Jump to content
IGNORED

Recepti, kulinarski trikovi i omiljena jela - borba protiv gladi

msmodesty

Recommended Posts

Posted

fajt! :Dnije bre, moji iz krajine (dubica, novi, kostajnica) za proje i slicno iskljucivo belo koristili, zuto za cicvare, kolace i sl.

Posted

moja baba-tetka iz. bos.krajine je pravila od žutog brašna, od kukuruza zvanog bosančić (ima jedan red zrna manje nego sremski), samo sa vodom, bez soli, u tepsiji podmazanoj puterom. vruću kukuruzu teta umije vodom i uvije u krpu. najviše sam volela kad mi je udrobi u mleko.

Posted

Bosanska Posavina, Brčko i Gradačac, koristi se i žuto i bijelo brašno ovako kao što Aram kaže. Bijelog je uvijek dosta manje a kad kupuješ žuto rizikuješ da ti i bezukusni hibrid podvale pa ga zbog toga sve rjeđe koristim.Ja sam spomeno posebnu vrstu brašna koja je najrjeđa i sve ja manje dostupna, suša je glavni razlog.

moja baba-tetka iz. bos.krajine je pravila od žutog brašna, od kukuruza zvanog bosančić (ima jedan red zrna manje nego sremski), samo sa vodom, bez soli, u tepsiji podmazanoj puterom. vruću kukuruzu teta umije vodom i uvije u krpu. najviše sam volela kad mi je udrobi u mleko.
To, bosančić od devet redi ga zovu. Ovo što je tvoja tetka pravila ide odlično i sa kiselim mlijekom.
Posted

samo belo brašno za proju priznajem!!!!pogranični, jesmo li ti i ja iz istog kraja ako nije tajna?

Posted

Ista smo opština, to jest district.

Posted

zahvaljujem, tako mi se i učinilo, a ta jela stara pravio skoro isto :)

Posted

Ja sam savakakve eksperimente sa tim radio pa se opet vratio na izvorne recepte, nakako mi najukusnije bude kad tako uprošteno spremam. A otkad nisam :(

Posted

ja spremao prošlu sredu, ali nemam više brašna :(

Posted
kolači od kukuruznog brašna??
da, sta je tu cudno?ja doduse ne jedem kolace, te se nisam ni trudio da ista zapamtim, ali se secam jednog koji je sa mlekom i limunovom korom, i drugog koji je sa sljivama belicama. i palacinke je moja tetka cesto pravila od mesavine psenicnog i kukuruznog.
Posted

ne preterujte nadje se dobro projino brasno sa potocare i po bg pijacama, dobro mozda nema bas to o kome pisete ali dobrog brasna iz srbije ima

Posted

imam kesu jeftinihj njoka, so čim da je spremim?

Posted

a posle ja blesav kad kažem da mi je gulaš prilog uz pasulj :)