Jump to content

Vas odnos prema domovini ...

Featured Replies

I, šta bi posle koncerta? ;)

ma.... ćuti.......... odo da [pre]spavam [ovo]... mozda do jutra zaboravim........ i sve opet bude po starom

ma.... ćuti.......... odo da [pre]spavam [ovo]... mozda do jutra zaboravim........ i sve opet bude po starom
Lako je tebi, ti ćeš sad da spavaš. Ja ceo dan moram da mislim na jednu duplu svadbu u septembru u Beogradu, na kojoj će svirati The Singing Loins, gde čak mogu i džabe da uđem (to je posebno privlačno, ehehe), a ipak tamo neću moći da bidnem. :(
Lako je tebi, ti ćeš sad da spavaš. Ja ceo dan moram da mislim na jednu duplu svadbu u septembru u Beogradu, na kojoj će svirati The Singing Loins, gde čak mogu i džabe da uđem (to je posebno privlačno, ehehe), a ipak tamo neću moći da bidnem. :(
pa kad si 1 saša lošić :P p.s. biće da su ja da se ženim 2x samo da ispunim to dbl venčanje-obećanje. vidiš da se kirić prepao.

bad, zenis se?? auu.. zasto ja ovake vesti uvek poslednja saznam.... el moze ovde da se cestita 1 bad kralju ? :)

• 1 month later...

Moj odnos prema mojoj otadzbini se menja... na bolje.Dinamichna zemlja Srbija! Ljudi nikad zadovoljni - ali neka, to ih/nas tera da uvek idemo dalje i da trazimo vise!Promene su vidljive i lepo ih je videti.Za one koji su daleko i za vas koji ste tamo blizu evo kako sam ja videla prigradska naselja i Beograd pocetkom juna:moj mali fotopis:sa aerodroma na ruchak:DSC02750.jpgpogled na lepe fasade oko Knez Mihajlove:DSC02749.jpgi Kneza Milosa:DSC02788.jpgi malo manje lepe rushevine koje polako zarastaju u korov:DSC02755.jpgi da se podsetimo studentskih dana - zgrada Rektorata (fasada se krnji ali na 38stepeni celzijusa vec krajem maja nije ni cudo:DSC02789.jpg

Novi Beograd i *stari* Novi Beograd:DSC02782.jpglepe, nove zgrade:DSC02783.jpgnove prodavnice:DSC02781.jpgcene goriva:DSC02784.jpgKalemegdan:DSC02794.jpgi guzva, guzva, guzva:DSC02754.jpg

Da li znate da Skupstina Grada na Trgu Nikole Pasica ima ovako lep vitraz:DSC02798.jpgkoga mozete da vidite, ako kao pravi dobri odbornici ostavite svoje oruzje ispred vrata :)DSC02797.jpg

A sad malo mi iz prigradskih naselja :DKad predjete Savu kod Dobanovaca:DSC02817.jpgi krenete odlicnom obilaznicom od Surcina prema Umci:DSC02778.jpgEto vas na skretanju za Malu Mostanicu (primetiti: put popravljen, gradi se lepa stanica za autobuse, nema plastichnih kesa, flasa i papira pored puta)DSC02815.jpgPut i oko puta se redovno cisti i popravlja, trava kosi i djubre odnosi :)DSC02813.jpgObrenovac obnavlja svoj Dom Zdravlja:DSC02805.jpgNajstarija osnovna skola u Obrenovcu - Jovan Popovic (iz 19-og veka, dobro se drzi :)DSC02807.jpg

Moje malo selo pravi obdanishte!DSC02777-1.jpgNasa lokalna CigaMala, rodno mesto virtuoza Aleksandra Ace Shishica se opasno sredila:DSC02800.jpgDvorista su sve sredjenija i sve je vise cveca. Nekada se pored puta prodavao benzin na kantice, sada CVECE! Rasad, saksije za balkon, sadnice za dvoriste!Dvorishta u Zvechkoj imaju najlepse ruze:DSC02799.jpgSeoska idila na 40-ak kilometara od kruga dvojke :) lepota:IMG_4635.jpg

A u Banatu (Vojvodini) svaki zalazak sunca je slika:DSC02774.jpgali da pochnemo redom - prvo supa :)DSC02767.jpgpa obilazak lepe bachke/bantaske kuce:DSC02761.jpgtrska na krovu - najbolji EC:DSC02763.jpgi dugacki hodnici:DSC02769.jpgi veranda:DSC02766.jpgBilo mi je divno. Vracam se brzo.

Edited by msmodesty

Eto vas na skretanju za Malu Mostanicu (primetiti: put popravljen, gradi se lepa stanica za autobuse, nema plastichnih kesa, flasa i papira pored puta)
Duboko? :)Sjajna reportaza/putpos, msm :)
Duboko? :)Sjajna reportaza/putpos, msm :)
hvala :blush: Duboko, nego :)divan pogled na Savu koju ne pamtim ovako cistu i bistro zelenu:DSC02814.jpg

Bas lepo izgleda :)Moj tata se pre par meseci preselio posle 60 godina zivota na Vracaru u Mislodjin [tu u komsiluku]. Postao je prvi put u zivotu kucevlasnik i zemljoposednik :) Kaze da nije lose, mada videcemo kako ce biti tokom zime.

hvala :blush: Duboko, nego :)
Е одавно нисам видео овако добре слике из тог краја - а давно нисам ни навраћао, има бар двадесетак година.Ал' посебно да похвалим ухваћену атмосферу гонка... права банатска ладовина (итал. la dovina cool.gif ).