yolo Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 (edited) sumnjivo mi to....a jel si probala malo da se bavis GL-om (glycemic load) umesto GI, mislim da je to relevantniji podatak. http://nutritiondata.../glycemic-index prosto razlikuju se ugljenihidrati - cesti isti GI ima razliciti GL... Edited August 4, 2013 by gazza1
pacey defender Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 (edited) Može li neko da predloži recept za spravljanje nečega što bi ličilo na sečuan sos, imajući u vidu dostupne sastojke?tenks. Edited August 6, 2013 by pacey defender
gagorder Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 (edited) @nezvanovameni je ovo odličan izvor, imaš tu dosta o eGL, vrednosti, etc. Edited August 7, 2013 by gagorder
gospa buba Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 doshla u posjed nekog sitnog tradicionalnog suljpa, sto se zove pasuljica. sta treba da znam?
Čutura Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 nista specijalno, sve isto ko za corbast gradistanac
gospa buba Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 nachi nikakva chudna svojstva da se misli. super, hvala :)
katamaran Posted August 9, 2013 Posted August 9, 2013 Može li neko da predloži recept za spravljanje nečega što bi ličilo na sečuan sos, imajući u vidu dostupne sastojke?tenks.Ovo bih i ja voleo da znam. Pretpostavljam da su sastojci onog sto sam ja jeo kao secuan sos iz domacih restorana: secuan biber, soja sos, neko njihovo sirce i gustin.Mozda lupam al mi se cini da bi od toga moglo da se napravi nesto slicno :)
aram Posted August 9, 2013 Posted August 9, 2013 jebga sad, sta ima tamo otkud ja vise znam?ima sigurno mirin po kineskim radnjama, to je ono pirincano vino, a treba i sirce od pirinca, po pola deci i jednog i drugog. ostalo ima sve.4-5 cenova bluka i 2,5 cm djumbira zagrejes na susamovom ulju, dodas manju glavicu cluka i biber pa prodinstas jos malo. onda naseckas 5-6 cili papricica, svezih, i dodas sirce. dinstas desetak minuta, ako zatreba dodas pomalo vode. onda dodas kasiku secera, kasicicu soli, vino i dve kasike paradajz pirea. to izdinstas jos peses minuta, pa kad se prohladi lepo u blender i to ti je to.naravno kad nemam mirin i pirincano sirce, ja lepo rknem balsamico i obicno vino, moz da prodje i tako :D
nezvanova Posted August 10, 2013 Posted August 10, 2013 @nezvanovameni je ovo odličan izvor, imaš tu dosta o eGL, vrednosti, etc.malo sam okasnila, tj tek sinoc primetila tvoj savet u vezi tabela...odlican sajt! vidim da oni drze bitnim samo GL, dok GI i nemaju naznaceno, a imaju i jos jednu zanimljivu opciju, kod njih je to index inflamatorno/antiinflamatorni, sto bi bio kao neki ekvivalent bazno/kiselom dejstvu namernica, sto mi je takodje veoma bitno. i kazu da su i lubenica i smokva skroz ok, tako da sam vrlooooo, vrloooo zadovoljna :-)
Amelija Posted August 11, 2013 Posted August 11, 2013 koliko dugo može svež celer da stoji u frižideru?
Аврам Гојић Posted August 11, 2013 Posted August 11, 2013 celerili celerijak??prvi moze 3-4 dana, dok ne uvene.drugi je meni stajao u donjoj fioci i po mesec dana, bez problema
ajgor Posted August 11, 2013 Posted August 11, 2013 ovo dole, rekla bihnije lišće nego glavicaMesec dana svakako, pa i dva ako proredim kuvanje supe. Nebitno je ako je i načet (na primer veća glavica), ali ga uvek umotam u providnu foliju (cling film).
Recommended Posts