Jump to content
IGNORED

Izrael, Palestina i arapske zemlje

3opge
Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Recommended Posts

Posted

U januaru 1991, jedina politička grupacija koja je javno podržala prvu USA agresiju na Irak, organizujući kontramanifestacije protiv mirovnjačkih antiratnih demonstracija pred USA ambasadom u Beogradu, bili su šešeljovi četnici. Mahali su američkim i izraelskim zastavicama i frenetično skandirali ?Amerika-Izrael?, formirajući zajedno sa Zlobekovom policijom kordon koji je mirovnjake sprečavao da priđu USA ambasadi. Danas, 18 godina kasnije pokazuju da ipak ?prva ljubav zaborava nema?, pa ma koliko se u međuvremenu "civilizovali" i ošišali i obrijali brade. Ima ta "tradicija" itekako veze sa odbijanjem Eulexa i prihvatanjem Bondstila i UNMIK-a.

Posted
Natalitet je ovde bio od mnogo ranije....saveznici su menjani u zavisnosti od okolnosti, sve dok nije nađen najmoćniji i najuticajniji.Takođe, mislim, da će, u ovom slučaju, natalitet početi da stagnira i opada. Prvo...nacionalni cilj je ostvaren. Drugo, novi stil života i dolazaknovih životnih vrednosti obeshrabruju natalitet u nacionalnoj zajednici koja je predugo bila pod mnogim, tuđim i svojim, stegama. U srpskom interesu je (btw. bespotrebno je govoriti o svoj količini srpske mitomanije, gluposti, oholosti i kratkovidosti) ekonomski razvoj (u koji sumnjam) i emancipacija i obrazovanje ( u koje ne sumnjam) kosovskih Albanaca. Čisto iz, sebičnih, srpskih nacionalnih interesa, ako ni zbog čega drugo.Rekoh da, što se tiče Izraela i Palestine, ne znamo šta će biti za sto godina. Pretpostavljeno, iz nekih jevrejskih krugova i željeno, prisvajanje Zapadne obale, Gaze i Golanske visoravni, pod krov Izraela donelo bi većinsko arapsko stanovništvo.
Slazem se sa prvim pasusom. Sto se tice drugog, kao sto rekoste, ne znamo sta ce biti za 100 godina. Nego vreme je da se vidi ko ce da nadje onu paru u pogaci pa zato da na kratko zamenimo "ugodne bisede naroda slovinskog" (a i inog) proslavom dolazeceg praznika. Svima koji slave, moje cestitke, Mir Boziji, Hristos se rodi!, u nadi da bar u ovo predpraznicko vece mocnici i slinici osete zebnju i grizu savesti zbog onoga sto cine.
Posted
Svima koji slave, moje cestitke, Mir Boziji, Hristos se rodi!, u nadi da bar u ovo predpraznicko vece mocnici i slinici osete zebnju i grizu savesti zbog onoga sto cine.
Zbog isus? i para se sve to i čini.
Posted (edited)
A evo i kratke istorije genocida u 4 slike. Govore više od hiljada reči.palestina01wq6.th.jpgBTW, nema nikakvog rata u Gazi. To je genocidni masakr koji ne prestaje. Čak ni CNN to ne naziva ratom.
ako ti nije tesko i ako poznajes izvor gore postavljenih ilustracija mapa, molim te ga objavi.prva mapa je malo cudna, jer kako se navodi u legendi, zatamljeni deo mape predstavlja zemlju palestinaca. moje pitanja i nedoumice u vezi sa prvom mapom su sledeca: ko su bili palestinci 1946. godine i kako je moguce da je negev (pustinjski deo izraela, koji pocinje gotovo od sredine mape, pa sve do crvenog mora) pripadao palestincima? negev danas pripada teritoriji izraela, ali je vecina zemlje nenaseljena i tako je bilo u proslosti. danas tu postoje mala izraelska naselja rasuta po celoj teritoriji i pokoja beduinska hamula. koliko ja znam, ta zemlja nikada nije pripadala nikome (mislim, u privatnom posedu), a koristili su je vecinom nomadi (beduini). Edited by roux senyurt
Posted (edited)
Zbog isus? i para se sve to i čini.
Ne bih rekao. U bivsoj Jugoslaviji su se tukli medju sobom do istrebljenja iako su bili bez vere i bez para. Edited by Dimitrije
Posted

i jos nesto u vezi sa postavljenom mapom genocida: treca i cetvrta mapa su neprecizne, jer u galilu, severnom delu izraela postoji mnogo palestinskih (arapskih) mesta, sto je tvorac ove mape, izgleda greskom, zaboravio da obelezi. srecan bozic svima koji slave.

Posted
Svima koji slave, moje cestitke, Mir Boziji, Hristos se rodi!, u nadi da bar u ovo predpraznicko vece mocnici i slinici osete zebnju i grizu savesti zbog onoga sto cine.
second that!Hristos se Rodi!
Posted

veliki, stradalacki i tolerantni Jevrejski narod je organizovao prigodno slavlje Isusovog rozdenija za svoje pravoslavne susede iz Palestine. pogadjanje skola, fosforne i kasetne bombe, kao i zabrana novinarskog izvestavanja je hit ovog Bozica u Gazi...kazu da zrtva najvise nauci od dzelata...Adolf Hitler bi mogao da bude ponosan na svoje ucenike danas

Posted
ako ti nije tesko i ako poznajes izvor gore postavljenih ilustracija mapa, molim te ga objavi.prva mapa je malo cudna, jer kako se navodi u legendi, zatamljeni deo mape predstavlja zemlju palestinaca. moje pitanja i nedoumice u vezi sa prvom mapom su sledeca: ko su bili palestinci 1946. godine i kako je moguce da je negev (pustinjski deo izraela, koji pocinje gotovo od sredine mape, pa sve do crvenog mora) pripadao palestincima? negev danas pripada teritoriji izraela, ali je vecina zemlje nenaseljena i tako je bilo u proslosti. danas tu postoje mala izraelska naselja rasuta po celoj teritoriji i pokoja beduinska hamula. koliko ja znam, ta zemlja nikada nije pripadala nikome (mislim, u privatnom posedu), a koristili su je vecinom nomadi (beduini).
Vidim da si len da googlaš, pa ti evo jedan od izvora:http://www.steinbergrecherche.com/20080117palaestina.JPGNe razumem sasvim smisao pitanja "ko su bili palestinci 1946". Za tvoje svrhe mi se čini primerenijim da pitaš ko su bili Palestinci pre bar 2000 godine. A priču o tome kako je Negev bio ničiji jer je u njemu bilo samo malo beduina, pričaj Amerima u sklopu slavne priče da je i Amerika bila ničija zemlja u kojoj je bilo samo malo Indijanaca koji nisu imali nikakve tapije da je zemlja u njihovom privatnom posedu. Doduše, američki Indijanci nisu doživeli da im sudbinu kroje UN, čija generalna skupština je, 10. novembra 1975, okvalifikovala cionizam kao ?formu rasizma i rasne diskriminacije?.
Posted (edited)
i jos nesto u vezi sa postavljenom mapom genocida: treca i cetvrta mapa su neprecizne, jer u galilu, severnom delu izraela postoji mnogo palestinskih (arapskih) mesta, sto je tvorac ove mape, izgleda greskom, zaboravio da obelezi.
Jel ti zaista ne možeš da se dosetiš da to nisu etničke mape, nego mape podele teritorija na one pod palestinskom i one pod cionističkom kontrolom? Etničke statistike su daleko nepovoljnije po cionizam. Edited by Kastor
Posted
veliki, stradalacki i tolerantni Jevrejski narod je organizovao prigodno slavlje Isusovog rozdenija za svoje pravoslavne susede iz Palestine. pogadjanje skola, fosforne i kasetne bombe, kao i zabrana novinarskog izvestavanja je hit ovog Bozica u Gazi...
U Gazi je ostalo vrlo malo hrsicana. Hamas je uveo islamski zakon koji ogranicava i brani aktivnosti tamosnjih preostalih hriscana.
Posted

Ne bih da trolujem, nego samo da navedem bez izvora nešto što sam pročitao devedesetih u Vremenu, a to je da je u SB UN Amerika koristila veto u nekih skoro 2/3 slučajeva kada je Izrael bio učesnik priče. Bile su i tačne cifre pomenute, verovatno je i moguće izguglati.U svakom slučaju, pravi potezi u pravo vreme, u ovaj svet period, od strane svete zemlje. Nek se roka.

Posted
kazu da zrtva najvise nauci od dzelata...Adolf Hitler bi mogao da bude ponosan na svoje ucenike danas
Malo grubo receno al' onako - bash na tragu. Nash najveci problem (kao anonimnih & recimo objektivnih posmatraca) je sto gledamo na to kao da je juce bilo. A nije... I sto ocekujemo da i oni na neki drugi nacin to 'obracunaju' - sto isto (takodje) nije slucaj. Btw, ko to tako kaze - taj ga je bash pogodio??
Posted
Ne bih da trolujem, nego samo da navedem bez izvora nešto što sam pročitao devedesetih u Vremenu, a to je da je u SB UN Amerika koristila veto u nekih skoro 2/3 slučajeva kada je Izrael bio učesnik priče. Bile su i tačne cifre pomenute, verovatno je i moguće izguglati.
Verovatno je ta 1/3a bila pre 1970e godine... :lol:
Posted
kazu da zrtva najvise nauci od dzelata...Adolf Hitler bi mogao da bude ponosan na svoje ucenike danas
Stradali su Jevreji. Cionisti su učili od Hitlera i sarađivali s njim. O tome detaljno u knjizi jevreja Ralpha Shonmana "The Hidden History of Zionism". Knjiga je prevedena na sve svetske jezike i ima je i na WEB-u. Kome treba naći će je lako po autoru i naslovu.
  • Create New...