sa hamburskom slaninom bila vr'!