Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

Featured Replies

fajt! :Dnije bre, moji iz krajine (dubica, novi, kostajnica) za proje i slicno iskljucivo belo koristili, zuto za cicvare, kolace i sl.

• Replies 7.6k
  • Views 748.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Sandradjer
    Sandradjer

Ode valdorf prvi. Jos krkaju. Uspela sam. Kazu pozdravi forumase i neka zovu na degustaciju slobodno   

• Ovo su Scotch pies koje sam pravio prije jedno mjesec dana. Prvi put sam pravio ovo tijesto od brasna i masti (svinjska i govedja 50/50). Tradicionalno punjenje je mljevena junetina ili ovcetina, nest

Posted Images

kolači od kukuruznog brašna??

moja baba-tetka iz. bos.krajine je pravila od žutog brašna, od kukuruza zvanog bosančić (ima jedan red zrna manje nego sremski), samo sa vodom, bez soli, u tepsiji podmazanoj puterom. vruću kukuruzu teta umije vodom i uvije u krpu. najviše sam volela kad mi je udrobi u mleko.

Bosanska Posavina, Brčko i Gradačac, koristi se i žuto i bijelo brašno ovako kao što Aram kaže. Bijelog je uvijek dosta manje a kad kupuješ žuto rizikuješ da ti i bezukusni hibrid podvale pa ga zbog toga sve rjeđe koristim.Ja sam spomeno posebnu vrstu brašna koja je najrjeđa i sve ja manje dostupna, suša je glavni razlog.

moja baba-tetka iz. bos.krajine je pravila od žutog brašna, od kukuruza zvanog bosančić (ima jedan red zrna manje nego sremski), samo sa vodom, bez soli, u tepsiji podmazanoj puterom. vruću kukuruzu teta umije vodom i uvije u krpu. najviše sam volela kad mi je udrobi u mleko.
To, bosančić od devet redi ga zovu. Ovo što je tvoja tetka pravila ide odlično i sa kiselim mlijekom.

samo belo brašno za proju priznajem!!!!pogranični, jesmo li ti i ja iz istog kraja ako nije tajna?

Ista smo opština, to jest district.

zahvaljujem, tako mi se i učinilo, a ta jela stara pravio skoro isto :)

Ja sam savakakve eksperimente sa tim radio pa se opet vratio na izvorne recepte, nakako mi najukusnije bude kad tako uprošteno spremam. A otkad nisam :(

ja spremao prošlu sredu, ali nemam više brašna :(

kolači od kukuruznog brašna??
da, sta je tu cudno?ja doduse ne jedem kolace, te se nisam ni trudio da ista zapamtim, ali se secam jednog koji je sa mlekom i limunovom korom, i drugog koji je sa sljivama belicama. i palacinke je moja tetka cesto pravila od mesavine psenicnog i kukuruznog.

ne preterujte nadje se dobro projino brasno sa potocare i po bg pijacama, dobro mozda nema bas to o kome pisete ali dobrog brasna iz srbije ima

imam kesu jeftinihj njoka, so čim da je spremim?

ako su dobri, najbolje samo paradajz sos sa svezim bosiljkom i parmezan. ako nisu, onda pravi ragu.ili, ako si raspolozen za experimente, gnocchi with artichokes and walnuts

a posle ja blesav kad kažem da mi je gulaš prilog uz pasulj :)