Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

msmodesty

Recommended Posts

Posted (edited)

Svuda osim na pijacama. Tj, dominantan je. Onaj u beloj mrežici, sa 4-5 glavica.Uglavnom, ja zalio feferone, i sad idem da ih netremice zaljubljeno gledam dok ne pocrne.

Edited by henrik larsson
Posted
kad smo kod luka, ja obožavam crni kiseli luk. classic pickling varijanta. so, sirće, šećer.
ih, onaj malecki, tzv. prva prolecna salata :wub:mada ima u merkatoru slovenachki u svako doba, nije kao kucni.
Posted (edited)
Svuda osim na pijacama. Tj, dominantan je. Onaj u beloj mrežici, sa 4-5 glavica.Uglavnom, ja zalio feferone, i sad idem da ih netremice zaljubljeno gledam dok ne pocrne.
aih, ja sad shvatam da mi pričamo o 2 različite vrste bluka. ti zboraše o klasik bluku, u čenovima, samo kineske proizvodnje. ja govorih o nečem što prodaju kao kineski bluk koji je iscela. evo slike, mada se ne vidi baš najbolje. chinese-garlic.jpgevo ga na poprečnom preseku: chinese-garlic2.jpg Edited by MaryPoppins
Posted

haha, popinsova nas lozi garant, slikala bluk neociscen i koren celera ociscen, kao mi treba da sutra pitamo baba micu jel ima :)

Posted
aih, ja sad shvatam da mi pričamo o 2 različite vrste bluka. ti zboraše o klasik bluku, u čenovima, samo kineske proizvodnje. ja govorih o nečem što prodaju kao kineski bluk koji je iscela. evo slike, mada se ne vidi baš najbolje. chinese-garlic.jpgevo ga na poprečnom preseku: chinese-garlic2.jpg
nisam siguran da je ovaj tako dobar za kiseliti. dosta je slabijeg ukusa od obicnog bluka a i brzo izvetri. ja sam se zajeb'o par puta ali ga vise ne kupujem. probao jednom, nije valjalo. probao drugi put, za svaki slucaj, opet nije valjalo. i odustao.
Posted (edited)
mame mi, postoji. pitaj baba micu, slobodno. :lol:eto, vidiš da nisam izmislila. zna i adam za taj blukac, a on je iz sveta :) Edited by MaryPoppins
Posted

ima, nego sta. meni je ok za neke stvari, a i zato sto ne smem da trpam koliko bih hteo u sve, zbog deteta. idealan mi je za piletinu u tiganju.

Posted

ma to u srbijicu nema, kako mi bre promaklo za 45 godina zivota?

Posted

promašio si taj jedan dan prošle godine kada je u merkatoru bilo. ja kupila obe korpice. otad ne mogu da se odbranim od keve - jel ima još? jel ima još?

Posted

to sam ja ovde u svetu prvi put video pre jedno maksimalno godinu dana, ako ima i toliko. nije bilo ni ovde. i jos ga nema svugde. bas mi drago sto mi nije zanimljiv. da mi se dopao, morao bih da se protezem po gradu...

Posted

bilo u merkatoru, ja kupovo. pre 4-5 godina, doduse... i bas onako, korpica od pruca i desetak komada unutra, pa u onoj mrezici beloj.

Posted
i bas onako, korpica od pruca i desetak komada unutra, pa u onoj mrezici beloj.
Taj tvoj mora da je bio hibrid ova dva, kineski bluk kineske proizvodnje.
Posted
(Meri, švarglom ćeš mi platiti ako te je pijani i drogirani Džejmi zajebavao u 5 ujutru).
strepim za švarglu. kake s papričice?
Posted

Strepećeš za švarglu jedno 1 m dana, ne nameravam da ih pustim iz pritvora ispod tog vremena.

Posted (edited)

cijenim da ću biti banovanom zbog opake ložane na golog kuhara, međutim moram. dobih na poklon 'jamie's america', bingo kombinacija za moje seljačke afinitieta: jamie + all things 'merican (mada bi se ovo zapravo dalo preciznije prevesti u all things food, no ne bih sad sitničarila) - a kako i be bi bila, kad ima recept i za čvarke alla louisiana. e sad, na stranu čvarci, jamblaya, gumbo, hush puppies i soul food - videh 2 slatka recepta i sad me rajci the idea da ih napravim. upućujem javni poziv zainteresovanim stranama da se prijave na tasting pre nego što iscepam list iz knjige, uvaljam u šećer i pojedem ga, koliko me fata neizdrž. 1. bourbon pecan tart. izgleda i zvuči bolesno dobro, na stranu što verovatno pola parčeta izaziva hiperglikemijski šok, al čini mi se da vredi rizikovati. + nudi recept za testo koji bi valjalo probati. sastojci su: 450 gr pecan-a (jel ovo čudo ima ime kod nas?)3 jaja175 grama smeđeg šećera1 kašičica cimeta100 ml sirupa 50 grama putera50ml burbona i ako sve ovo nije dovoljnosladoled od vanile za odozgo. umute se jaj, šeer i cimet, dodaju se lomljeni oraji (deo količine), sirup i burbon, pa oš ceih oraja, peče se 30ak minuta na 180 i kad se oladi jede se. deluje prosto i ne baš bezopasno. u urednoj internet verziji na slici izgleda ovako. kod šefa deluje malko ronđavije, kako treba :)1486_1_296.jpg2. bread pudding & chocolate beer sauce. e ovo zvuči sumanuto, a izgleda rajski:30ol-style-breadpud_605274a.jpgkako me sad mrzi da prepričavam/prepisujem recept, nađoh ga na internetu, pa koga zanima nek izvoli. poziv je otvoren, ko želi nek se javi pa da dogovorimo ždranje.

Edited by MaryPoppins