Jump to content
IGNORED

Jedno sasvim novo i drugačije Presidency..


Roger Sanchez

Recommended Posts

  • Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • WTF

    399

  • Roger Sanchez

    334

  • Indy

    197

  • TBoneSteak

    187

Top Posters In This Topic

Posted Images

Namerno nisam pitao za zadnjih 30 godina.... najvise zbog famoznog 'new deal-a'. Sve relevantne statistike pokazuje da je taj program usporio recovery. Najveci procent nezaposlenih u 30-tim je upravo posledica FDR-a i njegove politike. Nezaposlenost je pala '46 i '47 godine (najbolje godine za rast privatnog sektora u USA), kad se osnovna radna snaga tadasnje ekonomije (working men) vratila sa fronta i kad je Truman smanjio goverment spending.
Pa New Deal je '46 vec odavno bio zavrsen. 2. Svetski Rat je konacno izvukao USA iz krize, ali to ne znaci da je New Deal bio neuspesan. To sto nije dao instant rezultate i spustio nezaposlenost u roku od godinu dana samo govori kolika je to kriza bila.
Civil rights act ne bih kometirao... da ne ispadnem rasista. :D
Ma normalno. Nije ovo mesto da se izlazi iz klozeta.
Roe vs Wade je jedna od boljih odluka supreme court-a, posto uzima u obzir da je covek, zena ili muskarac, vlasnik svoga tela. Steta sto se nikada nije primenio na zavisnike droge...
Vaistinu steta. I to je razlog da se bude protiv te odluke?
Link to comment
Pa New Deal je '46 vec odavno bio zavrsen. 2. Svetski Rat je konacno izvukao USA iz krize, ali to ne znaci da je New Deal bio neuspesan. To sto nije dao instant rezultate i spustio nezaposlenost u roku od godinu dana samo govori kolika je to kriza bila.Ma normalno. Nije ovo mesto da se izlazi iz klozeta.Vaistinu steta. I to je razlog da se bude protiv te odluke?
Oko price da je 2. svetski rat iz USA iz krize postoje razlicita misljenja. Najveci faktor u padu nezaposlenosti za vreme rata je svakako - draft. Rasizam je prica u kojoj ne bih ulazio. Lako je ziveti u Skoplju i kenjati 'svi smo isti' a sasvim druga kad bi ziveo u Bruklinu, recimo. Postoje 2 razloga zasto bi covek poput RP-a bio protiv R vs. W. Prvi je is cisto pragmaticke t.j. ustavne pozicije, a drugi, u slucaju RP-a, je profesionalna deformacija. Posto je covek stvarno ginekolog. :D On a different note, hteo sam da postavim ovaj klip ovde jos pre nekoliko meseci ali sam zaboravio. Kako pentagon i administracija (ne samo aktuelna, naravno) trose drzavne pare na obranu™. http://www.youtube.com/watch?v=sJTaw0GhY_s
Link to comment
Rasizam je prica u kojoj ne bih ulazio. Lako je ziveti u Skoplju i kenjati 'svi smo isti' a sasvim druga kad bi ziveo u Bruklinu, recimo.
fakat. treba izdrzati sve te nove galerije, hipstere, bicikle i organic food radnje.
Link to comment
fakat. treba izdrzati sve te nove galerije, hipstere, bicikle i organic food radnje.
laugh.gifa što se tiče ovog Mandingovog "da ne bi ulazio u priču u rasizmu", tako i meni stalno govore "ti stalno braniš Rome, a da li bi živeo pored njih?" kada kažem da živim pored njih, razgovor obično skreće na priču o tome kakvo je danas vreme ili tako nešto.
Link to comment
:lol: Nije mi bila namera da me proglasite za Davida Duke-a. Samo sam napisao da nemam komparativnog iskustva.
ma jok bre, relax. samo je povod dobar, a gde baš Bruklin nađe
Link to comment
..."ti stalno braniš Rome, a da li bi živeo pored njih?" kada kažem da živim pored njih, razgovor obično skreće na priču o tome kakvo je danas vreme ili tako nešto.
Мени су комшије са три стране Роми, па шта. Два-три пута годишње пусте прегласну и препогрешну музику и то је отприлике сав проблем што имам са комшилуком (и остали раде то исто, можда нешто мало чешће).
Link to comment
pa ono iz alana forda. kada magnus i bunker pomenu bruklin tu je uvek neki nypd ofiser koji se vrti na raznju. :D
jao jeste! i meni je to bila prva asocijacija. e a onda sam gledao "Dim" i počeo da zamišljam Bruklin kao mesto sa quaint little prodavnicama cigareta i šarolikim likovima. sad od tebe čujem da tamo hipsteri voze bicikle i niko ne puca po njima.dok ja dođem na red da vidim tu Čemeriku, tamo će opet okretati plavce na ražnju, a metro će biti gangland.@rasejan: zvirnuh pod ignore, vidim da ovde pišeš kao što Bog zapoveda. pa normalno da je tako, meni tu muziku puštaju i malo češće, bogme laugh.gif imaju čak i prodavnicu vatrometa u blizini, i vade rakete za svaki povod. u svakom slučaju je malo zabavnije nego u potpuno belačkom kraju. Edited by Marko M. Dabovic
Link to comment
jao jeste! i meni je to bila prva asocijacija. e a onda sam gledao "Dim" i počeo da zamišljam Bruklin kao mesto sa quaint little prodavnicama cigareta i šarolikim likovima. sad od tebe čujem da tamo hipsteri voze bicikle i niko ne puca po njima.dok ja dođem na red da vidim tu Čemeriku, tamo će opet okretati plavce na ražnju, a metro će biti gangland.@rasejan: zvirnuh pod ignore, vidim da ovde pišeš kao što Bog zapoveda. pa normalno da je tako, meni tu muziku puštaju i malo češće, bogme laugh.gif imaju čak i prodavnicu vatrometa u blizini, i vade rakete za svaki povod. u svakom slučaju je malo zabavnije nego u potpuno belačkom kraju.
pa kad nas je neki starosedelac vodio po njujorku stalno je govorio stvari tipa 'ovde na spring streetu su lezale djankoze' a ja sam odgovarao 'u bas bi bilo kul videti to'. maybe not :D
Link to comment
@rasejan: zvirnuh pod ignore, vidim da ovde pišeš kao što Bog zapoveda. pa normalno da je tako, meni tu muziku puštaju i malo češće, bogme laugh.gif imaju čak i prodavnicu vatrometa u blizini, i vade rakete za svaki povod. u svakom slučaju je malo zabavnije nego u potpuno belačkom kraju.
1) нема богова, или их ја бар не признајем (а о мом се писанију ради)2) топић има "ш" у поднаслову, а прва порука је на осисаној latinици, па сам у адоумици гледе rules. Једино се clear as day види пожељан percentage енглеског, no mistake.3) ови моји кренули да пицњавају куће, фасада од беле силикатне brick је ту још од пре 15 година, а сад се уселио син и ставља некакве стубове испред; на терасу горе је већ турио ограду са фрцоклама. Једног дана ће можда и да омалтерише зид са моје стране, круне му се блокови око купатилског пенџера.
Link to comment
×
×
  • Create New...