Jump to content
IGNORED

Hard n' heavy department

Аврам Гојић

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted
On 22.3.2023. at 19:35, napadaj said:

Probajte ovaj bend

svirali su u festu negde pre korone, dobar koncert ali bruka malo ljudi bilo...

Posted

Da, bio sam, moji drugari su organizovali. Dobri su im svi albumi.

Posted

Bogami, izgleda da nam Batushka Krzysztofa Drabikowskog dolazi u koncertnu posetu u novembru: https://balkanrock.com/vesti/najave/batushka-krzysztofa-drabikowskog-u-zagrebu-i-beogradu-krajem-godine/

Baš lepa vest. Meni su obe Batushke gotivne, no moram priznati da u poslednje vreme više slušam Batushku Bartłomieja KrysiukaIma tu sjajnih stvari, ma koliko fanovi autentične Batushke bacali hejt na Bartłomieja. 

Posted

Ja nemam pojma koja je koja i šta se tačno tu desilo, pošto mi ni originalna nije bila mnogo zanimljiva. :D

Sinoć iznenađujuće velik broj ljudi na Majak/Nula/Ambroz/Svartgren svirci.

Pevač Nule se baš nije osećao dobro i morao je da napusti binu posle prve pesme, a ostatak benda je odsvirao tri pesme bez vokala i to je zvučalo baaš moćno, iako je lokacija bila mala sala Doma.

Šteta, baš sam želeo da čujem Nulu uživo.

Majak me je iznenadio, to su neki dečaci koji nemaju više od 20 godina, preporučujem.

Ambroz je neka melo-death gnjavaža, to sam preskočio.

Svartgren bio odličan, jedino im zvuk nije bio najbolji.

Posted

I niko ne slusa, a? Nemo da lazete! :D

Neko rece na internetima da je album kao iz Load/Reload ere sto, cini mi se, nije daleko od istine, a posto volim te albume meni je skroz kul. Trebalo je da se zove Unload :lol: 

Recimo da mi se ne svidja produkcija odn. kako zvuce bubnjevi i gitare, ali bass je ok i vokal mi je dobar (James kida moram reci, nasao je dobro mesto svom vokalu s obzirom na godine). Ali same pesme meni nisu lose, ne kazem da su remek-dela i najbolje u katalogu ikad, ali sto pa i moraju da budu. Vidim da se zale ljudi da je album naporan kad se slusa od pocetka do kraja, da zvuci sve kao jedna neprekinuta pesma, mozda da slusaju onda pesme pojedinacno i odvojeno, jer dok su bile dostupne samo one cetiri pesme pred izlazak albuma slusao sam ih nasumice i kako kad koju i usle su mi u uvo bez problema.

I ne svidja mi se omot, a recimo slicice koje su isle uz cetiri singla su mi bile interesantne. Jbg, dizajner se mozda nije pitao skroz. 

Posted (edited)

Mid-tempo, grungy? Ak' je tako mozda probam

Samo taj deo diskografije i mogu da slusam sad, + Fade to Black, Sanitarium i Harvester of Sorrow

Prethodni nisam nijednom potero

Edited by Plajvi
Posted
On 8.4.2023. at 10:10, napadaj said:

Ja nemam pojma koja je koja i šta se tačno tu desilo, pošto mi ni originalna nije bila mnogo zanimljiva. :D

Sinoć iznenađujuće velik broj ljudi na Majak/Nula/Ambroz/Svartgren svirci.

Pevač Nule se baš nije osećao dobro i morao je da napusti binu posle prve pesme, a ostatak benda je odsvirao tri pesme bez vokala i to je zvučalo baaš moćno, iako je lokacija bila mala sala Doma.

Šteta, baš sam želeo da čujem Nulu uživo.

Majak me je iznenadio, to su neki dečaci koji nemaju više od 20 godina, preporučujem.

Ambroz je neka melo-death gnjavaža, to sam preskočio.

Svartgren bio odličan, jedino im zvuk nije bio najbolji.

Gde je ovo bilo? Promaklo mi

Posted
3 minutes ago, Plajvi said:

Mid-tempo, grungy? Ak' je tako mozda probam

Pa 'nako, recimo. Ima izleta u pokusaj Kill 'Em All fazona i ...And Justice for All..., ali recimo da je stvarno najblizi Load eri. Poslednja pesma na albumu Inamorata je mozda i najbolja, poslusaj nju pa vidi. 

• Hvala 1
Posted

@Sludge Factory

Evo ja ga upravo slušam :). Meni je ok album, ima zanimljivih stvari, sigurno ću mu se opet vraćati. I omot je u redu, ona jarko žuta boja ne može da ne ostavi utisak. 

Ako baš treba da istaknem nešto što mi se ne dopada, to je plastičan i nedovoljno energičan zvuk gitare, kao da su smanjili količinu muda i distorzije da bi bili pristupačniji masama, pa brze trešerske stvari deluju neuverljivo i nekako besmisleno, kao da trešuju preko kanapa za veš. 

Posted

Meni dosadan novi, lošiji od prethodna dva. Pesme su predogačke i izuzetno dosadne.

13 minutes ago, Nikodije said:

Gde je ovo bilo? Promaklo mi

Mala sala Doma omladine