Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Izrael, Palestina i arapske zemlje

Featured Replies

• Replies 10.4k
  • Views 1m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• jebo im ja svima mater. i ira teeroristi su bili po kucama pa englezi nisu bombardovali i ubijali na angro jer, eto, moraju da se brane. i nema veze sto nisu bili okruzeni neprijateljima. jasno se vid

• Znam. Ja svakako ne spadam u one koju su na strani Izraela, ali ne mogu da budem ravnodušna spram stradanja nevinih ljudi. Pa neka ih je i i 1 % koji nisu podržavali progon Palestinaca.   Ne

• Sestre Bronte
    Sestre Bronte

previše je lažnih vesti, to je tačno   zato i nisu bitne pojedinačno   za sada znamo da je hamas napao neke civile, a kao odgovor, izrael je napao sve civile   odmazde 10

Posted Images

Gallup.com
No image preview

32% in U.S. Back Israel's Military Action in Gaza, a New Low

Americans' approval of Israel's military action in Gaza has fallen to a new low, along with the worst opinions of Prime Minister Benjamin Netanyahu to date.
3 hours ago, vememah said:

Pa, sledeci istu logiku mogao bi i Izrael da se izmesti na Madagaskar ili na ruski daleki istok. Nije da nije bilo i takvih planova u proslosti...

8 hours ago, Radoye said:

Pa, sledeci istu logiku mogao bi i Izrael da se izmesti na Madagaskar ili na ruski daleki istok. Nije da nije bilo i takvih planova u proslosti...

Pa nije isto, jer je Izraelu data cela ta teritorija i Palestina sto se Izraela i vecine razvijenog demokratskog sveta ne postoji. Ako Evropljani hoce da Palestincima daju deo teritorije kao Palestinu, Izraelci su ih posavetovali nek im daju od svoje zemlje.

To ti je kao sa Amerikom ili australijom itsl, sve su to drzave koje su u XXom veku, neke duboko u XXom veku vrsile genocid autohtonog stanovnistva teritorija dok su uvozile kurtu i murtu da naseli to, jer samo autohtoni mogu posle da prave probleme. I Izrael je genocidirao Palestince u XXom veku ali je pomalo bila svirana pauza, i kao neki dogovor napravljen da se prizna Palestina. Ali to nije finalizirnao i ovo je povratak na pocetne pozicije.

Meni nije nejasna izraelska pozicija, koju zauzimamaltene svaka strana u sukobu kog mogu da se setim, nejasna mi je planeta gde niko ne smatra da treba pustiti te ljude da se razbeze po planeti kao u zilion drugih slucajeva, neki bili i kod nas, da se izbegne ovakva katastrofa i ovakva nesreca i izivljavanje nad ljudima.

Evo sad uzmeš i naseliš 100.000 Palestinaca u recimo Drvar (njih ima 5 miliona u Gazi i Z. Obali btw). I ko ti tačno garantuje da se neće desiti isti scenario kao u Jordanu, Libanu, Kuvajtu?

18 minutes ago, mackenzie said:

Evo sad uzmeš i naseliš 100.000 Palestinaca u recimo Drvar (njih ima 5 miliona u Gazi i Z. Obali btw). I ko ti tačno garantuje da se neće desiti isti scenario kao u Jordanu, Libanu, Kuvajtu?

Pa zato ih rasporedis ne tako sto 100 K stavis u Drvar, niti se generalno izbeglice primaju na taj nacin, nego ih rasturis unaokolo i time je veca sansa da ce se integrisati. Tako je iz exYU otislo nekoliko stotina hiljada izbeglica i jos preko toga radnih imigranata i nide nisu napravili ni Jordan ni Kuvajt ni Liban.

Razumem da dolazi iz najboljih pobuda, ali fokus mora biti zaustavljanje genocida a ne raseljavanje preteklih odnosno nagrađivanje genocida.

2 minutes ago, spettacollo said:

Razumem da dolazi iz najboljih pobuda, ali fokus mora biti zaustavljanje genocida a ne raseljavanje preteklih odnosno nagrađivanje genocida.

Ovo je moje smatranje a ne fokus, a u realnosti niti ce ko raseliti ove ljude niti ce zaustaviti genocid.

Ali bi trebalo da bude fokus.

Razliku izmedju genocida i etnickog ciscenja cini dal je neko uspeo/imao gde da pobegne, i kad je vec Izrael jaci bilo bi bitno dati ljudima sansu da se negde sklone, ali o tome mi deluje da se slabo prica da bi se ceo problem svalio na Izraelce jer tako je najlakse.

A ovo sto Izralci rade je Kozara, sta bude kad fasisti stignu narod.

1 hour ago, Mel said:

Ovo je moje smatranje a ne fokus, a u realnosti niti ce ko raseliti ove ljude niti ce zaustaviti genocid.

Ali bi trebalo da bude fokus.

Razliku izmedju genocida i etnickog ciscenja cini dal je neko uspeo/imao gde da pobegne, i kad je vec Izrael jaci bilo bi bitno dati ljudima sansu da se negde sklone, ali o tome mi deluje da se slabo prica da bi se ceo problem svalio na Izraelce jer tako je najlakse.

A ovo sto Izralci rade je Kozara, sta bude kad fasisti stignu narod.

Zar to nije njihov problem? Zar oni nisu problem izazvali?

Još jednom, ne sumnjam da je iz najbolje namere, ali dosta apologetično spram izraelaca zvuči.

13 minutes ago, spettacollo said:

Zar to nije njihov problem? Zar oni nisu problem izazvali?

Još jednom, ne sumnjam da je iz najbolje namere, ali dosta apologetično spram izraelaca zvuči.

Ne, nisam ja apologeticna za Izraelce. Ali oni nisu sami u ovome. U ovome ucestvuje jako mnogo zemalja, ali se pravi prica kako je ovo eto izraelska stvar jer onda niko drugi nema veze sa tim. A ima jako puno veze sa tim, mnogi ucestvuju, Srbija koju cak ni ne smatram nesto bitnom tu kad bi neko sudio nekad za ovo realno bi bilo da dobije optuznicu za pomaganje genocida jer je nastavila da salje oruzje i nakon sto je bilo jasno o cemu se radi i dugo nakonsto su uostalom i formalne optuznice bile podignute u Hagu (ne znam ni sta je sa tim sad, da ako nisu svi dali otkaze ili tako nesto).

a sta tek da kazes za glavne evropske zemlje?

A sta tek da kazes za USA?

Taj narativ kako su Izraelci ankon onolikih decenja "jedine demokratske drzave Bliskog istoka" i nakon decenijskog narativa "Izrael ima pravo da postoji na Bliskom istoku" tako odjednom poludeli pod nevaljlim Netanjahuom i krenuli u napad, sluzi da se operu svi drugi i konzistentna predistorija ovoga.

1 minute ago, Mel said:

Ne, nisam ja apologeticna za Izraelce. Ali oni nisu sami u ovome. U ovome ucestvuje jako mnogo zemalja, ali se pravi prica kako je ovo eto izraelska stvar jer onda niko drugi nema veze sa tim. A ima jako puno veze sa tim, mnogi ucestvuju, Srbija koju cak ni ne smatram nesto bitnom tu kad bi neko sudio nekad za ovo realno bi bilo da dobije optuznicu za pomaganje genocida jer je nastavila da salje oruzje i nakon sto je bilo jasno o cemu se radi i dugo nakonsto su uostalom i formalne optuznice bile podignute u Hagu (ne znam ni sta je sa tim sad, da ako nisu svi dali otkaze ili tako nesto).

a sta tek da kazes za glavne evropske zemlje?

A sta tek da kazes za USA?

Taj narativ kako su Izraelci ankon onolikih decenja "jedine demokratske drzave Bliskog istoka" i nakon decenijskog narativa "Izrael ima pravo da postoji na Bliskom istoku" tako odjednom poludeli pod nevaljlim Netanjahuom i krenuli u napad, sluzi da se operu svi drugi i konzistentna predistorija ovoga.

Razumem i slažem se sa izrečenim sem poslednjeg pasusa. Neko je ubedio "Bibija" da je sad vreme da "reši" Palestince pa povodljiv kakav je i nesnađen se zaleteo?

Rekao bih da je u pitanju korupcija bez presedana, da su zapadni političari potkupljeni da ćute. Od prvog do poslednjeg! I do sad su ćutali, sada se odjednom oglašavaju, biće da je promenjena tarifa i da će Bibi morati da dreši kesu. A možda je i pritisak javnosti takav da je podržavanje genocida postalo neodrživo za tu prodanu đubrad. Nadam se da je ovo drugo, iskreno.

4 minutes ago, spettacollo said:

Razumem i slažem se sa izrečenim sem poslednjeg pasusa. Neko je ubedio "Bibija" da je sad vreme da "reši" Palestince pa povodljiv kakav je i nesnađen se zaleteo?

Rekao bih da je u pitanju korupcija bez presedana, da su zapadni političari potkupljeni da ćute. Od prvog do poslednjeg! I do sad su ćutali, sada se odjednom oglašavaju, biće da je promenjena tarifa i da će Bibi morati da dreši kesu. A možda je i pritisak javnosti takav da je podržavanje genocida postalo neodrživo za tu prodanu đubrad. Nadam se da je ovo drugo, iskreno.

Ne, niko nije ubedio Bibija ni u sta, kazem da radi isto sto je radjeno kad je pravljen Izrael a sto je ako si demokrata i zapadnjacki orijentisan skroz Ok rabota. Jer Izrael ima pravo da postoji. Kao i USA, ili kao Australija itd. A kako moze drzava koja se pravi influxom sa strane u naseljenu teritoriju da nastane? Zatiranjem autohtonog stanovnistva. Australijanci su to finishirali 70ih 80oh, Amerikaci do 1920te, a Izrael eto ima jos par enklava koje nije resio u svom pravu da postoji.

A ako smo se slozili da ima pravo da postoji, a ne moze da postoji u mirnom suzivotu sa stanovnistvom kome je oteo zemlju ubijao ga itd jer mislim to ne ide, onda bi bilo posteno da je fokus prebacen na to ko koliko prima tih ljudi dok im je jos vremena. Ali niko tu nije posten.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.