Jump to content

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

Featured Replies

pa za kiseljenje ti trebaju bakterije a u pasterizovanom su ubili zivog boga u mleku a ne bakteriju ili nesto drugo zivo
Pasterizovano je OK (kesa, flaša, štagod), u sterilizovanom je pobijeno sve živo. Više od 2,8% masti prodaje, čini mi se "Kuč" iz Kragujevca, bilo onomad i kod Cvetka, za druge sada ne znam.
  • Replies 7.4k
  • Views 717k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Sandradjer
    Sandradjer

Ode valdorf prvi. Jos krkaju. Uspela sam. Kazu pozdravi forumase i neka zovu na degustaciju slobodno   

• Ovo su Scotch pies koje sam pravio prije jedno mjesec dana. Prvi put sam pravio ovo tijesto od brasna i masti (svinjska i govedja 50/50). Tradicionalno punjenje je mljevena junetina ili ovcetina, nest

Posted Images

da,da ja sam pomesala termine

Hvala dudo :)

da,da nego dugotrajno mleko ima od 3,5,mora da je gazza na to mislio a u njemu je sve zivo ubijeno tom UHT obradom...
ja nisam ni dugotrajno videla od 3,5. eventualno 3,2
Pasterizovano je OK (kesa, flaša, štagod), u sterilizovanom je pobijeno sve živo. Više od 2,8% masti prodaje, čini mi se "Kuč" iz Kragujevca, bilo onomad i kod Cvetka, za druge sada ne znam.
kupovala sam kučovo i isto je bilo 2,8
Hvala dudo :)
nema na čemu, samo ti kreni da kiseliš :)

.Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2

ja nisam ni dugotrajno videla od 3,5. eventualno 3,2kupovala sam kučovo i isto je bilo 2,8
Pazi stvarno, ni na sajtu ne pominju ma šta masnije od 2,8%. Nekada (govorim o vemenu pre tri ili četiri godine) imali su celu paletu svežeg mleka, uključujući i ono sa skoro 4% mlečne masti, ne tako bezobrazno skupljeg od običnog. Gamad. No, ništa se ne da meriti sa svežim seljačkim od valjano hranjenih krava, sa koga triput skidaš kajmak.

Hm video sam u onom odeljku sa kao zdravom hranom, među nekim francuskim džemovima kombinaciju pomorandža+đumbir, istog trenutka javila se u meni velika radoznalost kakvog ukusa bi to moglo da bude. Al ipak bi voleo da probam to u domaćoj radinosti, ja sam pravio pomorandža+ananas, al ne znam kako bi ubacio đumbir tu. Je l ima možda neko neki takav recept?Takođe zanima me kada se melju neke stvari poput susama, kikirikija, badema ... U čemu je to najbolje samleti, u receptima uglavnom piše pomoću blendera, ali je to jako naporan proces i skoro se nikad ne dobije skroz glatka homogena masa, šta bi moglo to efikasnije da odradi?

isprzi sitno iseckane komadice svinjetine marinirane u soja sosu, dodaj rendani djumbir, sok od pomorandze, ananas i povrce seckano na zilijen, tj na tanke tracice (paprike, bambusove mladice itd, sto sarenije to bolje) to brzo izdinstaj, na kineski nacin, u woku ili dubokom tiganju, na kraju dodaj kasiku meda.sluzi sa pirincem i soja sosom.edit: upravo shvatio da pitas za dzem :s_w:ali neka recepta, nek ostane

Edited by Marko M. Dabovic

:lol:
:lolol:Есенција ППП.

ja htela da skrenem paznju, al mi neshto bilo nelagodno :lolol:neka ga recepta, bice kome je sudjen!

Edited by thermal bug

Takođe zanima me kada se melju neke stvari poput susama, kikirikija, badema ... U čemu je to najbolje samleti, u receptima uglavnom piše pomoću blendera, ali je to jako naporan proces i skoro se nikad ne dobije skroz glatka homogena masa, šta bi moglo to efikasnije da odradi?
u mlinu za kafu..
edit: upravo shvatio da pitas za dzem :s_w:ali neka recepta, nek ostane
:lolol:mada bilo bi super da i to može da se ubaci u teglu i maže po potrebi :happy:Evo recepta za džem od ananasa i pomorandži ako neko zanima uopšte drugačiji ukus u tom pravcu :) ...650g oćišćenih pomorandži (10-12 kom.) 350g ananasa, 350g šećera, 1 kesica džemifixa 3:1Iseckati ananas i pomorandže na komade, dobro promešati i staviti u posudu za kuvanje. Sadržaj kesice džemfix pomešati sa 2 kašike šećerai umešati u voće. Kuvati na jakoj vatri dok ne provri, dodati ostatak šećera i kuvati još 3 min uz konstantno mešanje. Odmah sipati u tegle sa poklopcem na navoj. Tegle okrenuti i ostaviti uh u tom položaju 5 minuta. Odložiti na tamno i hladno mesto...

Dudo, kiselo mleko gotovo i izgleda fino, ali mi se u svetlu najnovijih vesti ne mili da ga probam.Ništa, ostaće za doručak... :ph34r:

Edited by mr@ki

Јагњећу сармицу у марамици направи.ЕДИТ може овако
:ziga: :thumbsup: