Jump to content

Novi zakon

Vaše mišljenje o novom zakonu 38 members have voted

1. 1. Vaše mišljenje o novom zakonu

• Odličan je!
    • Mogao bi biti i bolji
    • Ma to je samo uzimanje para i ništa više

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Dopalo mi se danas . Romovi na svakoj raskrsnici nude prsluke . Pripremili se

sinoc mi je drugarica pricala da se prvog dana primene novog zakona bila u automobilu sa vozacem koji je u centru grada napravio neko sranje tipa isekao je nekoga i moglo je da bude svasta. policajac ih je zaustavio i rekao im sta su uradili i kolika je kazna, ali je predlozio da im pise neku manju kaznu. ovi mu rekli da imaju ukupno 400 dinara, pandur se neckao, ali je uzeo jebenih 400 dinara.toliko o novom zakonu.
nije to nevidjeno ni u EUeto na primer moj slucaj - policajac mi je cak i napisao da sam vozila 159 ali da je on "korigovao" na 149km/h te je shodno tome kazna znatno niza (a ni nece mi uzeti dozvolu)drugi put za voznju i telefoniranje sam platila kaznu koliko sleduje po zakonu ali mi na primer nisu skinuli poene, onako, bili su dobre volje.sto bi rekao *najveci Sin nasih naroda i narodnosti* - "ne mozemo se drzati zakona kao pijan plota" tako i ovde. edukacija trazi vremenije sve tako uzasno u Srbiji niti ovde sve cveta od tolerancije, ljubavi i sl...

sinoc je pandur na rtsu pricao da je policija dobila nalog da malo progleda kroz prste vozacima dok se ne upoznaju sa novim pravilima.

nije to nevidjeno ni u EUeto na primer moj slucaj - policajac mi je cak i napisao da sam vozila 159 ali da je on "korigovao" na 149km/h te je shodno tome kazna znatno niza (a ni nece mi uzeti dozvolu)drugi put za voznju i telefoniranje sam platila kaznu koliko sleduje po zakonu ali mi na primer nisu skinuli poene, onako, bili su dobre volje.sto bi rekao *najveci Sin nasih naroda i narodnosti* - "ne mozemo se drzati zakona kao pijan plota" tako i ovde. edukacija trazi vremenije sve tako uzasno u Srbiji niti ovde sve cveta od tolerancije, ljubavi i sl...
uzeo ti je novac da ti ne napise kaznu?

Edited by pacey defender

uzeo ti je novac da ti ne napise kaznu?
to ne. ali sam u oba slucaja (u dve zemlje) platila manje nego sto mi je po zakonu sledovalo
sinoc mi je drugarica pricala da se prvog dana primene novog zakona bila u automobilu sa vozacem koji je u centru grada napravio neko sranje tipa isekao je nekoga i moglo je da bude svasta. policajac ih je zaustavio i rekao im sta su uradili i kolika je kazna, ali je predlozio da im pise neku manju kaznu. ovi mu rekli da imaju ukupno 400 dinara, pandur se neckao, ali je uzeo jebenih 400 dinara.toliko o novom zakonu.
Ovo nema veze s novim zakonom.Ne postoji mogućnost da za prekršaj koji nije dokumentovan sprečiš mogućnost "dogovaranja o ceni", bilo da završi u džepu policajca ili kao manja kazna.Ali koliko sam danas čuo, rigorozne kontrole policije su već počele, a planira se uvođenje i opreme za snimanje u policijskim vozilima.
to ne. ali sam u oba slucaja (u dve zemlje) platila manje nego sto mi je po zakonu sledovalo
pa o tome se radi. nemam toliki problem sa time da policajac deluje vaspitno(mada generalno mrzim arbitrarnost i samovolju drzavnih organa), koliko mi je odvratno i mucno to da policajac uzima smesnih 400din, i da se onda pretvaramo da smo, eto, doneli novi zakon i da ce od sada sve da lepo funkcionise.
Ovo nema veze s novim zakonom.Ne postoji mogućnost da za prekršaj koji nije dokumentovan sprečiš mogućnost "dogovaranja o ceni", bilo da završi u džepu policajca ili kao manja kazna.Ali koliko sam danas čuo, rigorozne kontrole policije su već počele, a planira se uvođenje i opreme za snimanje u policijskim vozilima.
upravo sam naveo jednu rigoroznu kontrolu. u centru grada (ugao makedonske i mose pijade).

Edited by pacey defender

upravo sam naveo jednu rigoroznu kontrolu. u centru grada (ugao makedonske i mose pijade).
Što opet ništa ne govori o zakonu tj da li je dobar ili loš.Mislim da ćemo ipak morati dati malo vremena da vidimo prave rezultate i da čujemo statisitku, jedan izveštaj sa ugla makednoske nije baš merodavan.Eto moje iskustvo, zadnji put (pre novog zakona) učinio sam prekršaj za koji je kazna bila 3000 din, platio sam 1000, a pokušaj da "častim" policajca je bio poprilično kontraproduktivan...

Kamere po raskrsnicama-da li mogu da kažnjavaju samo za očigledne stvari tipa prolaz kroz crveno ili tako može da te uhvati i za prekoračenje brzine?

Kamere po raskrsnicama-da li mogu da kažnjavaju samo za očigledne stvari tipa prolaz kroz crveno ili tako može da te uhvati i za prekoračenje brzine?
Takve kamere će se tek stavljati: crveno, brzina, vožnja "žutom trakom", opet kako pričaju dosta brzo.Fotka i uplatnica dolaze na kućnu adresu vlasnika vozila.Nadam se samo da će raditi kao u Italiji pa se na fotkama neće videti ko je vozio a ko sedeo pored, čisto zbog mira i sreće u bračnim zajednicama. :lol:

evidentno se vozi za nijansu normalnije uz par kontraefekata. prolaska na zuto vise skoro i da nema - ljudi se ukopavaju ko ludi, pa sam se vec nagledao situacija panicnog kocenja onih iza njih. meni ovo licno smeta i sve dok ne budem video kamere da su zaista postavljene - a nisu - na ovo se ne obazirem posto verujem je takvo kocenje opasnije od prolaska. drugo, zuta traka prazna a haos u ove druge dve preko brankovog mosta. pandur iz zbuna hvata ove sto ce kao satro da skrenu desno na staro sajmiste a produze pravo. ne vidim osnov za forsiranje javnog prevoza na ustrb onih kojima treba povecavati propulzivnost, a ne smanjivati. anyway, licno sam se najvise radovao ovom zakonu da bi se rascistio haos u komsiluku na uglu molerove i krunske ispred ona dva kupleraja - "mode" i "privea", sto su uspeli da urade samo tokom obdanice. kad padne mrak, nastavlja se ludilo, parkirani M5, X6 i Q7 svuda gde moze - na pesacke prelaze, u zardinjere i na trotoare. realno mi se cini da ce dok ne prorade kamere i krene zasipanje gradjanstva snimcima prekrsaja i uplatnicama na astronomske kazne biti vrlo brzo sve po starom. prosto, nema dovoljno pandura da se promeni nesto ozbiljnije sem ovih ociglednih stvari tipa zute trake. pomenuti cosak molerove i krunske, isto kao i strahinjica bana leti, ne moze da se resi bez fizickog prisustva armije pandura posto ove boli q da reaguju na kazne.

zuta traka prazna a haos u ove druge dve preko brankovog mosta. pandur iz zbuna hvata ove sto ce kao satro da skrenu desno na staro sajmiste a produze pravo. ne vidim osnov za forsiranje javnog prevoza na ustrb onih kojima treba povecavati propulzivnost, a ne smanjivati.
to je tako europejski i tako chic postalo svuda <_< postavljaju zute trake i kroz sela i nabijaju zglobne autobuse koji zvrje poluprazni kopenhagen i ekologija....

Edited by msmodesty

za korupciju je uvek potrebno dvoje, onaj koji uzima i onj koji daje. onaj koji uzima nije nista veci krivac od onog koji nudi i daje.

onaj koji uzima nije nista veci krivac od onog koji nudi i daje.
jeste veci krivac, zato sto je uzimalac odgovorno/sluzbeno lice kome je drzava ( u krajnjem, gradjani) ukazala poverenje i dala ovlascenja da sprovodi zakon. davalac mita se nikom nije obavezao i nije placen da sprovodi zakon, tako je njegova odgovornost daleko manja.
jeste veci krivac, zato sto je uzimalac odgovorno/sluzbeno lice kome je drzava ( u krajnjem, gradjani) ukazala poverenje i dala ovlascenja da sprovodi zakon. davalac mita se nikom nije obavezao i nije placen da sprovodi zakon, tako je njegova odgovornost daleko manja.
Nije. Oboje su krivi, podjednako. Čak su i iste kazne predvidjene za davaoca, kao i za primaoca mita.