Svemir Zeka Posted January 12 Posted January 12 2 hours ago, fillex said: Ima pouzdanih kp prodavaca gde sam više puta uzimao, uvek sve bilo u najboljem redu. A za nas zaluđenike postoji i čitavo punmiris/facebook grupe/2nd hand/dekanti/siva zona tržište 😄 Pošalji u imboxt neki link pls 1
Valk Posted January 12 Posted January 12 Šaneri su zakon, parfimeriji ne bih dala pare ni da ih berem na drvetu. To je van svake pameti koliko naduvavaju cene. Imamo jednog forumaša koji se bavi parfemima i mogu da ga preporučim za saradnju, ali ne bih da ga ofiram ako sam neće. 3 2
zorglub Posted January 14 Posted January 14 Naručio nekoliko dekanta (dekanata?) da se ne zalećem na slepo - best decision eva. Svi rejvuju o Dylan Blue kao safest blind buy, favoritu žena, univerzalnom parfemu za sve sezone i prilike, a meni je presladak i otužan, miriše ultra-jeftino. Ako ima ikakve veze, moj go-to miris do sada bio je obični Miyake. Izgleda da će i ostati.
fillex Posted January 14 Posted January 14 Dylan Blue mi se od te blue škole parfema nikad nije dopadao. Isto tako ni Sauvage, metalan i agresivan do besvesti, BG je bazdio jedno vreme na njega. Od te blue škole parfema, lep mi je uvek bio Bleu de Chanel, a dobra mi je i Prada Luna Rossa Ocean. YSL Y mi je isto ogavan. Stari L'eau d'Issey PH je bruka dobar parfem, meni najbolji od te akvatik škole iz 90ih. Mnogo lepši od Aqua di Gio, koji ga je šio po popularnosti. Još ako se ubode stara formula, mašala. Svež, citrusno cvetan, a traje traje traje. 1
zorglub Posted January 15 Posted January 15 Probao i Encre Noire, dosta zanimljiviji, ali i dalje ta sladunjava nota od koje me boli glava... ne tako izražena kao kod DB, ali je tu. @fillexJel' ima nešto sveže, ali anti-cvetovno/šećerasto, nešto što podseća na zeleni čaj, biber? Ili možda kafu?
Boksi Posted January 15 Posted January 15 (edited) Dragi forumašu koji se baviš parfemima, ako kojim slučajem imaš Lankomov La Vie Est Belle Soleil Cristal molim da mi se javiš. Zahvaljujem Edited January 15 by Boksi 2
fillex Posted January 15 Posted January 15 @zorglub zanimljiva mi je tvoja percepcija Encre Noire, on meni definitivno nije sladak (možda je A'l Extreme verzija blago sladunjava). Za zelene note, a da nema slasti, možda da probaš Encre Noire Sport - on je dosta zelen i drvenast, čempres, lavanda, vetiver. Kao Encre Noire ali sa malo osveženom i olakšanom bazom. Generalno, vetiveri uglavnom nisu slatki, i mirišu zelenasto. Meni je recimo super Tom Ford Grey Vetiver, ali to je malo skuplja varijanta. Ja čak volim i zelenu Maliziu, jes prokazana kao parfem 90-ih, ali meni je to odličan vetiver. Od biber parfema, Marc Jacobs Bang i Comme de Garcons Blackpepper su mi lepi, ali oni jesu malo teži, a manje sveži. Kafa uglavnom dolazi u nekim sladunjavim varijantama, poput Rochas Man/Bond New Haarlem/Givenchy Play Intense recimo. E da - ako voliš svežinu, a da nije slatka, probaj Chanel Platinum Egoiste, oštra zelena biljkasta svežina. 1 1
mraki Posted January 16 Posted January 16 Meni Zarin Sunrise on the red sand dunes lagano postao omiljeni. Iako vuče na citruse, ima i tu neku aromatičnu notu tako da nije striktno letnji, nosio sam ga celu jesen i evo i zimu. U mom slučaju je i postojanost jako dobra, baš me oduševio parfem za male pare. Ima nešto fino i toplo u sebi, meni malo vuče na kamilicu. Obično bih u ovo doba godine koristio YSL la nuit l’homme, ali uz ovaj sad jedva da sam ga par puta naprskao.
Kampokei Posted January 16 Posted January 16 Trenutno koristim Comme des Garcons Man 2, prija mi za hladnije dane. CDG parfemi su neobicni, i verovatno nisu za svaciji ukus. Testirao sam Bigarade Concentre od Frederic Malle i to je jedan od lepsih muskih parfema koje sam probao. Ali, jako kratko se zadrzava miris i zapravo mi se cini da je kolonjska voda. Steta.
Čutura Posted January 16 Posted January 16 19 hours ago, zorglub said: Probao i Encre Noire, dosta zanimljiviji, ali i dalje ta sladunjava nota od koje me boli glava... ne tako izražena kao kod DB, ali je tu. @fillexJel' ima nešto sveže, ali anti-cvetovno/šećerasto, nešto što podseća na zeleni čaj, biber? Ili možda kafu? Voyage d'Hermes 1 1
ultra plasticni Posted January 19 Posted January 19 (edited) dobio na poklon od supruge Edited January 19 by ultra plasticni 4
napadaj Posted January 19 Posted January 19 Mancera je sjajna. Devojci sam kupio Saharian Wind, redovno je pitaju koji je to parfem, a pošto je unisex mogu i ja da ga nosim i meni se isto to dešava. 1
Filozof manijak Posted January 19 Posted January 19 On 12. 1. 2025. at 10:22, Sandradjer said: Kod ovih mojih stiklica po imenu Good Girl se zna. Muska verzija je Bad Boy Da koristim parfeme, ovaj bio definitivno bio moj izbor! 1
Boksi Posted January 19 Posted January 19 27 minutes ago, napadaj said: Mancera je sjajna. Devojci sam kupio Saharian Wind, redovno je pitaju koji je to parfem, a pošto je unisex mogu i ja da ga nosim i meni se isto to dešava. Lucky her 1 1
Recommended Posts