*edited by mod Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Cek, jel Gvozden iz one tvoje 'kamen mudrosti' price "ako su sinovi ko moji uzmite mi pljeskavicu"?2005-2006 sam im nabijao promet dok sam odradjivao civilno u blizini, imali su odlicnu strudlu s makom. Bas taj :)
notenoughreasonsforclaire Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 Di imadedu da se pojedu najbolje krofne u beogradskoj i novosadskoj varoši?
gospa buba Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 zalim sluchaj, u banatu su najbolje. u beloj crkvi -_-
notenoughreasonsforclaire Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 zalim sluchaj, u banatu su najbolje. u beloj crkvi -_-Rođenom Banaćaninu se obraćaš ( :P ) - ih, kakve se sve krofne jedu odi... Nego, mene baš zanimaju ove dve varoši; u većoj sam, recimo, jeo vrlo solidne krofne kod Đerma u Bulevaru, ali me interesuje ima li di boljih i bližih babinom ukusu...
banatjanin Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Rođenom Banaćaninu se obraćašne razumem?
ToniAdams Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Rođenom Banaćaninu se obraćaš ( :P ) - ih, kakve se sve krofne jedu odi... Nego, mene baš zanimaju ove dve varoši; u većoj sam, recimo, jeo vrlo solidne krofne kod Đerma u Bulevaru, ali me interesuje ima li di boljih i bližih babinom ukusu...meni su dobre kod cvetka u bulevaru, tj jos pre cvetka sa kontra strane, kad ides od ustanicke, pekara ona.
April Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Rođenom Banaćaninu se obraćaš ( :P ) - ih, kakve se sve krofne jedu odi... Menjam najbolju banatsku krofnu za jedan obični bački fanak
halloween Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 (edited) Pošto ovo odavno nije tema samo o novim pekarama, moram da se pohvalim da mi je u budućem komšiluku jedna od najboljih pekara sa hlebom iz peći na drva u Beogradu- Kod Sime u Vojvode Stepe (vl. Sima M. Martini). Danas sam ušla i to ne po preporuci nego sasvim slučajno, jer me je privukao njen neugledni starinski ulaz i enterijer. Pekarka je rekla da se hleb peče "na zemlji", šta to znači ne znam tačno al hleb je savršen. Čim su izneli hlebove i lepinje, iza mene se napravio red od 10 ljudi (pretpostavljam da su sedeli u kolima i čekali turu). Hleb beli i crni po 50 dinara, iz peći na drva, ima dva savršena okrajka i koricu, unutra vruć, taman slan (pošto pekari uglavnom presole hleb, ali ovaj je bo taman). Išla sam s drugaricom niz V. Stepe, držale svaka svoju veknu i kidajući malo- pomalo jele hleb, onako klot. Edited February 9, 2013 by halloween
renne Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 Ima nova pekara u starom merkatoru, kod poste, preko puta apoteke, izbegavatiПослато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
Frank Pembleton Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 Ima nova pekara u starom merkatoru, kod poste, preko puta apoteke, izbegavatiПослато са GT-N7100 користећи Тапаток 2Pored zivog uki-bukija u starom merkatoru ne treba ti nista drugo...
Lezilebovich Posted February 9, 2013 Posted February 9, 2013 (edited) Sećam se kada se taj Uki otvorio, pravili su neki hleb sa susamom u kalupu i bio je skroz hit. Napravi se red ispred pekare od ljudi koji čekaju za taj hleb, pa smo nekad i izvisili za taj hleb. E sad, s obzirom da je bio skuplji, nismo ga baš toliko često ni kupovaliNe znam da li ga još uvek prave ... Edited February 9, 2013 by Lezilebovich
Recommended Posts