Frank Pembleton Posted April 24, 2014 Posted April 24, 2014 Pa to ali nije odma uzet taj sertifikat pa se mora u muriju a tamo su jaki redovi! Послато са WЦ шоље усинг БВК
DarkAttraktor Posted May 28, 2014 Posted May 28, 2014 (edited) gde mogu da nadjem historical exhange rates za forinte prema dolaru ? konkretno, zanima me period od 1975-1990. Edited May 28, 2014 by DarkAttraktor
Dr Arslanagić Posted May 28, 2014 Posted May 28, 2014 probaj ovde (konkretno sam stavio period 1970-1975)
mojo Posted June 5, 2014 Posted June 5, 2014 Kafansko pitanje. Imam tekući račun u AIK-u, i otkad je Kole uveo novi cenovnik poslovanja nekako mi to više nije najomiljenija banka. Ima li neko predlog gde da se prebacim? Niske cene usluga, razgranatost mreže i nesklonost propadanju su pros.
hazard Posted June 8, 2014 Posted June 8, 2014 Komercijalna? Intesa? PŠ ne bi birao, jeste da skoro sve vezano za račun možeš da završiš u Pošti, ali njihovih bankomata ima jako malo + (koliko vidim po prijateljima koji imaju račun u PŠ) njihovu karticu ne možeš da koristiš u bankomatima druge banke.
Dr Arslanagić Posted June 8, 2014 Posted June 8, 2014 svašta, možeš normalno. bemliga, možda ja imam sreće pa mi se potrefilo ali imam njihov bankomat na 2 minuta od stana i na 1 minut od kancelarije. missim, banka ko banka ali sam ja 100X zadovoljniji njima nego žena sa Raiffeisenom
hazard Posted June 8, 2014 Posted June 8, 2014 svašta, možeš normalno. Drugarica ima račun, kaže karticu odbijaju drugi bankomati, a video sam i zašto kada je dizala pare sa bankomata PŠ - kartica se ubacuje kontra od uobičajenog smera (ne čip ka bankomatu, nego čip od bankomata). Sad ne znam, možda je ona neki poseban slučaj, ali ovo sa kontra ubacivanjem mi je vrlo indikativno :D
hazard Posted June 8, 2014 Posted June 8, 2014 Inače, zna li neko koliki je porez u Srbiji na prodaju intelektualne svojine? Recimo ja imam neki softver koji sam napisao u slobodno vreme, i neka firma hoće od mene da ga otkupi. Ako ja njima prodam prava na taj softver za lupam, 1000 evra, koliki plaćam porez na to, kako se to tretira?
lazni Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 Trebalo bi da se tretira kao autorska prava, poreski tretman je razlicit u zavisnosti da li je prodavac fizicko ili pravno lice.
hazard Posted June 10, 2014 Posted June 10, 2014 Kako onda ide za fizicko lice? Gde mogu da nadjem to, da izracunam neto i bruto?
lazni Posted June 10, 2014 Posted June 10, 2014 Za softver se priznaju normirani troskovi 34% bruto prihoda, u zavisnosti od tvog radno-pravnog statusa placaju se porez 20%, porez i pio 24% ili porez, pio I zdravstvo 12.3%. Opterecenje u odnosu na neto je cc 15%; 40% ili 60%. Obveznik je isplatilac prihoda, tj kupac. Muslim da na sajtu poreske uprave ima kalkulator i sifrarnik za sve prihode van radnog odnosa.
Recommended Posts