February 23Feb 23 29 minutes ago, Svemir Zeka said: Thanks, guglala po domaćim sajtovima, ništa našla nisam. Stvar je u tome da mi nekad smeta da se usmrdim, pa mi je ovo daleko lakše - da spremim jednom, pa samo povadim. Jer nema goreg smrada u kosi i majicama od pravljenja zaprške Zaprška miriši!
February 23Feb 23 2 minutes ago, aram said: brte, bolonjez ne pakuje u kockice. u kocketine od pola litra. A uzmes vise od jedne kockice za porciju?
February 24Feb 24 Nije loše napraviti i malo više sofrita (crni luk, šargarepa i celer stabljika sitno iseckani i izdinstani na maslinovom ulju) pa zalediti onako spljeskano, pljosnato. Daje fin šmek mnogim jelima.
February 24Feb 24 Zamrzivac je spas ali treba biti organizovan za sve te sitnice, pisati sta je u tim paketicima i od kad je. Ja imam mali zamrzivac i rijetko zamrzavam gotovu hranu ali za nekog ko je tanak sa vremenom pripremanje baza tipa sofrito, bolonjez, bechamel i sl je velika usteda u vremenu.
February 27Feb 27 Meni ta logistika po zamrzivaču počela da izaziva opasan stres. Šta je šta, kad je stavljeno, šta mi je bila ideja kad sam ga zamrzavala (to mi.je najteže). Znam, nalepnice i sve to (ako može i spreadsheet). Na kraju se toliko smorim da sve izbacim. Ono što od tih organizovanijih stvari radim je da skuvam više supe i deo odvojim u staklene flaše pa time nalivam jelo kad kuvam (umesto vode). Plus, ako zatreba može uvek da se pojede i baš kao supa.
February 28Feb 28 ovo se bas prosirilo net-om jako brzo i super izgleda. ovi koji su pravili kazu da je super, samo sto neki misle da je bolje iseci deblje kriske luka, ne tanje jer u prvom slucaju bolje je kada se oseti slast/slatkos luka - isti bolje dolazi do izrazaja. hrskavost ce se svakako pojaviti i to zahvaljujuci siru koji se zapekao, a kapiram da je najbolje da luk izgleda golden/brown.
March 20Mar 20 Gledam ovo lepo vreme, ako bude ovako za vikend - eto kotlica ili ce resetka da se zamasti.
Thursday at 17:121 day On 5.3.2025. at 19:43, askeladden said:Planiram gurmanske skembice od jagnjeceg skembeta sa dodatkom harise.kako da napišeš da živiš u nekoj džamahiriji a da ne napišeš tako