Jump to content
IGNORED

Liberalizacija SPC

ObiW

Recommended Posts

Posted
2 minutes ago, Sammael said:

Da li je onda čoveku pomoglo ulje ili terapija? Možda nije išao na zračenje zbog lekova?

Ima ohoho slučajeva ljudi koji umiru zbog nadrilekarstva, ovo deluje možda benigno ali je ista škola. Pomenuto Tumane se davi u parama.

Meni tih sto ne idu na terapije nego ulje i sl. nije zao. Prirodno odabiranje.

Posted

tako je ono govno miroljub petrovic neke ljude nagovarao da se manu medicine, on im preipsivao svoje "prirodne lekove" i molitvu

sad kad su pomrli, porodice ga tuze, on se pravi lud i jos kaze govno "nisu se dovoljno pridsrzavali"

od svih mogucih govana ti koji se bogate na tudjoj bolesti su najgora

meni je suludo da uopste imamo doskusiju na ovu temu

i da, sve i da "samo" unose sumnju u medicinu vec ogromnu stetu prave

nije se slucajno u doba korone pojavio onoliki broj antivaksera

• +1 3
  • Hvala 1
Posted
4 minutes ago, gsb said:

Meni tih sto ne idu na terapije nego ulje i sl. nije zao. Prirodno odabiranje.

nemoj to

ljudi u takvim situacijama cesto izgube kompas i hvataju se za bilo sta sto i lici na slamku

upravo zato sto su u tom polozaju i veoma podlozni svakoj obmani, sve ovo je za najgoru mogucu osudu

• +1 7
Posted
Just now, pbg12345 said:

nemoj to

ljudi u takvim situacijama cesto izgube kompas i hvataju se za bilo sta sto i lici na slamku

upravo zato sto su u tom polozaju i veoma podlozni svakoj obmani, sve ovo je za najgoru mogucu osudu

Da, u pravu si, za ono: "ajde da probam i ovo", ali NIKAD NE prekidati terapije. Koji bol u glavi treba da imas da razmisljas ili ovo ili ono, a ne i ovo i ono.

Znam ja za ono: Bez nevolje nema bogomolje, ali ne prekidati terapije nikad.

Posted (edited)
1 hour ago, Dsnake said:

Sta je problem da uz ulje dobijes i savet da deluje samo uz zvanicnu terapiju i da bude besplatno?

Nije zamena, već ispomoć, to  niko ne spori, ni svestenici, ni verujući. Sveštena lica nisu supstitucija za doktore, to se uči već na bogosloviji. Npr da se prepoznaju simptomi dusevne bolesti, takvi ljudi se savetuju da umesto ispovedanja idu psihijatru.

Što se tiče novca, tu je realan problem finansiranja. Sve košta, pa i ta ambalaža, ta etiketa na bočici ulja, sastojci, plate ljudi koji prave ulja, tamjane itd.

Moze i to da bude besplatno, ali  je rešeno npr dodatnim porezom verujućima kao u Nemačkoj ili pomoću nekog drugog oblika finansiranja.  To u Srbiji ne bi proslo nikad, a i nije pravilno po meni.

Svako vidi ono što mu je bitno, neko materijalni, neko humani aspekt.

Edited by Lord Protector
Posted
26 minutes ago, Sammael said:

Da li je onda čoveku pomoglo ulje ili terapija? Možda nije išao na zračenje zbog lekova?

Ima ohoho slučajeva ljudi koji umiru zbog nadrilekarstva, ovo deluje možda benigno ali je ista škola. Pomenuto Tumane se davi u parama.

Crkva nikad nije bila protiv medicine, prve bolnice su i nastale pri manastirima. Ima dosta monaha koji su zavrsili medicinu. Itd itd. 

Pastirska (pastoralna) psihologija i medicina, Hrišćanstvo i psihološki problemi čoveka,  npr predmet na Bogosloviji.

Posted
2 minutes ago, Lord Protector said:

Nije zamena, već ispomoć, to  niko ne spori, ni svestenici, ni verujući. Sveštena lica nisu supstitucija za doktore, to se uči već na bogosloviji. Npr da se prepoznaju simptomi dusevne bolesti, takvi ljudi se savetuju da umesto ispovedanja idu psihijatru.

Što se tiče novca, tu je realan problem finansiranja. Sve košta, pa i ta ambalaža, ta etiketa na bočici ulja, sastojci, plate ljudi koji prave ulja, tamjane itd.

Moze i to sa bude besplatno, ali  je rešeno npr dodatnim porezom verujućima kao u Nemačkoj ili pomoću nekog drugog oblika finansiranja.  To u Srbiji ne bi proslo nikad, a i nije pravilno po meni.

Svako vidi ono što mu je bitno, neko materijalni, neko humani aspekt.

Pa ok, ako je tako i ako je pitanje samo troskova, nema problema. Samo ne zameri sto su ljudi podozrivi, prevaranata na tu temu ima i danas, a i crkva se ne proslavlja nesto ovih dana. Kontrole svakako nema.

Posted
1 hour ago, Filozof manijak said:

Ljudi koji kupuju to ulje idu i na redovne terapije.

Ko vas je slagao da se oni samo uljem leče?

Zetova tetka je umrla kada je prestala da pije lekove, svoju terapiju jer joj je neka "vračara" dala "prirodni lek". I brzo posle toga umrla.
Nije SPC, ali je to taj obrazac, magijski lekovi.

Posted
21 minutes ago, Lord Protector said:

Crkva nikad nije bila protiv medicine, prve bolnice su i nastale pri manastirima. Ima dosta monaha koji su zavrsili medicinu. Itd itd. 

Pastirska (pastoralna) psihologija i medicina, Hrišćanstvo i psihološki problemi čoveka,  npr predmet na Bogosloviji.

Naravno, crkva je nekada bila i bastion očuvanja znanja, otud je groznije to u šta se pretvorila u ova vremena.

Posted
23 minutes ago, Lord Protector said:

Kao doktor iz The Exorcist.