Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

msmodesty

Recommended Posts

Posted
ja sam često sušila paradajz (ove godine nisam, loše rodio zbog nekih nametnika a nismo hteli da prskamo)sušila sam bilo koju vrstu paradajza, ne mora šljivar.isečem ga na osmine ako je veći, izvadim onaj vlažni srednji deo sa semenkama, posolim krupnom morskom solju i na celodnevno sunce, tj. na neki južni prozor.2-3 dana takvog sunca ga osuši besprekorno.posle isto ko ljutko, ide u tegle sa muljem i ostalim po želji.što mesnatiji paradajz, to bolji za sušenje.
praktichno, chekaj, to znachi da mogu da ga sushim u verandi u kojoj imam promaju i +50 celzijusa istovremeno? lele. kad ce leto? :D
Posted
praktichno, chekaj, to znachi da mogu da ga sushim u verandi u kojoj imam promaju i +50 celzijusa istovremeno? lele. kad ce leto? :D
da..samo da je van domasaja kucnih ljubimaca i zivotinja,jel..a tu mozes susiti i sjive i kajsije,visnje,kupine...otkudznam.sve sto se osuiti moze :)
Posted

ma da, sve je najbolje sušiti prirodno.mi ove godine osušili šljive savršeno. raspolovljene, pa okrenute unutrašnjom stranom na gore, na jako sunce, dva dana dosta.

Posted
Isti kurast kao sve pečurke. Dakle, po volji - ja bih ih bacio na ulje dok ne zacvrče, onda ih nemilosrdno zasuo biberom, ostavio još malo, na kraju bacio bjeloga looka i mamine duše, zalio milunom i posolio kad se cela operacija završi. Minimalno parče putera pred kraj čudo pravi.
a sa cime (uz sta) jedete ovakve pecurke?
Posted

Dajte jednostavan tecept za sos od zelenog bibera.Probao da napravim s maslacem i pavlakom za kuvanje i ispalo sranje... Svaki put. <_<

Posted

koji zeleni biber imas, suvi ili onaj iz bocice, marinirani?

Posted

izmrvi ga malo u avanu, a jedan deo i samelji, koliko za jednu kasicicu. kad ispeces stejk, dodaj par kasika mulja u tiganj i odmah i biber, kratko proprzi, preli casicom konjaka pa skloni sa sporeta i zapali. kad se vatra ugasi, vrati na sporet, dodaj solju govedje supe ili bujona, pa dinstaj dok se ne redukuje na polovinu. opet skloni sa vatre i umesaj pola solje milerama ili slatke pavlake i kasiku nekog senfa. mozes jos malo na tihu vatru da vratis i mesaj konstantno dok ne postane glatko i sjajno.

Posted

Upravo si mi postavio novi reper za termin jednostavno na ovom topicu. :DProbam 31. samo bez senfa bas ga ne volim.

Posted

i javi kad pochnesh, da nas ne izgaze vatrogasci :lolol:

Posted (edited)

e jebi ga, sad sam primetio to jednostavno :Dedit: a mogo sam ti i dati onaj gde se u to stavlja i salot i bluk, pa se vade posle, prema tome, mojne da se zalis.

Edited by aram
Posted
i javi kad pochnesh, da nas ne izgaze vatrogasci :lolol:
Da, novogodisnje cirkanje, avan koji vapi da izlomim prste, alkohol u vatru... Recept za iznenadne goste koji se javljaju na 193 i 194.
e jebi ga, sad sam primetio to jednostavno :Dedit: a mogo sam ti i dati onaj gde se u to stavlja i salot i bluk, pa se vade posle, prema tome, mojne da se zalis.
Mogao si slobodno. :D
Posted

e da, pazi kad flambiras, stoj sa strane i koristi dugacke sibice ili onaj kuhinjski upaljac za plin :)

Posted
e da, pazi kad flambiras, stoj sa strane i koristi dugacke sibice ili onaj kuhinjski upaljac za plin :)
ovo ko govori tiho i nosi psa sa sobom :odaj choveku neshto manje piromansko, molim te ko brata, ovaj recept trazi djavola, a sve naknadne preporuke i djavolovog advokata ^_^
Posted

ma bre sta je tesko u flambiranju, trazi samo malo zdravog razuma, npr. ne saginjati se nad tiganj kad se pali i ne raditi to pored zavesa. eventualno imati pri ruci poklopac, za tiganj i to je sve.