Ras Posted Friday at 08:39 Posted Friday at 08:39 (edited) Koji bunker @ultra plasticni? Ni meni apsolutno ništa sa liste ne izaziva vau efekat! Puno megalomanskih razmetljivih projekata, koji liče jedni na druge. Ponavljaju se čiste geometrijske forme, beli/kameni/zid od ploča i vrata i prozori u crnim metalnim okvirima. Tekstovi na tom portalu klasično vojvodoserdarisanje, primer: Quote Vila u Tolstojevoj pravi je primer kako ekskluzivna rezidencijalna arhitektura – po formi i kvalitetu građevinskog materijala – može odisati nenametljivošću i skromnošću. Vila TLS: Kamen međaš arhitekture gradskih vila – Gradnja Meni ovaj citat zvuči montipajtonovski. Kuću na Savini nije rađena po tom konceptu čistih linija, ali jeste megalomanska. Meni se mnogo više dopada drugačiji koncept (ne govorim o novcu koji treba uložiti) razuđene umesto monolitne kuće pored mora. To je ova kuća u Bigovu: Kuća u Bigovu koja izranja iz stene kao deo arhitektonskog triptiha – Gradnja Po skromnosti izdvajaju se kuća pored Trebišnjice i konzolna kuća na Divčibarama koja ima izvestan DIY šarm. U onim kućama na Zaovinama bih boravio i mislim da su dostupne na Airbnb, ili gde već, ukoliko ih ne mešam sa nečim vrlo sličnim. Edit. Da, evo ih Tara Cabins Pure Nature, Zaovine (ažurirane cene za 2025. godinu) Edited Friday at 08:44 by Ras 2
ultra plasticni Posted Friday at 11:47 Posted Friday at 11:47 3 hours ago, Ras said: Koji bunker @ultra plasticni? divcibare 1
Recommended Posts