Krampa Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 (edited) Oljušti, samelji, stavi malo vinobrana p au flaše. Extra salata za zimuhvala, dobra idejada li neko zna da li se moze neki sos od paradajza smrsnuti pa koristiti po potrebi? Edited September 17, 2009 by Krampa
gospa buba Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 imam 7 kg paradajza, imal ko kaku ideju sta da cinim sa njim?falapojedesh sve do ponedeljka!(shalish se, jelda? )
Krampa Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 pojedesh sve do ponedeljka!(shalish se, jelda? )ne, istina, imam 7 kg. pa nemam pojma sta da radim od njega. mozda mogu zivjeti na paradajzu par dana ali mislim da mi organi nece bas biti srecni.evo gledam sta se moze, te pindzur te neke zimnizze, te vako - nako...slabo ja te zimnizze koristim, zato me interesuje da li se moze napraviti neki sos sto mogu koristiti za kuvanje
msmodesty Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 hvala, dobra idejada li neko zna da li se moze neki sos od paradajza smrsnuti pa koristiti po potrebi?ja naseckam nekoliko chenova belog luka, zagrejem ih minut u maslinovom ulju, dodam paradjz iseckan kako stignem, zabiberim, zacinim i pustim da paradajz omeksha onda zaledim u kutije pa ga dovrsim svezim persunom, shkampima, przenim patlidzanom kad mi ztreba kao preliva za pastu
gospa buba Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 (edited) evo gledam sta se moze, te pindzur te neke zimnizze, te vako - nako...slabo ja te zimnizze koristim, zato me interesuje da li se moze napraviti neki sos sto mogu koristiti za kuvanjee kakav si chovek! ako necesh da ga izjedesh odma, da uzmesh da lepo blanshirash na brzo u vreloj vodi, skinesh kozu, iscedish semenke, iseckash na kockice i smrzavash lepo u kesicama doze koje ti valjaju za sos. ili sta vec. posle radish s kockicama sta ocesh. ja tako. (moram da priznam da ima i plemenitiji topik za ove majstorske zavrzlame, ali nije mnogo cijenjen ^_^)pojedi paradajz, sta se zavitlavash i gubishe vreme bezveze Edited September 17, 2009 by thermal bug
Krampa Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 ja naseckam nekoliko chenova belog luka, zagrejem ih minut u maslinovom ulju, dodam paradjz iseckan kako stignem, zabiberim, zacinim i pustim da paradajz omeksha onda zaledim u kutije pa ga dovrsim svezim persunom, shkampima, przenim patlidzanom kad mi ztreba kao preliva za pastuee tooo :) tako nesto mi treba, odlicna fora.znaci, paradajz se moze smrznuti, jt. poluobaren? odliicno.
gospa buba Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 (edited) znaci, paradajz se moze smrznuti, jt. poluobaren? odliicno.paradajz se moze smrznuti bilo kakav, i ucelo. samo nemoj od njega da (ochekujesh da) pravish salatu. Edited September 17, 2009 by thermal bug
Krampa Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 e kakav si chovek! ako necesh da ga izjedesh odma, da uzmesh da lepo blanshirash na brzo u vreloj vodi, skinesh kozu, iscedish semenke, iseckash na kockice i smrzavash lepo u kesicama doze koje ti valjaju za sos. ili sta vec. posle radish s kockicama sta ocesh. ja tako. (moram da priznam da ima i plemenitiji topik za ove majstorske zavrzlame, ali nije mnogo cijenjen ^_^)pojedi paradajz, sta se zavitlavash i gubishe vreme bezveze pa da, pa poslije mogu da jedem smrznute kockice ;)nisam znao da se moze tako bas smrzavati, fala
Krampa Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 paradajz se moze smrznuti bilo kakav, i ucelo. samo nemoj od njega da (ochekujesh da) pravish salatu.moze za bladi meri ? za duge noci zimske?
gospa buba Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 pa da, pa poslije mogu da jedem smrznute kockice ;)jashta, zimski sladoled :D
Krampa Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 jashta, zimski sladoled :De da, a kofol ima nekog i vitamina, zeljeza, minerala itd. u pradajzu, na stapiche, pa se to umache u vodku...izvrsna zabava za mlade ljude u zimskom periodu, zdravlje i zabava na jednom mijestu
msmodesty Posted September 17, 2009 Author Posted September 17, 2009 ja ga ne zaledim samog - da mu ne bude dosadno u zamrzivachu - nego zacinim, zabeluchim, da ne bude otuzan kad ga izvadima dodam ga u svasta
FranziskaKafka Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Potreban isproban (i dobar!) recept za neko jelo sa zelenom boranijom ("olovka") i šampinjonima. Bez (mnogo) prženja i kuvanja, onako da se samo izmeša i stavi u rernu. Rendani sir skoro obavezan, a mogu i špagete ili makarone. Za začine ću se sama snaći (tj. mogu i za recept, ali trenutno nemam baš mnogo inspiracije (mada planiram da "prepravim" neki recept sa sasvim drugim sastojcima), na netu nema ničeg inspirativnog, a sve mi se čini da su šampinjoni i boranija odlična kombinacija). I bez prženog luka (crnog, belog - može "živ" pre stavljanja u rernu), a da je bez mesa - to se podrazumeva. Ukratko: bez prženja i kuvanja, bez prženog luka, bez mesa.
henrik larsson Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Naleteo na fine sveže feferone na improvizovanoj pijaci u kraju, pa sam istripovao malo da ih zatopim. E sad, voleo bih da čujem i poneki hint od iskusnih feferondžija, kako ih tretirate, i ako ima neki zajebaniji i neobičniji recept.
Recommended Posts