Jump to content
IGNORED

Josip Broz Tito i njegovo vreme

fonTelefon

Recommended Posts

Posted

Sad i Luther pokusava sa nekakvom objektivnom istinom...

Posted

Isisano je iz malog prsta, eto. U stvari me mrzi da polemisem o ovome, prastajte.

Posted

I usput ima li ikakve nade da "nova vlast" sredi ovu glupost sa tačkarenjem, tj. nečitljivošću postova na novoj strani?

Posted

A ja rek'o forum sam počeo da koristi ignore

Posted
I usput ima li ikakve nade da "nova vlast" sredi ovu glupost sa tačkarenjem, tj. nečitljivošću postova na novoj strani?
Jedino da otvorim novi topik i iskopiram sve postove odavde. Bug je izgleda u sistemu kada se briše puno postova, pa se brojač zablesi. U suštini, možda bi se i moglo petljanjem po bazi to rešiti, ali bolje je to ne dirati.Ajde, zaživela je tema, kad stignem, noćeas ili sutra uveče ću prebaciti sve na novu temu.
Posted
Mene kodd prosuđivanja tog vremena zaista ne interesuju pojedinačne priče kako o tvojoj babi tako ni o mojim roditelljma ili rođacima, od kojih su neki bili baš hard core komunisti i partizani, neki oportunistički primerci "komunista" a tek poneki je bio nepartijac(a i ti su uglavnom imali veoma uspešnu profesionalnu karijeru i/ili visoke položaje).
Izvini, ne znam kako da ti ovo saopstim. Upravo ti govoris svoju pricu i nista vise. I ne verujem ti nista.
Posted

Pa fora je sto ljuti antititoisti priznaju samo svoje anegdote, dok mi™ nemamo pravo ni na secanje. Klasicna taktika ispiranja mozga.

Posted
Sad i Luther pokusava sa nekakvom objektivnom istinom...
Ništa ja ne pokušavam, već sam dao svoje mišljenje o periodu kome sam bio svedok a o kome sam dosta i čitao. Trudio sam se da budem objektivan, koliko je to moguće, a da li sam imalo uspeo ne znam. Ja to tako vidim i za svaku reč iz mog prvog posta na ovom topiku mogu da dam argumente. Da li će ih neko prihvatiti ili ne opet je njegova stvar, ja tu ništa ne mogu. Samo mi je malo podiglo pritisak višednevno palamuđenje o good old days, no tek danas nađoh vremena da nešto napišem i tako si olakšam boli.
Posted

Pa, sasvim je na mestu da svako isprica svoju pricu (za to je forum). Problem nastaje kad se to generalizuje, a pritom se i dalje imaju jake emocije (koje poticu od vezanosti za svoju pricu). Nisam istoricar, ali bojim se da tesko da je moguce "naucno" pricati o necemu sto ukljucuje i nase zivote (doduse, sigurno bismo nasli razloga da se posvadjamo i na temu Karadjordje vs. Milos, ali to je zato sto smo majstori).

Posted (edited)
Ništa ja ne pokušavam, već sam dao svoje mišljenje o periodu kome sam bio svedok a o kome sam dosta i čitao. Trudio sam se da budem objektivan, koliko je to moguće, a da li sam imalo uspeo ne znam. Ja to tako vidim i za svaku reč iz mog prvog posta na ovom topiku mogu da dam argumente. Da li će ih neko prihvatiti ili ne opet je njegova stvar, ja tu ništa ne mogu. Samo mi je malo podiglo pritisak višednevno palamuđenje o good old days, no tek danas nađoh vremena da nešto napišem i tako si olakšam boli.
Daj argumente. Edited by bergasa19
Posted
Izvini, ne znam kako da ti ovo saopstim. Upravo ti govoris svoju pricu i nista vise. I ne verujem ti nista.
Baš me briga(no ako si spreman uložiti značajniju svotu novca sve što sam rekao ti mogu dokazata, recimo da MMD bude sudija).Upravo ja govorim svoju priču jer pristojno odgovaram na pitanja:1.a gde si bio u to vreme, blize dnu ili blize vrhu?2.Inace oprosti ako mi tvrdnja da si pre 33 godine bio pri vrhu SFRJ sistema deluje kao nesto sto moram primiti sa zrnom soli.
Pa fora je sto ljuti antititoisti priznaju samo svoje anegdote, dok mi™ nemamo pravo ni na secanje. Klasicna taktika ispiranja mozga.
Kakve anegdote? I umete li vi uopšte da razgovarate normalno ili isključivo ad hominem?
Posted
Daj argumente.
Koji te deo tačno interesuje?
Posted
Koji te deo tačno interesuje?
Posto si ismejao dabovicev post o drustvenoj pokretljivosti onda i sad, daj mi neki argument.
Posted
Posto si ismejao dabovicev post o drustvenoj pokretljivosti onda i sad, daj mi neki argument.
Nisam ga ismejao nego je on rekao govoreći o titovoj epohi :"...i u kome je bilo vise drustvene pokretljivosti nego danas", našta sam ga ja pitao na čemu zasniva svoju tvrnju. Pošto ne dobih odgovor pretpostavljam da zaista jeste isisana iz malag prsta. Mislim, možda je i tačna ali mi to ne možemo znati.Pomoglo bi ti pažljivije čitanje. Usput pravimo li dil veruje/ne veruje?
Posted

Pa daj neki argument za bilo koju tvrdnju. Bas bih voleo nesto da saznam o tom vremenu.