Jump to content
IGNORED

ANTIFA Bg

zavisnica

Recommended Posts

Posted

Koliko sam skapirao, 45 anarhisti ni nemaju ideju o bilo kakvim revolucijama. Jedina misao je da zivot ne bude konstantno 'rmbanje i patnja'.Sto se gorepomenute koncepcije tice apsolutno je neodrziva u nekom brojnijem sistemu iz razloga koji je Miralem naveo. Nije nam svima jednako stalo do materijalnih dobara.S druge strane, unutar neke mikro zajednice gde se ljudi medjusobno znaju i gotive... Sto da ne? Ima neceg toroovskog u tome. Dokle god nije foliranje.

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Mp40

81

• Аврам Гојић

74

• kim_philby

65

• Milogled Bluff

44

Posted

moj glavni problem sa anarhosindikalistima je bas ta agresivnost i potencijalno manipulisanje masom. ne postoji nijedna revolucija koja je donela boljitak narodu, samo je uspela da promeni vlast i dovela do gomile patnje za vreme tog procesa promene.moze se ostati u gradu i biti anarhoprimitivac (danas sam prvi put cuo za naziv pa se jos uvek kliberim kad ga napisem ili procitam). freelance poslovi su jedan vid funkcionisanja van sistema. poenta je biti samoodrziv, neupregnut u kredite i slicno. ja sam svojim radom od nule dosao do tacke kada mogu da ne radim ni za koga. jeste da sam radio kao konj, ali znao sam za sta radim. tvrdim da to moze svako, ako hoce. potrebna je drugacija vrsta hrabrosti nego kod bacanja koktela na ambasade.istina je da prevelika izolovanost dovodi do kontrefekata, ljudi postaju depresivni u kojekakvim zabitima, deca frustrirana. treba biti umeren.

Posted
Ima neceg toroovskog u tome
Ima, naravno. Naici ce vec neko iz 45 ekipe da objasni. meni je sve to malo mazohisticki i hriscanski pristup i smrdi na Gandijevstinu pa mi nije privlacno od pocetka. Ali, imali su odlicnih projekata. Milsim da imam vecinu njihovih publikacija.Uopste, u svetu postoji taj lajfstajlizm medju nekim anarhistima koji mi je besmislen. To su oni neokupani svetski putnici sto jedu iz kontejnera. Ja ne zelim da nema COca-cole, ja zelim da ona dzabe curi kroz slavinu i u tome je osnovna razlika. Oni mrze sapun, ja bih da ga svako moze imati. Sve mi je to nekakvo balegarenje po kapitalistickim kantama za smece. Hvala lepo...
Posted
moj glavni problem sa anarhosindikalistima je bas ta agresivnost i potencijalno manipulisanje masom. ne postoji nijedna revolucija koja je donela boljitak narodu, samo je uspela da promeni vlast i dovela do gomile patnje za vreme tog procesa promene.moze se ostati u gradu i biti anarhoprimitivac (danas sam prvi put cuo za naziv pa se jos uvek kliberim kad ga napisem ili procitam). freelance poslovi su jedan vid funkcionisanja van sistema. poenta je biti samoodrziv, neupregnut u kredite i slicno. ja sam svojim radom od nule dosao do tacke kada mogu da ne radim ni za koga. jeste da sam radio kao konj, ali znao sam za sta radim. tvrdim da to moze svako, ako hoce. potrebna je drugacija vrsta hrabrosti nego kod bacanja koktela na ambasade.istina je da prevelika izolovanost dovodi do kontrefekata, ljudi postaju depresivni u kojekakvim zabitima, deca frustrirana. treba biti umeren.
pliz dont tink lajk det.mnogima su krediti poboljsali zivote i zahvaljujuci tome mnoge su inovacije nastale na ovom svetu.a za one alave koji bi da menjaju automobil svakih godinu dana me briga bas. nek se upregnu.
Posted

Ako mislis da ces se ucestvovanjem u ovom "sukobu na levici" spasti od ladnog zida koji te nakon revolucije ceka, prevarila si se!

Posted

Kredit je, kako ja to shvatam, nacin da se od vremena napravi opipljiva kapitalna vrednost. Nije problem u kreditima, nego u njihovim uslovima.

Posted
Ako mislis da ces se ucestvovanjem u ovom "sukobu na levici" spasti od ladnog zida koji te nakon revolucije ceka, prevarila si se!
Batina ima dva kraja.
Posted
Zašto? Da li je poenta roštiljati po ambasadama i baviti se sitnim gerilskim akcijama?Ajde sad probaj da mi predstaviš kako se tim načinom menja svest/poredak? Šta, anarhisti skloni nasilju će napraviti svoju vojsku, jaču od državne vojske, policije i bezbednosnih struktura, i silom preuzeti vlast? Svojim akcijama će naterati državu da se zamisli i usvoji njihove ideje? Ili će istim tim akcijama steći beskrajne simpatije biračkog tela, osnovati svoju stranku koja će pobediti na izborima i onda sprovoditi te ideje u praksi?
cek, sto mi sada podmeces da podrzavam nasilna sredstva? nisam licno za neku anarhiju, pa ni za gerilske akcije. samo kazem da se golim okom vidi da ako odes da zivis u sumu i tamo te izjedu jazavci il sta vec u njoj zivi, nista neces postici. a ako ides po fabrikama, organizujes mitinge i tribine, vrbujes clanstvo, skupljas pare za otpustene il nastradale na radu, mozda nesto i oces.
Ovo što rade anarhoprimitivci je sasvim ok. Lični primer i edukacija drugih, bez parolašenja, jeftine ikonografije i idiotskih stavova "ko nije sa nama taj je protiv nas/fašista".
licni primer (u cemu se on manifestuje, zapravo?) koji niko ne vidi i edukacija ortaka ne sluzi nicemu. jedino tome da se zajebavas okolo i mislis da si nesto progresivan i drustvenokoristan.
Posted
nacin da se od vremena napravi opipljiva kapitalna vrednost.
Veliki ekonomski inovator Dragan Djilas, ovo je usavrsio i skratio vreme koje je potrebno da bi se iz neopipljive fizicke velicine dobio novac. On je, jednog dana, samo odlucio da je vreme njegovo i da moze da ga prodaje kao takvo. Nasao je drugog genija (Tijanica) i sad pretvaraju sekunde u milione. Nakon toga, nasao je nacin i da prostor bude njegov pa se u stampanim medijima svaki prazan prostor prvo daje njemu da on proda to kome hoce.Genije!
Posted
:lolol: stvarno, sta ce biti sa ostalim frakcijama anarhista kada svrgnete vlast? uza zid? ili cemo se uhvatiti za ruke i pevati horski, dok sunce izlazi na horizintu.da, slazem se za kredite, ako dovode do neke koristi. a ne za letovanje i kupovinu praseta za slavu.
Posted
da, slazem se za kredite
eee, nisi ti nikaki anarhist, druze... ti si dobrocudni libos.
Posted
eee, nisi ti nikaki anarhist, druze... ti si dobrocudni libos.
ma ja sam paramecijum. kakve veze ima kako se to zove.
Posted
Kredit je, kako ja to shvatam, nacin da se od vremena napravi opipljiva kapitalna vrednost. Nije problem u kreditima, nego u njihovim uslovima.
Novac ima vremensku vrednost i razlog tome je priroda ljudi da im je vrednije da nesto trose danas nego sutra. NIko to nije vestacki nametnuo.Kakvi su uslovi zaduzivanja zavisi od veceg broja faktora. Izmedju ostalog tu je i drzavna politika, ali o tome na nekom drugom mestu. Bupe, nista se ti ne sekiraj za ladne zidove.
Posted
a ako ides po fabrikama, organizujes mitinge i tribine, vrbujes clanstvo, skupljas pare za otpustene il nastradale na radu, mozda nesto i oces.
To se podrazumeva, to su korisne aktivnosti. Ali to niko izgleda ne radi. Osim Rate, kako se čini, on voli ponekad da obuče kaput. Problem je u tome što i Tadić ponekad voli da stavi šlem, premali za onu glavudžu. Pa ispadnu nekako slično korisni.
Posted
S druge strane, unutar neke mikro zajednice gde se ljudi medjusobno znaju i gotive... Sto da ne? Ima neceg toroovskog u tome. Dokle god nije foliranje.
pa zar nisu to pokusavali vec? evo, 60 i 70ih bilo komuna, ljudi ziveli u njima i sve se raspalo. mozes ti da potisnes urodjenu sebicnost, zavist i ljubomoru na neko vreme zbog ideologije, al kad tad to ispliva na povrsinu.
samoodrziv je skoro svako ko ima neki posao, niko te ne bije po usima da uzimas kredite, freelance poslovi imaju svojih mana i prednosti (a ako freelancerstvo ubrajas u nekakav beg iz sistema, onda si... eeeh... postavio lestvicu mnogo nisko). missim, sve to mozes da radis i bez da si anarhoprimitivac, sto bi smisljali imena i ideologije bez potrebe. eto, mozda ti sutra ponude neki dobro placen i lak posao, pa ces morati da ih izdajes.