reg Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 potforum.potforum.potforum.potforum.potforum.potforum.potforum.potforum.potforumpotforum.potforum.potforum.Zar nas pravopis ne predvidja izuzetke kada su u pitanju alternacije suglasnika po zvucnosti? Npr. onda kada se nalaze na kraju prefiksa: podtekst, predforumska, adherentan itd.
Otto Katz Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Podpredsjednik. Ali potpetica. Podforum. Mora li sve po istoj mustri?
bus Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 I podvrsta.Naravno, kad je v zvučno. -_- ...Potpredsednik. Und m?ra swe po iβtoj Muβtri. :fashisto:
Costanza (Karma Police) Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Luji, potpredsednik je pravilno, i potforum. Ja od sada samo tako pišem. I "PTF".
bus Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Čil aut :) Samo te potbadam :)Jao gde je ovde warn button.
apotekarica Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 (edited) Mod trolluje moderaciju :lol:Nego, ako cemo po Klajnu, a pre neko vece sam ga pazljivo odslusala kod Cosica, on veli da jes' nekad grdno kad se rec odrodi od pravila, ali ako se odomaci u narodu, onda postaje izuzetak. Do duse (uzgred, Buse, je l se ovo pise odvojeno il' zajedno, citavog zivota me zanimalo), ostao je tvrda srca za nepostojece s ("obzirom") i slicne jezicke devijacije, ali stekla sam utisak da bi aminovao podforum. Konacno, laicko pitanje, jednacenja po zvucnosti na stranu, sta se desava kad je rec simbioza domaceg "pod" i stranog "forum". Moze biti da se u tom slucaju pravilo ne primenjuje, to jest rec se baskari onakva kakva je zazivela, sto je s podforumom slucaj. Edited November 2, 2007 by apotekarica
reg Posted November 2, 2007 Author Posted November 2, 2007 Potpredsednik. Und m?ra swe po iβtoj Muβtri. :fashisto:U pravu si. Ali potforum zvuci nekako...bezveze.
Recommended Posts