Razzmatazz Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Heh, daj neko broj Miškovića da pitam kako se na srpskom kaže "discount market" (ali market ne u smislu radnje, nego tržišta).
MaryPoppins Posted October 7, 2009 Author Posted October 7, 2009 (edited) javni poziv. tražim simultanog prevodioca srpsko - engleska kombinacija radi prilično privlačnog poslovnog angažmana u trajanju od 3 dana. put u inostranstvo. može i sa teritorije europske unije. više detalja na pm. samo ozbiljne ponude. bez cimanja. Edited October 7, 2009 by MaryPoppins
bus Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 javni poziv. tražim simultanog prevodioca srpsko - engleska kombinacija radi prilično privlačnog poslovnog angažmana u trajanju od 3 dana. put u inostranstvo. može i sa teritorije europske unije. više detalja na pm. samo ozbiljne ponude. bez cimanja.Jooj, Meri, ne mogu ni da zamislim tvoj inbox sada. ...Ja prevodio simultano dok mi je trebalo za leba, ali mislim da bih se sad srusio posle 5 minuta. :D
MaryPoppins Posted October 7, 2009 Author Posted October 7, 2009 Jooj, Meri, ne mogu ni da zamislim tvoj inbox sada. ...Ja prevodio simultano dok mi je trebalo za leba, ali mislim da bih se sad srusio posle 5 minuta. :Dnema ništa, bemti. sad sam već očajna.
jms_uk Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Ja znam da je neko bio zainteresovan, ali vec se bavi time bas tih istih dana u BG :(Ako nekom treba od 1. novembra, mogu da preporucim
MaryPoppins Posted October 11, 2009 Author Posted October 11, 2009 hvala svima koji su se javili s preporukama i izvinjavam se što nisam stigla ranije da obznanim. u međuvremenu se prijavila osoba (iz neforumskih krugova) koju sam ranije kontaktirala. no, dobro je znati za ubuduće pošto ovakvih situacija bude vrlo često.
MaryPoppins Posted October 18, 2009 Author Posted October 18, 2009 Internal Audit Capability Model? stoji mozak, tope se planine.
расејан Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Internal Audit Capability Model? stoji mozak, tope se planine.Нек ти аутор прво преведе на енглески, после ћемо лако...
Joshua Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Da nema to neke veze sa izracunavanjem kapitala za odrzanje solventnosti? Tu postoje eksterni i interni model...Kad guglas "interni model solventnosti" cetvrto resenje je neka prezentacija sa ekonomskog na tu temu. :unsure:Di su formumski ekonomisti? <_<
Tresko Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 (edited) Internal Audit Capability Model? stoji mozak, tope se planine.Model za procenu nivoa efikasnosti unutrašnje kontrole.U suštini okvir koji identifikuje bazične pretpostavke za povećanje nivoa efikasnosti unutrašnje kontrole u vladinom i širem javnom sektoru. Edited October 19, 2009 by Tresko
luba Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 da li se u ovim krajevima zapatio prevod za "undenominational church"?znam sta je, ali ne znam da li postoji pravi termin.jedna od sugestija je nekonfesionalna crkva.ima neko ideju?
bus Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Nikad se ne bih setio reci "konfesija", ali to je zato sto srpski vezbuckam samo ovde, a ovde sve go bezboznik. :kdp: Ali ovako kad vidim ovaj prevod, zvuci dobro. Sad samo da cujemo od nekoga ima li vec prihvacena varijanta......E moja Lubo, bas sam ti pomogao.
luba Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Nikad se ne bih setio reci "konfesija", ali to je zato sto srpski vezbuckam samo ovde, a ovde sve go bezboznik. :kdp: Ali ovako kad vidim ovaj prevod, zvuci dobro. Sad samo da cujemo od nekoga ima li vec prihvacena varijanta......E moja Lubo, bas sam ti pomogao.ih, hvala u svakom slucaju.nek te utesi sto mi je ovaj predlog stigao od catholic-raised duse
FranziskaKafka Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Rhatany ili ratany na srpskom? http://en.wikipedia.org/wiki/KrameriaZakazuje i poljoprivredni rečnik, čak i deo sa latinskim nazivima. U tekstovima na slovenačkom nađoh ratanhija. Nemci kažu Ratanhia.
Recommended Posts