Jump to content
IGNORED

Kesić i Njuz vs Vučić i poskoci


Lezilebovich

Recommended Posts

Juče je bila prva epizoda ovog tokšoua na FOX-u, a pre toga sam već gledao već jednu emisiju sa Vidojkovićem na metropolisu (koja je zbog jedinstvenog načina na koji me Vidojković nervira, bila užasna). Konačno su Zoran Kesić i Bugarski dobili priliku da rade na ozbiljnijoj televiziji. Iznenađenje je pojavljivanje Aleksandra Todorovića Bekan, koji će valjda biti redovan kafanski gost (Fajront republika je u stvari naziv kafane u kojoj Kesić prima goste). Prva gošća je bila Ana Stanić ... Netipičan voditelj, skečevi iz Dezinformatora (Klitorići, Mamlaz i sl.), na momente smešno, na momente preterano. Nadam se da se neće brzo istrošiti.Link

Link to comment

Ne znam čemu ovo?! Znam da dečko pokušava da bude na tragu Pajtonovaca, pa čak i Top liste nadrealista, ali se uvek svede na soft varijantu Kursadžija. U stvari, ovaj njegov "šo" najviše liči na nekadašnji Bizetićev "Be-Be" šou!Ali da ne bude da ovog malog Kesića samo kritikujem, mislim da je napravio jednu (ali samo jednu) avangardnu stvar još dok je bio na Studiju B! Sa 22. sprata Beograđanke je snimao posle ponoći fudbal na male golove koji se odigravao u Ulici kneza Miloša! Ovaj svojevrsni sportsko-predbombardovski performans je ostavio trajan pečat u kulturološkom izrazu autentičnog Beograda!

Link to comment

Serete malo vas dvojica (Venom i stoka). Odgledao sam svega možda desetak epizoda, i mogu da tvrdim da je trećina bila totalno sranje, trećina eksperimentalno izdrkavanje i trećina maksimalno dobre.

Link to comment
Serete malo vas dvojica (Venom i stoka). Odgledao sam svega možda desetak epizoda, i mogu da tvrdim da je trećina bila totalno sranje, trećina eksperimentalno izdrkavanje i trećina maksimalno dobre.
Svakako ima mnogo više minutaže nego smisla za humor. To što sam gledao gledao sam manje više usput ili slučajno, zato što je neko drugi gledao, teško da bih seo da odgledam to iz zadovoljstva. Mada, mislim da je ok što nisam stekao utisak da se tim emisijama propagira bilo kakav prostakluk, tako da ih ne bih poredio sa BeBe šouom, koji mi je simbol navikavanja naroda na bedu i šabanstvo. Ovo nije preterano zabavno, ali ni štetno za mozak ni svest u bilo kom smislu, ko hoće da ubije neko vreme gledajući to, neće izaći iz tog iskustva ništa pametniji i ništa gluplji, i nekako mi je, u celini, ništa i najbolja odrednica za taj Kesićev šou, kad to pogledam, ništa ne zapamtim i kao da ništa nisam ni gledao... Pljuc.
Link to comment

Pre bih rekao da je u svakoj epizodi trecina sranje, trecina ono sto si nazvao eksperimentalnim izdrkavanjem a trecina izuzetno duhovita i zabavna.Poredjenje sa emisijom u kojoj su skecevi napravljeni od glupih viceva sa bradom nikako ne stoji. Kesiceve emisije tesko da imaju sta zajednicko sa Bizeticevim.Od tih njegovih emisija najzanimljivija i najsmesnija je bila Prekid programa, posle je bio sve losiji. Tu je recimo jedanput doveo Vuka Rosandica i u jednom momentu ga, smrtno ozbiljno, pitao kako objasnjava svoju neverovatnu popularnost. Vuk bas i nije skontao da ga ovaj zajebava... A jednom je doveo neko dvoje mladih CITY records nada (Ana Kokic mislim i jos neki lik) i nabavio voditeljku a on je kao bio treci gost, pesnik Jovan Ducic. Ovo dvoje su na plejbek otpevali neke svoje pesmuljke a onda je on citao Ducica a ovo dvoje nista nisu provaljivali...

Link to comment
Serete malo vas dvojica (Venom i stoka). Odgledao sam svega možda desetak epizoda, i mogu da tvrdim da je trećina bila totalno sranje, trećina eksperimentalno izdrkavanje i trećina maksimalno dobre.
Vazi.
Link to comment

Meni se svidela epizoda snimana za vreme Beovizije. Sve sagovornike je navodio da navijaju za "Zoe Kida u Zemlji Gruva" jer su to njegovi drugari... Moj osecaj za humor mozda nije dovoljno istancan, ali su mi se Kesiceve ideje (pa i njihova realizacija) uglavnom dopale.Ovaj novi show nisam gledala, ali ne verujem sa se moze porediti sa BB.

Link to comment

Za mlađe, jedan podsetnik o genijalnom konceptualnom prilogu koji je trajno obeležio postmodernistički pravac u kulturološkom miljeu Beograda.To je bilo pred bombardovanje, u vreme dok je Kesić bio zvezda Studija B! Organizovao je fudbalsku utakmicu sa nevidljivom loptom i nevidljivim golovima u ulici Kneza Miloša, blizu raskrsnice sa ulicom Kraljice Natalije (tadašnje ulice Narodnog Fronta). Meč je komentarisan sa 22. sprata Beograđanke i sniman je sa više kamera - sa Beograđanke, ali i iz Kneza Miloša! Meč je odigran u gluvo doba noći i igra sa fiktivnom loptom i šutiranjem na fiktivne golove bila je metafora Srbije i anticipacija dešavanja u kosmetskom selu Račak, koji su bili povod za bombardovanje!Genijalno!

Link to comment
  • 1 month later...

neka umre svak ko sa ovim ima veze. Izvinio bih se marku zivicu i jeleni bacic alimpic sto sam ih pljuvao.Fajront Republika (nesmesni beogradluk najnesrecnijeg tipa) + Sergej Urban = ne znam... ne znam kako bih to nazvao. Prokleti bili.

Link to comment

za ono ismevanje postavke kamera na foxu....menjanje uglova za 90 stepeni...imaš jedan produženi od mene...a sergej je bez scenarija, jako opasna individua...i ja ga se najiskrenije plašim... :unsure: replacement host ... ;)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...