yolo Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 danas sam izmislila recept:izrendati vecu tikvicu, posloliti, ocediti, pomesati s dva cena izgnjecenog belog luka, dosta persuna, dva jajeta i jednim pakovanjem kotidz sira, so, biber. peci na papiru za pecenje oko pola sata na 180 stepeni.ne bih nikom preporucila, dosta je gadno.sledeci put umesto celih jaja stavi samo sneg od belanaca i bice supersad za taj kotidz ciz ne znam cemu
wall Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 danas sam izmislila recept:izrendati vecu tikvicu, posloliti, ocediti, pomesati s dva cena izgnjecenog belog luka, dosta persuna, dva jajeta i jednim pakovanjem kotidz sira, so, biber. peci na papiru za pecenje oko pola sata na 180 stepeni.ne bih nikom preporucila, dosta je gadno.Iskrenost je vrlina koju sve ređe srećemo. :D
Frank Pembleton Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 stavi to na "Kod babe Cohano" topic Vaso gulaš!Pita čovek gore!Send from WC šolja by BVK
Аврам Гојић Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 Zbunjen sam. Juce je Aram pisao o pilecem fileu u sosu od crvene narandze, ja sam pisao o gulasu u koji sipam i malo kumina, ne secam se tih narandzi...
*edited by mod Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 Aj da uletim ovde i da pitam jel ima neko ne preterano komplikovan predlog sta raditi sa govedjim jezikom? Secam se da sam jednom u Zapletu jeo fantasticne cufte od jezika iz blendera i to u homemade BBQ sosu, ali posto na netu ne mogu da nadjem recept za nesto slicno, otvoren sam za sve predloge.
aram Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 Aj da uletim ovde i da pitam jel ima neko ne preterano komplikovan predlog sta raditi sa govedjim jezikom?Secam se da sam jednom u Zapletu jeo fantasticne cufte od jezika iz blendera i to u homemade BBQ sosu, ali posto na netu ne mogu da nadjem recept za nesto slicno, otvoren sam za sve predloge.ovako meni banacanin rece:http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/2011/may/07/tongue-oxtail-pigs-cheek-recipesihttp://www.parapsihopatologija.com/forums/index.php?showtopic=17368&st=825#entry2023848sad, nije bas ni jednostavno, ali to ti je sto ti je :)
aram Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 probah da nadjem nesto slicno tim cufticama iz zapleta, pa naleteh na kojesta, ako nekom bude zanimljivo da se poigra:OSNOVE JELA, II godina ugostiteljske skole u Vinkovcima:UMACIOSNOVNI (TEMELJNI), TOPLI, TAMNI UMACIHLADNI UMACI OD VOĆA
pacey defender Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 Zbunjen sam. Juce je Aram pisao o pilecem fileu u sosu od crvene narandze, ja sam pisao o gulasu u koji sipam i malo kumina, ne secam se tih narandzi...Daboviću, očigledno sam nešto prespojio. Sori.
aram Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 ja narendam koricu limuna u gulas, kad hocu bas madjarski smek
fragand Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 nesto sam gladanpricam sa zenom i navodimo se na1 med i margarin na hleb i preko skorup od skuvanog domaceg mleka (onaj dembeli)2 Knedla sa džigericom pravi se od jaja, malo masti, sitno seckanog crnog luka i peršunovog lišća, griza, bibera, soli i džigerice od živine koja se iseče na male kockice. Knedla se nekad sipala u veću varjaču ili lončić i spustila se u supu da se zajedno kuva. U današnje vreme, za kuvanje, koriste se kesice za zamrzivač. Knedlu je potrebno kuvati najmanje oko 1 ½ do 2 sata, ostaviti da se malo prohladi i iseći na kriške, debljine jednog prsta.I gde ima taste snalazljive dopunice se i recept.
banatjanin Posted June 7, 2013 Posted June 7, 2013 probaj da napraviš knedlice od džige bez grizanego sa prezlom, a da luk malo propržišto da potopiš u supu od kocke ima da dobije "domaći" ukus
fragand Posted June 7, 2013 Posted June 7, 2013 primljeno znanjutnxtaj sam recept za slovacke knedlice sa dzigom nasao na netual' cemo da nadjemo izvorni, onaj za svadbekad iznesu knedlu veliku k'o hlebcic...i danas da ulovim domace mleko za onaj genijalni ukus broja 1
pacey defender Posted June 19, 2013 Posted June 19, 2013 (edited) Nikakav epohalan recept za varijaciju na bruskete, ali ajde da se upišem.Svež bosiljak (dovoljnu količinu), kvalitetno maslinovo ulje, so i biber umuljati u blenderu, da dobijete pesto.Leb ubaciti u toster, pa o dvopek narendati beli luk.Kapar (ima u Maksiju sada neki grčki, otprilike 100+ dinara za 100+ grama).Šnite paradajza.Idealno za leto. Još uz špricer..... milina. Edited June 19, 2013 by pacey defender
assück Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 treba mi savet kako da zgotovim snicle svinjska buta a da traje sto krace i sto manje grejnih tela
Recommended Posts