Jump to content
IGNORED

Izrael, Palestina i arapske zemlje

3opge
Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Recommended Posts

Posted
Jel ti zaista ne možeš da se dosetiš da to nisu etničke mape, nego mape podele teritorija na one pod palestinskom i one pod cionističkom kontrolom? Etničke statistike su daleko nepovoljnije po cionizam.
aha, nisu etnicke mape. pa zasto si ih ti onda nazvao mapama genocida, ako se na njima ne vidi etnicka zastupljenost.
Posted
U Gazi je ostalo vrlo malo hrsicana. Hamas je uveo islamski zakon koji ogranicava i brani aktivnosti tamosnjih preostalih hriscana.
e, pa onda dobro. napalm za izbeglicke kampove! osiromaseni uranijum za porodilista! to su ionako sve muslimani... @iDemo: ne znam, procitao sam negde, ne secam se vise
Posted
Jel ti zaista ne možeš da se dosetiš da to nisu etničke mape, nego mape podele teritorija na one pod palestinskom i one pod cionističkom kontrolom? Etničke statistike su daleko nepovoljnije po cionizam.
Koliko znam 1/3 populacije Palestine su cinili Jevreji na kraju 2.sv. rata.
Posted
Vidim da si len da googlaš, pa ti evo jedan od izvora:http://www.steinbergrecherche.com/20080117palaestina.JPGNe razumem sasvim smisao pitanja "ko su bili palestinci 1946". Za tvoje svrhe mi se čini primerenijim da pitaš ko su bili Palestinci pre bar 2000 godine. A priču o tome kako je Negev bio ničiji jer je u njemu bilo samo malo beduina, pričaj Amerima u sklopu slavne priče da je i Amerika bila ničija zemlja u kojoj je bilo samo malo Indijanaca koji nisu imali nikakve tapije da je zemlja u njihovom privatnom posedu. Doduše, američki Indijanci nisu doživeli da im sudbinu kroje UN, čija generalna skupština je, 10. novembra 1975, okvalifikovala cionizam kao ?formu rasizma i rasne diskriminacije".
1946.godine, na teritoriji palestine ljudi su posedovali zemlju u privatnom posedu. u negevu su ziveli beduini nomadi i u tom periodu nije bilo arapskih i jevrejskih naselja.
Posted
aha, nisu etnicke mape. pa zasto si ih ti onda nazvao mapama genocida, ako se na njima ne vidi etnicka zastupljenost.
To su mape vlasnistva zemlje i nista drugo.
Posted
Jel ti to hoćeš da kažeš da širenje granica cionističke države, zasnovane na aparthejdu, nema veze ni sa genocidom nad Palestincima, ni sa etničkom strukturom te nakazne imperijalističke tvorevine? Rekoh već da su etničke statistike još nepovoljnije po cionizam, ali to ti se dopada da previdiš?
Posted
Jel ti to hoćeš da kažeš da širenje granica cionističke države, zasnovane na aparthejdu, nema veze ni sa genocidom nad Palestincima, ni sa etničkom strukturom te nakazne imperijalističke tvorevine? Rekoh već da su etničke statistike još nepovoljnije po cionizam, ali to ti se dopada da previdiš?
Ne, ima veze sa teznjom teroristicke gamadi iz Hamasa kojoj je neskriveni cilj unistenje Izraela i svih Jevreja, samo zato sto jesu Jevreji! <_<
Posted
Stradali su Jevreji. Cionisti su učili od Hitlera i sarađivali s njim. O tome detaljno u knjizi jevreja Ralpha Shonmana "The Hidden History of Zionism". Knjiga je prevedena na sve svetske jezike i ima je i na WEB-u. Kome treba naći će je lako po autoru i naslovu.
E, sad smo vec krenuli na pravu stranu. Ovo je, pishe i u drugim knjigama, tacno. Ne samo da su saradjivali sa Hitlerom nego i sa ostatkom demokratskom i nedemokratskog sveta, s tim sto su radili (samo i jedino) za sebe... E sad - sta je posle bilo - to gledamo i danas. Uzivo. Na CNNu. I na Foxu. I ko zna gde sve ne...
Posted
Ne, ima veze sa teznjom teroristicke gamadi iz Hamasa kojoj je neskriveni cilj unistenje Izraela i svih Jevreja, samo zato sto jesu Jevreji! <_<
Aha, Hamas je rodio cionistički rasizam i kriv je za sve što se od WWII dešava Palestincima. Tako nešto samo malo vas rođenih veseljaka može tresnuti i ostati živi i "zdravi".
Posted

Year Total Muslim Jewish Christian Other 1922 752,048 589,177(78%) 83,790(11%) 71,464(10%) 7,617(1%) 1931 1,036,339 761,922(74%) 175,138(17%) 89,134(9%) 10,145(1%) 1945 1,764,520 1,061,270(60%) 553,600(31%) 135,550(8%) 14,100(1%) Imam i statistiku tacno po oblastima i ona mapa iz 1946 ne odgovara stanju po etnickoj podeli vec po posedovanju imovine posto imam i za to podatke i poklapaju se.

Posted
Aha, Hamas je rodio cionistički rasizam i kriv je za sve što se od WWII dešava Palestincima. Tako nešto samo malo vas rođenih veseljaka može tresnuti i ostati živi i "zdravi".
Kakav cionisticki rasizam?Izrael priznaje Palestinu, Hamas hoce unistenje Izraela i svih Jevreja.Ko je onda tu rasista?
Posted
Kakav cionisticki rasizam?Izrael priznaje Palestinu, Hamas hoce unistenje Izraela i svih Jevreja.Ko je onda tu rasista?
To pitaj generalnu skupštinu UN koja je upravo cionizam kvalifikovala kao rasizam, a ne i Hamas. Imaš gore i datum kada je ta deklaracija generalne skupštine UN usvojena, ali ne verujem da će ti pomoći, a kod mene ćeš lepo na ignore listu sa sličnim veseljacima.
Posted
To pitaj generalnu skupštinu UN koja je upravo cionizam kvalifikovala kao rasizam, a ne i Hamas. Imaš gore i datum kada je ta deklaracija generalne skupštine UN usvojena, ali ne verujem da će ti pomoći, a kod mene ćeš lepo na ignore listu sa sličnim veseljacima.
Alo, covece, ovde se ne radi ni o kakvom cionizmu, vec o odbrani Izraela od hamasovskog terorizma!
Posted

Hamas je napao Izrael ovih dana/meseci?

• Create New...