Sludge Factory Posted April 15, 2023 Posted April 15, 2023 (edited) 4 minutes ago, Willow said: I omot je u redu, ona jarko žuta boja ne može da ne ostavi utisak. Da, zuta je skroz dobra ideja i, kazem, one slicice koje su pratile singlove su isto bile dominantno zute ili zuto-crne i bile su kul, ali sam omot, ne znam, omasio mi je. Ne zbog zute, hocu reci. 4 minutes ago, Willow said: Ako baš treba da istaknem nešto što mi se ne dopada, to je plastičan i nedovoljno energičan zvuk gitare, kao da su smanjili količinu muda i distorzije da bi bili pristupačniji masama, pa brze trešerske stvari deluju neuverljivo i nekako besmisleno, kao da trešuju preko kanapa za veš. Bas to, upravo. Plus bubnjevi koji kao da su semplovani skroz. Ali ajd. Edited April 15, 2023 by Sludge Factory
Ratamahatta Posted April 15, 2023 Posted April 15, 2023 11 minutes ago, Sludge Factory said: Pa 'nako, recimo. Ima izleta u pokusaj Kill 'Em All fazona i ...And Justice for All..., ali recimo da je stvarno najblizi Load eri. Poslednja pesma na albumu Inamorata je mozda i najbolja, poslusaj nju pa vidi. Da, 1 deo vuce na Outlaw Torn, drugi na King Nothing, onaj bridge i tekst na My Friend of Misery, zadnji solo na Panteru, a ceo vajb na AIC - Rainier Fog album Imam utisak kao da sam vec cuo 1
autsajder Posted April 16, 2023 Posted April 16, 2023 Singlovi me nisu dojmili, ali je generalno bolji utisak sa čitavim albumom. I dalje mislim da bi imali koristi od producenta od autoriteta koji bi im skratio ploču za 10-15 minuta i tu i tamo tokom snimanja poslao na popravni za bolji refren, harmoniju, bubrnjarski fil, a svakako i za završni mastering da ne bude zvuk (ponovo) ovako pikovan i nategnut do maksimuma. 72 nije ništa epohalno i rezultat je tandrljanja za sopstvenim repom, ali jeste potvrda da još mogu, što im je, čini mi se, bila i lična misija isto koliko i proračunati poslovni projekat. Kupili su me energičnim diranjem u damar životne nostalgije kod Kimela - zvučalo je izuzetno dobro iz ruku i grla grupe šestbankaša. Od svega što su napravili u posljednjoj deceniji i više, najbolje mi je ovo i ovo, pa da se ja pitam, to bile smjernice za buduća izdanja. srećan praznik
Sludge Factory Posted April 16, 2023 Posted April 16, 2023 5 hours ago, autsajder said: I dalje mislim da bi imali koristi od producenta od autoriteta koji bi im skratio ploču za 10-15 minuta U principu da, ali u ovo vreme kad je sve svedeno na 3 minuta i ispod, nek neko tera i 10, pa makar i na silu. 5 hours ago, autsajder said: svakako i za završni mastering da ne bude zvuk (ponovo) ovako pikovan i nategnut do maksimuma. Ovo potpisujem, treba da slusaju Alice in Chanis recimo, ionako su drugari, da cuju kako se moze. 5 hours ago, autsajder said: jeste potvrda da još mogu, što im je, čini mi se, bila i lična misija isto koliko i proračunati poslovni projekat. Kupili su me energičnim diranjem u damar životne nostalgije kod Kimela - zvučalo je izuzetno dobro iz ruku i grla grupe šestbankaša. I ja ovo mislim, da su jos uvek u fazonu da se dokazu i pokazu da jos uvek mogu. Ako bend opstane, nesto eksperimentalnije i eksploratornije™ mozda tek moze da se ocekuje od njih u narednim godinama. Ali stvarno dobro zvuce uzivo, James se drzi bas dobro. Inace, dobro me vozi album ova dva dana stvarno. Inamorata je mnogo dobra, prosta ko pasulj, ali dzara gde treba. Pesme za @Plajvi pored pomenute Inamorate, Sleepwalk My Life Away, You Must Burn!, Crown of Barbed Wire, Chasing Light. 1
autsajder Posted April 17, 2023 Posted April 17, 2023 Waveform ripa sa vinila vs ripa sa brutalno brikovanog CD-a: Rip sa ploče može da se pronađe i uporedi i zaista zvuči finije. Miks je isti i ovi semplovani/programirani bubnjevi su jednako prenaglašeni i praskavi, ali je mastering normalniji i sveukupno je ublažen atak na membrane zvučnika i uši. Nisu eliminisana sva probijanja, ali ima malo promaje u zvuku. Sad kad se pročuje da ploča zvuči bolje, fanovi će krenuti da nabavljaju gramofone, kao da je, haha, bend nedavno kupio fabriku za presovanje vinila, oh wait..
goofs Posted April 17, 2023 Posted April 17, 2023 Ja nisam nešto oduševljen posle dva slušanja, što neko napisa gore - stopljene su mi pesme u jednu, tj. nijedna značajno ne odskače. Prošli album mi se više dojmio. Slušaću još, naravno, uskoro ih i gledam uživo pa moram biti spreman.
ragasto Posted April 17, 2023 Posted April 17, 2023 Naravno da nisu, aman, to je bend koji je izbrisao bas sa celog albuma. 9 minutes ago, Sludge Factory said: Jbt dal su krsteni? 1
Sludge Factory Posted April 17, 2023 Posted April 17, 2023 4 minutes ago, ragasto said: Naravno da nisu, aman, to je bend koji je izbrisao bas sa celog albuma. Dobro da, mada sam mislio to i onako, generalno, ne samo na Metallicu. Ali stvarno, jel moguce da kad sede tamo u studiju i gledaju isti ovaj grafikon nema nikog, od benda do inzenjera (ma onog sto cisti pod),da kaze ljudi ovo je suludo, optuzice nas (opet) za loudness war? Nego njih zapravo zabole.
ragasto Posted April 17, 2023 Posted April 17, 2023 3 minutes ago, Sludge Factory said: Dobro da, mada sam mislio to i onako, generalno, ne samo na Metallicu. Ali stvarno, jel moguce da kad sede tamo u studiju i gledaju isti ovaj grafikon nema nikog, od benda do inzenjera (ma onog sto cisti pod),da kaze ljudi ovo je suludo, optuzice nas (opet) za loudness war? Nego njih zapravo zabole. To su sve svesne odluke, koliko god nam izgledale kao gafovi. Sad sam baš pustio album na Spotifyu, zvuči mi vrlo veselo i prijemčivo svima. Ali mi za sada ne drži pažnju i verovatno ću da nastavim sa TV snimcima, kod Howarda Sterna su svirali Lux aeterna i bolji mi je zvuk nego sa albuma. Mislim da nije zbog loudness wara nego zato što su previše ispeglali album. Mainstream
Sludge Factory Posted April 17, 2023 Posted April 17, 2023 (edited) Peglanje radi i Dzek Vajt, a ono, kune se u analogno i staromodno satro i propoveda. Ali generalno je, recimo, kriza zvuka gitare u mainstrimu poodavno, ako tako mogu da kazem. Pricvrljili su jajca gitarama, da covek bre poludi nekad. Npr. poslednji Queens of the Stone Age, Villains. Strasno. Kako je industrija zakljucila da je gitara bas ono sto smeta sirokim narodnim masama, odnosno da im je bas ovakva pricvrljenost prijemciva, ne znam. Edited April 17, 2023 by Sludge Factory 1
goofs Posted April 17, 2023 Posted April 17, 2023 77 minuta traje album, kad to napeglaš na jedan CD moraš negde nešto da kompresuješ, neće sve da stane. Potpuno nejasno što ovo nije bio dupli album (odnosno vrlo ima smisla ovo što autsajder govori) Poslednji Maideni traju 81 minut, logično na 2 CDa su došli. Baš ću da pojurim negde vinil flac da poslušam. 2
ragasto Posted April 17, 2023 Posted April 17, 2023 8 minutes ago, Sludge Factory said: Peglanje radi i Dzek Vajt, a ono, kune se u analogno i staromodno satro i propoveda. Ali generalno je, recimo, kriza zvuka gitare u mainstrimu poodavno, ako tako mogu da kazem. Pricvrljili su jajca gitarama, da covek bre poludi nekad. Npr. poslednji Queens of the Stone Age, Villains. Strasno. Kako je industrija zakljucila da je gitara bas ono sto smeta sirokim narodnim masama, odnosno da im je bas ovakva pricvrljenost prijemciva, ne znam. Meni je još i najlogičnije da stradaju gitare. Sada imamo već par decenija vladavine elektronske muzike (u svim oblicima) i dždždž gitare tu valjda dođu kao glavna suprotnost. A nešto treba i prodati, jel, pa aj da sve to smanjimo i ublažimo. Koja je pre nekoliko godina u jednom intervjuu podjebavao noviju gitarsku opremu: Quote Zanimljiva paralela su te pedale koje danas koriste gitaristi - sve su digitalne, imaju limite. Dakle, ako muzičar želi da dobije mikrofoniju, koja je po meni jedan od osnovnih glasova rokenrol muzike, on će postići fidbek koji će se popeti do određenog nivoa, ali kad zasvetli crveno - ne ide dalje. I to je kontrolisano. Kakve su te pedale, takvo nam je i društvo. Znači, smanjen si i ublažen još dok sviraš. Pa kad ti se još nakače producenti i dodatno iskasape, pa okačiš na streaming servise sa svojom verzijom "amazing" zvuka, dobijemo šta dobijemo. Trebaće mi vremena da preslušam ovaj album u komadu...
Sludge Factory Posted April 17, 2023 Posted April 17, 2023 Verovatno si u pravu. Bubnjevi su doduse prvi stradali, odavno. 3 minutes ago, ragasto said: Trebaće mi vremena da preslušam ovaj album u komadu... Ide posle nekog vremena, kad se adaptiras. Stokholmski sindrom valjda 1
Recommended Posts