jimi Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Pitanje je sta je krs a tragedija je da panduri to procenjuju i testiraju nekim svojim metodima.Ja sam vozio auto koji je uzasno izgledao na oko, prednji branik cukan vise puta, lepljen i rucno farban, na haubi tragovi u ulubljenje od parceta fasade koje je palo na autio, sva krila su mu bila cuknuta ili pocela da trule ali su kocnice i gume menjane svake godine (20-ak hiljada) a trap je proveravan 2-3 puta za isto vreme posto su tad putevi bili mnogo losiji nego danas. Za ostalo se slazem - jos jedna kerefeka koj nece doneti nikakvo poboljsanje nego samo izgleda da se nesto radi, kao i ceo novi zakon.
Razzmatazz Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Propustio sam jedan detalj - da li je po novom zakonu obavezno držati upaljena svetla na autoputevima i tokom dana?
Tresko Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Propustio sam jedan detalj - da li je po novom zakonu obavezno držati upaljena svetla na autoputevima i tokom dana?Da. 24/7
Tresko Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Pitanje je sta je krs a tragedija je da panduri to procenjuju i testiraju nekim svojim metodima.Ja sam vozio auto koji je uzasno izgledao na oko, prednji branik cukan vise puta, lepljen i rucno farban, na haubi tragovi u ulubljenje od parceta fasade koje je palo na autio, sva krila su mu bila cuknuta ili pocela da trule ali su kocnice i gume menjane svake godine (20-ak hiljada) a trap je proveravan 2-3 puta za isto vreme posto su tad putevi bili mnogo losiji nego danas. Za ostalo se slazem - jos jedna kerefeka koj nece doneti nikakvo poboljsanje nego samo izgleda da se nesto radi, kao i ceo novi zakon.Uopšte nije pitanje. Zakon i sada jasno propisuje koja vozila nisu podobna za učestvovanje u saobraćaju. Tvoj bi recimo trebao da bude isključen iz saobraćaja zbog ruinirane karoserije.
Dankan Ajdaho Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Propustio sam jedan detalj - da li je po novom zakonu obavezno držati upaljena svetla na autoputevima i tokom dana? Da. 24/7Ovo se odnosi samo na autoputeve ili i na ostale puteve?
Tresko Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Ovo se odnosi samo na autoputeve ili i na ostale puteve?Koliko sam video, odnosi se na grad, puteve, i autoputeve 24/7. A možda su napravili i neku soluciju kao u Italiji. Van grada i na auto-putu, stalno upaljena svetla, u gradu samo kao ranije od sumraka do svitanja. Motori i motocikli uvek i svuda.
beeva Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Члан 77.Дању, на моторном возилу за време вожње у саобраћају на путу, морају да буду укључена кратка, односно дневна светла.
đorđe geprat Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 ta ideja o češćim tehničkim pregledima za stara vozila je i ranije pominjana. imajući u vidu procenat udesa u kojima je krivica u neispravnosti vozila, nameće se utisak da je razlog samo u tome da se uzme koja para više. imam vektru 20 godina staru, u odličnom stanju. u januaru je pregled prošla bez greške. savestan vozač brine o ispravnosti kola. nesavesnom se pre desi nešto drugo zbog čega drugi nayebu nego kvar na autu. pogledajte statistike.vidim da se niko ne osvrće na ono što mene žulja. mesečno pređem 1000 km, pola od toga na ibarskom drumu. i pizdim kada neki drkadžija napravi rep prevozeći traktorom nešto. u nedelju popodne milim iza traktora sa prikolicom dok nije skrenuo ka rušnju. dupla puna, ne smeš da je pređeš. na prikolici, klasika, nema svetala. na traktoru fali desna kutija sa svetlima. jel ide to govno na tehnički pregled? godišnji?
јабучило Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Naravno da je uzimanje para glavni razlog za dupli tehnicki. Proipsno odrzavan auto star 25 godina moze da bude ispravniji i sigurniji od lose odrzavanog starog 5. Tacno je da u Srbiji stariji auto uglavnom znaci da je najverovatnije neispravan, no dodatni tehnicki pregledi nece resiti problem. I ovaj jedan sto postoji vecina prodje u poluispravnom stanju. Uzrok je u generalno losem odnosu prema automobilima i njihovom aljkavom odrzavanju. Da ne govorimo o tome da ce taj famozni drugi tehnicki otvoriti pandorinu kutiju laznih uverenja.
zorglub Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Da ne otvaram novu temu:НИС тражи монопол још две године?Руски партнер већ дуже време с надлежнима у српској влади преговара како да се пронађе правни оквир да се и после 2011. године контролише тржиште деривата у Србији. – Уколико влада учини уступак НИС-у и после 2011. уведе постепену либерализацију увоза деривата, возачи ће још годину и по дана точити најскупље а најлошије гориво у окружењу.Milina.
twisted Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 prosto da ti dođe, čim se ukinu vize da bežiš koliko te noge nose...
mustang Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Da ne otvaram novu temu:НИС тражи монопол још две године?Руски партнер већ дуже време с надлежнима у српској влади преговара како да се пронађе правни оквир да се и после 2011. године контролише тржиште деривата у Србији. – Уколико влада учини уступак НИС-у и после 2011. уведе постепену либерализацију увоза деривата, возачи ће још годину и по дана точити најскупље а најлошије гориво у окружењу.Milina.jebote...ti u NISu se ubijaju od para....ko radi u toj firmi laticama crvendaca ih posipaju...mamu im lopovsku! sta bre onaj prcan od 30 godina zna kako se vodi firma..dosao da propere parice kao i svi ostali pre a i posle njega sto budu dolazili.
holden kolfild Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 (edited) okacio forumas shemksi na beobuildu:klik :Hail:edit: prebacujte ako hocete na klipove, meni bilo prigodno da metnem ovde. Edited September 25, 2009 by holden kolfild
beeva Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Bio sam juce na nekom seminaru pa je neki lik iz AMSS drzao govor u vezi novog Pravilnika o teh. pregledima u Srbiji. Uglavnom, pravilnik stupa na snagu u decembru a rok za ispunjavanje uslova iz pravilnika- dimenzije i prilaz objektu, zaposleni, oprema ce biti 1 godinu. Ocekuju da se borj stanica smanji sa 900 na 600. Uvode se kamere, a u daljoj buducnosti bi i podaci sa mjernih instrumenata trebali da idu na server institucije koja ce se vec baviti nadzorom i kontrolom tako da ce zloupotrebe biti smanjenje. Inace pomalo tupavo objasnjenje zasto se uvode 2 teh. pregleda i zasto ce biti 3000 din jedan pregled jeste taj da zele da obezbijede dovoljon para stanicama da ne moraju da zavise od provizija i pritisaka iz osiguravajucih kuca...ma da.. <_<
Belaj Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Zna li neko: da li novi zakon predviđa da se u saobraćajnu dozvolu upisuje samo broj šasije, a da se motor tretira kao potrošan deo?
Recommended Posts