Jump to content
IGNORED

Pottopik, podtopić

reg

Recommended Posts

Posted
potforum.potforum.potforum.potforum.potforum.potforum.potforum.potforum.potforumpotforum.potforum.potforum.
Zar nas pravopis ne predvidja izuzetke kada su u pitanju alternacije suglasnika po zvucnosti? Npr. onda kada se nalaze na kraju prefiksa: podtekst, predforumska, adherentan itd.
Posted

Podpredsjednik. Ali potpetica. Podforum. Mora li sve po istoj mustri? :lol:

Posted
I podvrsta.
Naravno, kad je v zvučno. -_- ...Potpredsednik. Und m?ra swe po iβtoj Muβtri. :fashisto:
Posted

Čil aut :) Samo te potbadam :)

Posted

Luji, potpredsednik je pravilno, i potforum. Ja od sada samo tako pišem. I "PTF".

Posted
Čil aut :) Samo te potbadam :)
Jao gde je ovde warn button. angry.png:lol:
Posted (edited)

Mod trolluje moderaciju :lol:Nego, ako cemo po Klajnu, a pre neko vece sam ga pazljivo odslusala kod Cosica, on veli da jes' nekad grdno kad se rec odrodi od pravila, ali ako se odomaci u narodu, onda postaje izuzetak. Do duse (uzgred, Buse, je l se ovo pise odvojeno il' zajedno, citavog zivota me zanimalo), ostao je tvrda srca za nepostojece s ("obzirom") i slicne jezicke devijacije, ali stekla sam utisak da bi aminovao podforum. Konacno, laicko pitanje, jednacenja po zvucnosti na stranu, sta se desava kad je rec simbioza domaceg "pod" i stranog "forum". Moze biti da se u tom slucaju pravilo ne primenjuje, to jest rec se baskari onakva kakva je zazivela, sto je s podforumom slucaj.

Edited by apotekarica
Posted
Potpredsednik. Und m?ra swe po iβtoj Muβtri. :fashisto:
U pravu si. Ali potforum zvuci nekako...bezveze.