Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

msmodesty

Recommended Posts

Posted (edited)

Pecan (americki oraj) ne postoji ni kod nas, ni u ostatku Evrope, stoga i nema drugo ime osim pecan. Nema ga ni u prodavnicama egzoticne hrane,skoro niko u Evropi ga ne uvozi. Otpisi recept sa pecanom, a ako ti zatreba savet za gumbo pitaj me, ja to kuvam relativno cesto (tj. kad god nadjem celer, pravi celer, a ne celeriak koji kod nas bog zna zasto zovu celerom)edit: tek sad video da i drugi recepis zahteva pecan. Zameni pecan obicnim orajima.

Edited by vasudeva418
Posted
Pecan (americki oraj) ne postoji ni kod nas, ni u ostatku Evrope, stoga i nema drugo ime osim pecan. Nema ga ni u prodavnicama egzoticne hrane,skoro niko u Evropi ga ne uvozi. Otpisi recept sa pecanom, a ako ti zatreba savet za gumbo pitaj me, ja to kuvam relativno cesto (tj. kad god nadjem celer, pravi celer, a ne celeriak koji kod nas bog zna zasto zovu celerom)edit: tek sad video da i drugi recepis zahteva pecan. Zameni pecan obicnim orajima.
ah, grdno se varaš ako misliš da sam ja nepripremljena za ovaj poduhvat. kupih izvesnu količinu pekana u inozemstvu i doneh sa sobom. :) spreman je za uranjanje u pite i tartove.
Posted

Oprostiću ti švarglu čak i ako sjebem feferone. Zovi na to kad bude.

Posted
Oprostiću ti švarglu čak i ako sjebem feferone. Zovi na to kad bude.
koje? ili oba? :Dja trenutno skupljam kvorum, da ne pravim zađabe. dijete mi nešto bojkotuje tanjire, prezauzeta je odraslošću :wub:mlidijah ja danas napraviti ni ručak, a sve da bih imala pokriće za dezert, al mi iskrsla šljaka + me mrzi da idem u dućan, te pomeram događaj pravljenja za sledeću nedelju. računam na tebe. realno ti i ja možemo da slistimo pola metra kolača, zar ne?
Posted

Ja ti se bukiram za sledeći vikend. Spremam slano, ti radi šta oćeš.

Posted
Ja ti se bukiram za sledeći vikend. Spremam slano, ti radi šta oćeš.
i like this. dogovoreno.
Posted

kupio nesto skembica. dajte uputstva za kuvanje - ako moz u ekspres loncu da prekratim muke.za posle imam neku ideju sta i kako, zanima me samo kako da ih oslobodim mirisa fekalija i tome slicno.mada pisite sve sto vam padne na pamet i za posle. samo bez popinsovog kinobluka, molim.

Posted

Resio si da se razvedes? Imas li predstavu koliko ce to da dismr?

Posted

Gazza pita za recept za škembiće, Vasudeva kaže da smrde :unsure: da nisam promašio forum?Ako su ultra govnjivi, operi ih detaljno pod mlazom hladne vode, i onda potopi na jedno sat vremena u sirćetnu vodu.Valjda ne moram da ti crtam za posle.

Posted

i stavi par glavica kineskog bluka da izvuče smrad brže :lol:

Posted

Za posle, zapečena varijanta.Sat i po u eLoncu™, uz dodatak zeleni, par glavica cluka, tucane paprike, soli, bibera u zrnu i lovora (lovor je taj koji ubija smrad i bacile). Kad bude kuvano, izvadi se, iseče na deblje froncle, i minut proprži na malo ulja sa brašnom. Posle toga se naređa u pleh, nasecka se šargarepe i ubaci graška, zalije vodom od kuvanja i onda se baci tepih bomba sitno seckanog bluka.Tečna varijanta - isto se kuva, a posle toga prodinsta na cluku, razmrlja se bluk i jedan paradajz unutra, zalije vodom i krčka koliko treba. Lovor može i ovde ko voli.

Posted

Alternativne varijante tretiranja sv. butta u komadu u rerni, na maloj temperaturi? Što se tiče začina.

Posted

ja ću ponovo. dosada je čudo :)ja u poslednje vreme pravim krmetinu na sladunjavo, da malo unesem živine.prvo premazivanje: pomešaj so, senf, blukac (sitno seckan, gnječen, ali može i u prahu), kim, malo šećera, bibera i žalfije - pa premaži preko mesišta. možeš da zasečeš džepiće pa da utiskuješ unutra. ostavi da odleži neko vreme tako premazan, a onda zviz u rernu na laganu vatricu. pored toga možeš da staviš 3 veće jabuke (umotane u foliju) - za sos kojim ćeš premazati pred kraj. oko pola sata pred kraj pečenja stavljaš drugi premaz, od jabuka. pečene jabuke (oljuštiš, pobacaš seme i ostali junk) i izgnječiš u pire sa malo šećera, oraščića i soli i time premažeš mesce. pečeš još pola sata do 45 min.

Posted

Vidiš, sad mi pade na pamet, nije loša ni akcija sa medom. Premaže se time (uz ostale senfbiberbluksobilje varijante), odleži koliko treba, zamota u slandžu :drool: i rokne na 80-100 da se mrcvari.

Posted (edited)

obavezno spikovanje cenovima bluka i suvim sljivama. suva sljiva - malo socnija, bez kospice naravno - pwnuje svinju.EDIT: zahvaljujem na uputstvima za skembe. srecom koliko mogu da vidim a i da omirisem, batino roblje je kvalitetno opralo govna tako da nece biti radikalne pripreme. svejedno, ostavicu ga u sirce. i hvala 'devi na brizi za moj brak - trpela je moja zena i gore udarce sudbine od jednog lonca skembica.

Edited by gazza1