Alphons Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 mislim da te je pitao da li si ironičan jer je sve to zabranjeno. osim pušenja, a i to je pitanje trenutka.
renne Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Pa i to je zabranjeno ako ima u automobilu i nepušača.
Roger Sanchez Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 malo vam je falilo da vam se krenem rugati s kroatske pozicije i po ovom pitanju.ali dobro, i dalje morate Tigru iskeširati za z-gume, 2 komata, jer bata kaže tako i tako mora bit. :ruganje:
čekmeže Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Ne, nego pojave koje su u primetnom broju uzroci nesreća, slažeš li se? Ako se priča o bezbednosti onda hajmo to kako valja i do kraja.Ironija bi bila da ove zime svi stave zimske pneumatike a broj nesreća se poveća (jerbo svi, sigurni u gume, voze brže), to bi bila ironija.Uzgred, ne sviđa mi se tvoj ton.Broj nesreća će se povećati zbog zime, sad da li u odnosu na prošlu zimu to niko ne zna. Fakat je da se broj dobrih kola povećava pa su i mogućnosti tragedija manje. S druge strane ima dosta onih koji ne umeju da upravljaju snagom ispod haube. Maltene svakodnevno viđam uletanja u makazice.
beeva Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 (edited) . S druge strane ima dosta onih koji ne umeju da upravljaju snagom ispod haube. Maltene svakodnevno viđam uletanja u makazice.Upravo..od ovog pravilnika, oko koga se digla halabuka , znacajniji ce biti pravilnici o obuci vozaca i tehnickim pregledima za cije ce sprovodjenje trebati mnogo vise strucnih i ljudskih resursa. Ukoliko se tu zaokret i to radikalni ne napravi nista se nece promijeniti trajno.. Edited September 20, 2010 by beeva
Idioteque Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Nema obuka veze sa tim. Ne uleću oni u makazice zato što n'umeju da voze, barem ne većina njih. Kad je neko govedo, on je govedo. Samo brutalno kažnjavanje to može da reši.
Zli Gli Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Jebite se sad. Da stavljam ove M+S (all season, ne zimske) ako padne sneg ili da ne stavljam?
Alphons Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Upravo..od ovog pravilnika, oko koga se digla halabuka , znacajniji ce biti pravilnici o obuci vozaca i tehnickim pregledima za cije ce sprovodjenje trebati mnogo vise strucnih i ljudskih resursa. Ukoliko se tu zaokret i to radikalni ne napravi nista se nece promijeniti trajno..čekam 8-walkera da žustro protestvuje. Ipak se tako troše naše pare. Umesto da ukinu i tehnički pregled i registraciju, oni nam lupaju još nameta. Dokle, više ? Tole, odlazi! Jebite se sad. Da stavljam ove M+S (all season, ne zimske) ako padne sneg ili da ne stavljam? što se zakona tiče, ne moraš.što se vožnje tiče, M+S jesu bolje od letnjih za vožnju po snegu, ali nisu dobre kao zimske. Znam iz prve ruke, imam takve gume.
Vapad Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 mislim da te je pitao da li si ironičan jer je sve to zabranjeno. osim pušenja, a i to je pitanje trenutka.I handsfree?To bi stvarno bio pozitivan korak.
Alphons Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 izvini, kad neko lupi nešto tipa "treba zabraniti smsove i glasnu muziku" obično se uhvatim za to, a preskočim onaj tačni deo.totalno si pobedio.
Vapad Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 izvini, kad neko lupi nešto tipa "treba zabraniti smsove i glasnu muziku" obično se uhvatim za to, a preskočim onaj tačni deo.totalno si pobedio.lupi...pobedio...eto opet taj ton...koji vam je kurac, svima ovde, je l'?Ovde svi uvek gube.Aj zdrao.
Alphons Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 znači, ako nabrojiš 4 stvari koje bi trebalo zabraniti, a od toga su 2 zabranjene, 1 bi mogla da bude i 1 nije, to nije lupanje ? u redu, onda.Drugo, ako na sve to nećeš da pojasniš jesi li a) neiformisanb) pokušavaš ironijom da ukažeš da postojeće zabrane nisu uticale na povećanje bezbednosti u saobraćajuc) nešto trećenego se uhvatiš za handsfree posle svega toga, šta da ti kažem ? da te molim da objasniš šta si hteo ? da te oslovljavam sa poštovani ? šta ti tačno smeta u mom i zorglubovom tonu, to što se nismo složili ?vidi walkera, sa njim se ne slažem*, ali je on objasnio zašto misli to što misli, i to moram da poštujem.* ne slažem se da je takav zakon nepotreban. Kupovina guma jeste još jedan trošak, ali ovde se radi o svima koji učestvuju u saobraćaju. Naročito u velikim gradovima, tokom špiceva i gužvi. Dovoljan je jedan fanđo™ koji vozi sa letnjim gumama da odkliza pa da napravi saobraćajku. A mislim da smo se složili sa tonijevim ekspozeom na temu toga koliko su zimske gume bolje od ostalih čak i kada nema snega, ali je temperatura niska.Ono što mi se jako ne sviđa je način implementacije ovog zakona. Odavno nisam video tako straobalan mix gluposti, arogantnosti, alavosti i nerazmišljanja kao sada. Prvo se odluka donosi u zadnji čas (koliko sam shvatio) što jeste nefer prema vozačima, jer je fakat da su nove gume skupe. Trebalo je dati ljudima fore da skupe pare za to. Onda mi se naročito nije svidela ta podela na nova i stara kola, jer ako je bezbednost cilj onda valjda treba prvo starija vozila (sa dotrajalijim kočnicama) da imaju zimske gume nego ova nova.I za kraj, jedno pitanje - zašto se u zakonu spominju zimske gume na sva 4 točka ? tj. koja je razlika između zimskih na sva 4 i zimskih samo na pogonskim točkovima ?
pp34 Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 (edited) čekam 8-walkera da žustro protestvuje. Ipak se tako troše naše pare. Umesto da ukinu i tehnički pregled i registraciju, oni nam lupaju još nameta. Dokle, više ? Tole, odlazi!:PLjudi da se mi razumemo. Dosta vremena provodim u saobracaju i naravno da podrzavam svaki vid poboljsanja sigurnosti . Ali ovo sa zimskim glupostima gumama je jedna obicna farsa. Da ne ulazim u konspiracije i slicno, jasno vam je na sta ciljam. Ali, ajde prvo da srede OSNOVNE STVARI u saobracaju. Pesacke prelaze, semafore, STOP znakove, trouglove itd ... potom da zestoko kaznjavaju na SVAKOM KORAKU debile koji pricaju mobilnim (od 3 cukanja u zivotu, 2 put su me likovi udarili od pozadi jer su pricali na mob, a treci put je bila krezava plavusa :P ), vozace koji ne daju migavce niti pale sva 4 kada se zaustavljaju, careve koji preticu kolone na semaforu, imbecile koji kroz kneza milosa i srpskih vladara voze UK rally preticuci u cik-cak sve sto moze, umobolne motoriste koji istim ulicama voze 250 na sat, rome na onim motokultivatorima u koje nocu mozes direktno da se skucas jer ih neces videti uopste posto nemaju nikakvo svetlo, idiote koji voze zutim trakama, parkirane automobile po desnim trakama ili cak jednoj jedinoj traci u tom smeru, vozace koji ne znaju osnovne znakove, pijance i jos milion stvari ... pa onda da pricamo o zimskim gumama. Evo jedan primer. Pre par dana sam uvece oko 23 silazio tresnjevkom i hteo da skrenem levo u blagoja parovica (ka kosutnjaku) i stao sam zbog stop znaka. Sa moje desne strane iz blagoja parovica je nailazio beli yugo koji je stao pred raskrsnicu. I tako stoji on jedno 6-7 sekundi i iza njega vec 4-5 kola. I stoje ... i ja krenem napred da vidim koji kurac se desava kad u istom trenutku jugo krece i skrece u tresnjevku bez ikakvog migavca. Pogledam i vidim 3 klinke cirka 18 godina, vozacica™ koja levom rukom prica na mobu, a desnom mota volan i pokusava da promeni brzinu. Bio joj je otvoren prozor :transferneprijatnosti: . E kad takve idiote nauce pameti i postovanju saobracajnih propisa onda su uspeli. Nek se koriste kakvim god metodama hoce, samo nek nauce ljude kulturi voznje i postovanju propisa.edit : gume-glupostiedit : jos jedan primer. 10 godina sam ziveo u jerkovicu i video jedno 50ak saobracajki na raskrsnici dragice koncar i kruznog puta (gde 26 skrece desno, a svi koji idu na autoput levo). Uz sigurno 5-6 smrtnih ishoda. Tek posle 12 godina i par izgubljenih zivota su majstori skontali da bi tu mozda trebalo postaviti semafor. Tuzno. Edited September 20, 2010 by 8-walker
zorglub Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Ono što mi se jako ne sviđa je način implementacije ovog zakona. Odavno nisam video tako straobalan mix gluposti, arogantnosti, alavosti i nerazmišljanja kao sada. Prvo se odluka donosi u zadnji čas (koliko sam shvatio) što jeste nefer prema vozačima, jer je fakat da su nove gume skupe. Trebalo je dati ljudima fore da skupe pare za to. Onda mi se naročito nije svidela ta podela na nova i stara kola, jer ako je bezbednost cilj onda valjda treba prvo starija vozila (sa dotrajalijim kočnicama) da imaju zimske gume nego ova nova.+1Takođe, cela ujdurma oko tehničkog je neviđena glupost. Rigorozni da, ali dupli tehnički je strašan idiotizam. Nisam siguran šta oni u stvari hoće, da pljačkaju ili da podilaze?I za kraj, jedno pitanje - zašto se u zakonu spominju zimske gume na sva 4 točka ? tj. koja je razlika između zimskih na sva 4 i zimskih samo na pogonskim točkovima ?Veeelika. U službenim kolima sam imao prilike da osetim kako to izgleda - spreda (uzmimo u obzir da većina vozi automobile sa pogonom na prednjim točkovima) ima grip-a, pozadi nema. Sve je manje-više dobro dok ne zakočiš, a tada počinje ringišpil.
Recommended Posts