Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

Featured Replies

sumnjivo mi to....a jel si probala malo da se bavis GL-om (glycemic load) umesto GI, mislim da je to relevantniji podatak. http://nutritiondata.../glycemic-index prosto razlikuju se ugljenihidrati - cesti isti GI ima razliciti GL...

Edited by gazza1

• Replies 7.6k
  • Views 748.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Sandradjer
    Sandradjer

Ode valdorf prvi. Jos krkaju. Uspela sam. Kazu pozdravi forumase i neka zovu na degustaciju slobodno   

• Ovo su Scotch pies koje sam pravio prije jedno mjesec dana. Prvi put sam pravio ovo tijesto od brasna i masti (svinjska i govedja 50/50). Tradicionalno punjenje je mljevena junetina ili ovcetina, nest

Posted Images

Može li neko da predloži recept za spravljanje nečega što bi ličilo na sečuan sos, imajući u vidu dostupne sastojke?tenks.

Edited by pacey defender

@nezvanovameni je ovo odličan izvor, imaš tu dosta o eGL, vrednosti, etc.

Edited by gagorder

doshla u posjed nekog sitnog tradicionalnog suljpa, sto se zove pasuljica. sta treba da znam? :unsure:

nista specijalno, sve isto ko za corbast gradistanac

nachi nikakva chudna svojstva da se misli. super, hvala :)

:)

Može li neko da predloži recept za spravljanje nečega što bi ličilo na sečuan sos, imajući u vidu dostupne sastojke?tenks.
Ovo bih i ja voleo da znam. Pretpostavljam da su sastojci onog sto sam ja jeo kao secuan sos iz domacih restorana: secuan biber, soja sos, neko njihovo sirce i gustin.Mozda lupam al mi se cini da bi od toga moglo da se napravi nesto slicno :)

jebga sad, sta ima tamo otkud ja vise znam?ima sigurno mirin po kineskim radnjama, to je ono pirincano vino, a treba i sirce od pirinca, po pola deci i jednog i drugog. ostalo ima sve.4-5 cenova bluka i 2,5 cm djumbira zagrejes na susamovom ulju, dodas manju glavicu cluka i biber pa prodinstas jos malo. onda naseckas 5-6 cili papricica, svezih, i dodas sirce. dinstas desetak minuta, ako zatreba dodas pomalo vode. onda dodas kasiku secera, kasicicu soli, vino i dve kasike paradajz pirea. to izdinstas jos peses minuta, pa kad se prohladi lepo u blender i to ti je to.naravno kad nemam mirin i pirincano sirce, ja lepo rknem™ balsamico i obicno vino, moz da prodje i tako :D

@nezvanovameni je ovo odličan izvor, imaš tu dosta o eGL, vrednosti, etc.
malo sam okasnila, tj tek sinoc primetila tvoj savet u vezi tabela...odlican sajt! vidim da oni drze bitnim samo GL, dok GI i nemaju naznaceno, a imaju i jos jednu zanimljivu opciju, kod njih je to index inflamatorno/antiinflamatorni, sto bi bio kao neki ekvivalent bazno/kiselom dejstvu namernica, sto mi je takodje veoma bitno. i kazu da su i lubenica i smokva skroz ok, tako da sam vrlooooo, vrloooo zadovoljna :-)

koliko dugo može svež celer da stoji u frižideru?

celercelery.jpgili celerijak?Celeriac.jpg?prvi moze 3-4 dana, dok ne uvene.drugi je meni stajao u donjoj fioci i po mesec dana, bez problema

ovo dole, rekla bihnije lišće nego glavica

ovo dole, rekla bihnije lišće nego glavica
Mesec dana svakako, pa i dva ako proredim kuvanje supe. Nebitno je ako je i načet (na primer veća glavica), ali ga uvek umotam u providnu foliju (cling film).

fala obojici! :)