Jump to content
IGNORED

Pottopik, podtopić

reg

Recommended Posts

Što se tiče pod+foruma, ta reč se ne uklapa u ove izuzetke pa nema razloga zašto ne bismo pisali potforum. I još nešto. Ne znam u kom je to izdanju Klajnovog rečnika vinska videla subkulturu (možda u nekom prvoaprilskom), ali po Pravopisu je supkultura. Proverite u svakom slučaju. :)

Edited by Bolek
sad sam i ja kao redbus :P
(inače bi [dz] i [ɣ] mogli smrtno da se uvrede
Dzindzovi nijedni. ...About this /v/ business, video sam negde da je srpsko /v/ klasifikovano kao aproksimant, ali sam se užasnuo, jer kod mene ono ima mnogo više frikcije nego što bi imao pravi aproksimant. I zubi mi sasvim jasno dodirnu donju usnu, mada ne garantujem šta se dešava u brzom govoru; ne znam. ...Za potforum, ne ostaje ništa nego da širimo dalje the Good Word. Dok FSI ne počnu tako da pišu.
  • 1 month later...
Ja bi iztisnula ono T iz reci pottopik (potopik) - gubljenje suglasnika, sta ocete. :wink::lol:
Оћем да кажем да би баш ту требало да се учини изузетак, да не би одвлачило пажњу у правцу глагола потопити <_< .У ствари, зашто ми то уопште зовемо топиком, леба нам (паз' и мени усхвалило х), кад се то увек звало темом?