eumeswil Posted November 18, 2016 Posted November 18, 2016 (edited) Vrhunski tekst.Žarko Paić: NA RUBU KAOSA: Kraj revolucije, politika otpora i spektakl subverzije Ni jedna „revolucija“ nije dovoljno „revolucionarna“.Martin Heidegger, Die Geschichte des Seyns1. Mefistofelovski problem: A što kada više nema ništa „iza“?Jedna od najlucidnijih analiza biti suvremenoga svijeta u kojem vladavina kapitala postaje sklop moći tehno-znanosti, transnacionalnih korporacija i politike upravljanja krizom zacijelo je monumentalna studija Luca Boltanskoga i Eve Chiapello Novi duh kapitalizma. Glavna postavka iznimno je provokativna. Uspon kasnoga kapitalizma kao neoliberalne doktrine i prakse radikalne privatizacije javnoga/zajedničkoga dobra u svijetu od kraja 1970-ih godina do danas rezultat je odgovora na poraz ideja studentske pobune 1968. godine (Boltanski i Chiapello, 2007). Edited November 18, 2016 by miki.bg
Budja Posted May 14, 2017 Posted May 14, 2017 A sto bas citiras tog egomanijaka koji u ovom paragrafu nije rekao nista novo? Nismo li mi sami na PPPu prezvakavali identitet, bilo kakva rad vs socijalna pomoc i politicku imbecilnost poruke "prekvalifikujte se u 50oj"?
hazard Posted May 14, 2017 Posted May 14, 2017 Zato sto je lepo sroceno. Vidim, tebe Taleb bas nervira :D ja sam, s druge strane, veliki fan.
Recommended Posts