kepa Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 I ja predlazem sortu Nero d'Avola, Chiaramonte (88 poena u WS), na nosu smokva i sljiva, ukus jagodastog voca,cokolade, kafe, fini tanini duge zavrsnice u ustima. Cena bi trebalo da je oko 8-10 eura (kod mene 14.5 CHF to mu dodje 9.5 E). Odlicno vino. Best value for moneyEvo i link vinarije sa sve gazdaricomhttp://www.firriato.it/
kepa Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 A ima i ova kombinacija za 15 eura Altavilla della Corte (Nero d'Avola 75% - Cabernet Sauvignon 25%)Vocno, pitko, rubin crvena boja, ukus ribizle i borovnice, barik u ustima ali ne toliko jak, 7 meseci u drvetu.Ili Santagostino 20 eura (Nero d'Avola 50% - Syrah 50%) tamno crvena boja, jagodasto voce na nosu, na ukusu ima zacina zbog kupaze sa Syrah, duga i topla zavrsnica, 8 meseci u americkom u francuskom hrastu.Ova vina su odlican odnos kvalitet cena, a i nece Zabari da se mnogo istrose.
Musharaf Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Evo i link vinarije sa sve gazdaricomgazdarica rula, bolje nju da mu zapakuju.
yolo Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 I naravno, za sicilijansko qrcenje bez greske, uvek ostaje Planeta.
yolo Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 samo da prijavim dobar vajntejsting ovde veceraspilo se ovakopapajoanu 2001 30Ealfa ksinomavro 2004 20Efinka antigva krijanca 10Eadega de pegoes sira 15Emalo zaplicem prstim posle celog programa pa mi teskod da pisem tek utisci ukratkopapajoanu hevivejt klasa, ozbiljan pretendent, ja ga stavljam u kategoriju zimskih vina, odmenjuje ucinak jedne omanje podstanice ili neke mega furune, znaci greje srce i stomak. maksimalno dekantirasanje pre bilo kakve akcijealfa, bice da nismo znali vino najbolje pa smo ga pustili na neadekvatnu hranu za malo jacu slatkocu, na granici semi dry.finka antigva krijanca, best baj bestseler, 10E za savrseni smooth filing osecaj, thumbs up za akciju uvoza u srbijicuadega syrah - vrlo nedefinisano u prvih 90 min, posle toga kao lenjirom izravnjan sira, somotast i mek kao decja guza. lavli.izvinjavam se na nedorecenosti komentara. bice bolje sutra! aloha...;)
yolo Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 e da i jelo se fino, garlic butter, seljacki hleb iz supervera, grcke masline, italijanske slane sardele, grilovani patlidzani sa kozjim sirom i balzamikom, nemacki cvibel kuhn, ceri tomatos, srpske medene kruske, dalmatinske suve smokve i bademi, zlatiborski kackavalj, italijanska gorgoncola, ostruznicki sega mega pekorino, acimova suva dalmatisnka prsuta sa zlatiborskog vazduha.... verovatno sam ponesto zaboravio ali ajd.... laku noc;)
Musharaf Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 dobro de, ne mršti se...biće toga još. valjda.
bad music for bad people Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 zahvaljujem :)bile mi sad neke rimljanke i preporucile jos po koje, tako da ima ovim sicilijancima da uzmem vina u visini 10% honorara ;)
Musharaf Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 navuci ih za nešto jače pa priloži u tejsting skvod.
bad music for bad people Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 navuci ih za nešto jače pa priloži u tejsting skvod.davaj neki predlog. samo nemoj da bude neko od 50+ jevara, jer ce to sigurno da mi naplate, a da ga jebem ako budem od karata imao da ih iskesiram za honorar.
Musharaf Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 ma jok bre, donesi štagod, kakvih crnih 50+ evara, takve boce troši samo bi gej...
bad music for bad people Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 ma jok bre, donesi štagod, kakvih crnih 50+ evara, takve boce troši samo bi gej...kad je beg bio cicija? dodjite na koncert, smorite se (a mozda i ne), pa posle da cugamo u bekstejdzu :)
bad music for bad people Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Kad je taj koncert? Ako ces ti da svercujes boce, moze. Ako bude u odgovarajucem terminu, povescu jednu Italijanku za meze. Mislim, ja cu da mezetim dok boranija druluje.Juce sam pio bas dobar Gavi di Gavi, al ne mogu da se setim proizvodjaca.subota, 15. novembar, skc. bend se zove uzeda. touch and go records, steve albini producent. zanr: math rock.spreman sam da ti dam svo vino, a da ja mezim to sto bi ti. sta te briga, ucinis drugu uslugu i jos budes dobar neko vince, zar ne?
Recommended Posts